Mandag lagde vi en nyhed på hunden.dk med hunde, der var blevet væk i forbindelse med nytåret. Vi erkendte, at vi nok ikke havde fået fat på dem alle, og det kunne Jeannette Madsen, der er administrator på facebooksiden, Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, bekræfte.
– Vi har haft rigtig travlt med at hjælpe folk med at finde deres hunde. Der har ikke været helt lige så mange i år som i de foregående år, men der har været nok at se til, fortæller hun.
De tørre tal viser, at gruppens seks administratorer har haft 60 efterlyste hunde, 56 fremlyste og en dødfunden hund over nytåret.
– Og det er jo så bare vores tal. Jeg tror, vi er dem, der har flest sager, men der er også sager derude, som vi ikke har hørt om, fastslår Jeannette Madsen.
De 60 efterlyste hunde fordelte sig således:
De 56 fremlyste hunde fordelte sig således:
Selvom tallene er mindre end de foregående år, så er der en ting, der slår Jeannette Madsen.
– Vi har flere hvalpe i år, end vi plejer at have, og der er stadig en hvalp, der ikke er fundet, fortæller hun og konstaterer, at der i alt er tre hunde af de 60 efterlyste hunde, som endnu ikke er fundet.
Sådan arbejder gruppen
Når man hos Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde får en efterlysning af en hund, bliver efterlysningen delt i gruppen på Facebook. Hundeejerne får også en række gode råd.
– Vi råder dem til at lægge nogle duftspor ved at placere nogle tæpper og lignende omkring det sted, hunden er forsvundet fra. Derudover råder vi dem også til at trække et spor, som kan være noget tun i en nylonstrømpe, som man så trækker i et langt spor, fortæller Jeannette Madsen.
I de fleste tilfælde ringer de også ejerne op for at høre, om de har fået hjælp, eller om de vil have hjælp fra gruppen.
– Så sidder vi simpelthen med på sidelinjen. Jeg følger med via nettet, og har ejerne i telefonen, men vi har også personer, der kan tage ud og fysisk hjælpe i eftersøgningen, siger hun og fortsætter:
– Viser det sig så at være en svær sag, opretter vi en facebookgruppe til den forsvundne hund, og bliver det nødvendigt, så har vi nogle dygtige mennesker, vi kan trække på, som tager ud og sætter fælder op. Og de er virkelig effektive.
Jeannette Madsen har været med i gruppen siden 2017, hvor hendes egen hund forsvandt. Dengang stiftede hun bekendtskab med gruppen, og selvom det ikke er lykkes at finde hendes hund, blev hun fascineret af gruppen og i dag nyder hun at kunne være med til at hjælpe andre med at genforene hunde og ejere.
I den tid hun har været med, er hun blevet klogere på emnet, og hun kender også stederne, hvor hunde kan finde på at gemme sig, eller måske endda være kommet ud for en ulykke.
– Vi havde en chihuahua sidste år, hvor mor og datter gjorde alt, hvad vi bad dem om og mere til. Hele deres vej var nærmest broderet med tæpper, de havde lagt ud, men hunden var bare væk. En dag stod moren så ude på terrassen, da hun pludselig hørte nogle mærkelige lyde. Det viste sig, at hunden havde forvildet sig ind under terrassen og der sad den så fast, fortæller Jeannette Madsen, og påpeger, at der de seneste år er begyndt at dukke en helt ny fare op for hundene.
– Vi har faktisk oplevet en del hunde, der er druknet i swimmingpools, der har haft overdækning på. Her kan hunden lige presse sig ned for at få noget at drikke, men falder den i, kan den ikke komme op igen. Det er forholdsvist nyt, at vi har den slags sager.
Af de 60 hunde, der blev efterlyst hen over nytåret, savnes der fortsat fire. Du kan se efterlysningerne af disse fire herunder
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet