Facebookside om efterlyste og fremlyste hunde havde over 100 sager i nytåret

06-01-2022 13:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange hunde flygter i frygt, når nytåret brager på nattehimlen. Hos facebookgruppen Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, havde man flere end 100 sager

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Mandag lagde vi en nyhed på hunden.dk med hunde, der var blevet væk i forbindelse med nytåret. Vi erkendte, at vi nok ikke havde fået fat på dem alle, og det kunne Jeannette Madsen, der er administrator på facebooksiden, Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, bekræfte.

– Vi har haft rigtig travlt med at hjælpe folk med at finde deres hunde. Der har ikke været helt lige så mange i år som i de foregående år, men der har været nok at se til, fortæller hun.

De tørre tal viser, at gruppens seks administratorer har haft 60 efterlyste hunde, 56 fremlyste og en dødfunden hund over nytåret.

– Og det er jo så bare vores tal. Jeg tror, vi er dem, der har flest sager, men der er også sager derude, som vi ikke har hørt om, fastslår Jeannette Madsen.

 

De 60 efterlyste hunde fordelte sig således:

 • 30 i Jylland
 • 15 på Sjælland
 • 8 på Fyn
 • 3 på Bornholm
 • 1 på Langeland
 • 1 på Lolland
 • 1 på Falster
 • 1 på Amager

 

De 56 fremlyste hunde fordelte sig således:

 • 27 i Jylland
 • 25 på Sjælland
 • 1 på Fyn

 

Selvom tallene er mindre end de foregående år, så er der en ting, der slår Jeannette Madsen.

– Vi har flere hvalpe i år, end vi plejer at have, og der er stadig en hvalp, der ikke er fundet, fortæller hun og konstaterer, at der i alt er tre hunde af de 60 efterlyste hunde, som endnu ikke er fundet.

 

Sådan arbejder gruppen

Når man hos Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde får en efterlysning af en hund, bliver efterlysningen delt i gruppen på Facebook. Hundeejerne får også en række gode råd.

– Vi råder dem til at lægge nogle duftspor ved at placere nogle tæpper og lignende omkring det sted, hunden er forsvundet fra. Derudover råder vi dem også til at trække et spor, som kan være noget tun i en nylonstrømpe, som man så trækker i et langt spor, fortæller Jeannette Madsen.

I de fleste tilfælde ringer de også ejerne op for at høre, om de har fået hjælp, eller om de vil have hjælp fra gruppen.

– Så sidder vi simpelthen med på sidelinjen. Jeg følger med via nettet, og har ejerne i telefonen, men vi har også personer, der kan tage ud og fysisk hjælpe i eftersøgningen, siger hun og fortsætter:

– Viser det sig så at være en svær sag, opretter vi en facebookgruppe til den forsvundne hund, og bliver det nødvendigt, så har vi nogle dygtige mennesker, vi kan trække på, som tager ud og sætter fælder op. Og de er virkelig effektive.

Jeannette Madsen har været med i gruppen siden 2017, hvor hendes egen hund forsvandt. Dengang stiftede hun bekendtskab med gruppen, og selvom det ikke er lykkes at finde hendes hund, blev hun fascineret af gruppen og i dag nyder hun at kunne være med til at hjælpe andre med at genforene hunde og ejere. 

I den tid hun har været med, er hun blevet klogere på emnet, og hun kender også stederne, hvor hunde kan finde på at gemme sig, eller måske endda være kommet ud for en ulykke.

– Vi havde en chihuahua sidste år, hvor mor og datter gjorde alt, hvad vi bad dem om og mere til. Hele deres vej var nærmest broderet med tæpper, de havde lagt ud, men hunden var bare væk. En dag stod moren så ude på terrassen, da hun pludselig hørte nogle mærkelige lyde. Det viste sig, at hunden havde forvildet sig ind under terrassen og der sad den så fast, fortæller Jeannette Madsen, og påpeger, at der de seneste år er begyndt at dukke en helt ny fare op for hundene.

– Vi har faktisk oplevet en del hunde, der er druknet i swimmingpools, der har haft overdækning på. Her kan hunden lige presse sig ned for at få noget at drikke, men falder den i, kan den ikke komme op igen. Det er forholdsvist nyt, at vi har den slags sager.

Af de 60 hunde, der blev efterlyst hen over nytåret, savnes der fortsat fire. Du kan se efterlysningerne af disse fire herunder

 

 

 

 

Copyright Ridehesten.com
Screenshot

Læs også

Lars Løkkes Beauty er død

29-04-2022 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et opslag på Facebook fortæller tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, at hans hund Beauty er død. Hunden blev landskendt, da den i nytåret 2021 løb væk

Hundeejere forsøgt afpresset

05-01-2022 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En af de hunde, der forsvandt nytårsaften var Trine, der er en golden retriever. Hun er nu hjemme igen, men ejerne oplevede desværre, at en person forsøgte at udnytte deres situation

Mange hunde forsvundet gennem nytåret

03-01-2022 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Igen i år bød nytåret på en masse forsvundne hunde. Du får her et overblik

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Luft hund, når du lufter hund

28-06-2022 12:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mobilen har indtaget stort set alle dagligdagens situationer, og det er der behov for at gøre op med. Man bør for eksempel ikke gå og kigge i mobilen, når man lufter hund

 

6 gode råd, hvis din hund bliver ramt af en bil

02-07-2022 09:10, af Astrid Gerd Holtet

Hvad gør du, hvis uheldet er ude og din hund bliver ramt af en bil?

Dyrlæge viser aflivning af egen hund

24-06-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Trekantens Dyrlægers Facebookside kan man lige nu se en video af, hvordan det ser ud, når en hund bliver aflivet

BLOG: Skal din hund være vores eksamenshund

29-06-2022 08:32, af Vivian Birlie

Din hund får 6-8 gange gratis zoneterapi, hvis vi vælger jer ud.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad gør du hvis hunden får hedeslag?

24-06-2022 08:48, af Astrid Gerd Holtet

Hver sommer rammes hunde af hedeslag fordi de glemmes i biler, eller på anden måde udsættes for alt for høje temperaturer – vi ser på hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude  

KLUMME: At skifte race

01-07-2022 08:28, af Birgitte Lous

Her får du klummen fra juninummeret af HUNDEN

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Undgå skader når vandhunden springer i bølgerne

25-06-2022 13:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer

8 gode råd til hunde i varmen

22-06-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og varmen er på vej. Her får du otte gode råd til hunden i varmen