Facebookside om efterlyste og fremlyste hunde havde over 100 sager i nytåret

06-01-2022 13:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange hunde flygter i frygt, når nytåret brager på nattehimlen. Hos facebookgruppen Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, havde man flere end 100 sager

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Mandag lagde vi en nyhed på hunden.dk med hunde, der var blevet væk i forbindelse med nytåret. Vi erkendte, at vi nok ikke havde fået fat på dem alle, og det kunne Jeannette Madsen, der er administrator på facebooksiden, Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, bekræfte.

– Vi har haft rigtig travlt med at hjælpe folk med at finde deres hunde. Der har ikke været helt lige så mange i år som i de foregående år, men der har været nok at se til, fortæller hun.

De tørre tal viser, at gruppens seks administratorer har haft 60 efterlyste hunde, 56 fremlyste og en dødfunden hund over nytåret.

– Og det er jo så bare vores tal. Jeg tror, vi er dem, der har flest sager, men der er også sager derude, som vi ikke har hørt om, fastslår Jeannette Madsen.

 

De 60 efterlyste hunde fordelte sig således:

 • 30 i Jylland
 • 15 på Sjælland
 • 8 på Fyn
 • 3 på Bornholm
 • 1 på Langeland
 • 1 på Lolland
 • 1 på Falster
 • 1 på Amager

 

De 56 fremlyste hunde fordelte sig således:

 • 27 i Jylland
 • 25 på Sjælland
 • 1 på Fyn

 

Selvom tallene er mindre end de foregående år, så er der en ting, der slår Jeannette Madsen.

– Vi har flere hvalpe i år, end vi plejer at have, og der er stadig en hvalp, der ikke er fundet, fortæller hun og konstaterer, at der i alt er tre hunde af de 60 efterlyste hunde, som endnu ikke er fundet.

 

Sådan arbejder gruppen

Når man hos Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde får en efterlysning af en hund, bliver efterlysningen delt i gruppen på Facebook. Hundeejerne får også en række gode råd.

– Vi råder dem til at lægge nogle duftspor ved at placere nogle tæpper og lignende omkring det sted, hunden er forsvundet fra. Derudover råder vi dem også til at trække et spor, som kan være noget tun i en nylonstrømpe, som man så trækker i et langt spor, fortæller Jeannette Madsen.

I de fleste tilfælde ringer de også ejerne op for at høre, om de har fået hjælp, eller om de vil have hjælp fra gruppen.

– Så sidder vi simpelthen med på sidelinjen. Jeg følger med via nettet, og har ejerne i telefonen, men vi har også personer, der kan tage ud og fysisk hjælpe i eftersøgningen, siger hun og fortsætter:

– Viser det sig så at være en svær sag, opretter vi en facebookgruppe til den forsvundne hund, og bliver det nødvendigt, så har vi nogle dygtige mennesker, vi kan trække på, som tager ud og sætter fælder op. Og de er virkelig effektive.

Jeannette Madsen har været med i gruppen siden 2017, hvor hendes egen hund forsvandt. Dengang stiftede hun bekendtskab med gruppen, og selvom det ikke er lykkes at finde hendes hund, blev hun fascineret af gruppen og i dag nyder hun at kunne være med til at hjælpe andre med at genforene hunde og ejere. 

I den tid hun har været med, er hun blevet klogere på emnet, og hun kender også stederne, hvor hunde kan finde på at gemme sig, eller måske endda være kommet ud for en ulykke.

– Vi havde en chihuahua sidste år, hvor mor og datter gjorde alt, hvad vi bad dem om og mere til. Hele deres vej var nærmest broderet med tæpper, de havde lagt ud, men hunden var bare væk. En dag stod moren så ude på terrassen, da hun pludselig hørte nogle mærkelige lyde. Det viste sig, at hunden havde forvildet sig ind under terrassen og der sad den så fast, fortæller Jeannette Madsen, og påpeger, at der de seneste år er begyndt at dukke en helt ny fare op for hundene.

– Vi har faktisk oplevet en del hunde, der er druknet i swimmingpools, der har haft overdækning på. Her kan hunden lige presse sig ned for at få noget at drikke, men falder den i, kan den ikke komme op igen. Det er forholdsvist nyt, at vi har den slags sager.

Af de 60 hunde, der blev efterlyst hen over nytåret, savnes der fortsat fire. Du kan se efterlysningerne af disse fire herunder

 

 

 

 

Copyright Ridehesten.com
Screenshot

Læs også

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

BLOG: Vores hunde lever det fede liv... eller gør de?

27-01-2023 08:28, af Karoline Sidelmann Brinch

Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Vi bekymrer os mere om vores hunde

06-12-2023 11:04, af Anne Cecilie Sohl

Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.