Facebookside om efterlyste og fremlyste hunde havde over 100 sager i nytåret

06-01-2022 13:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange hunde flygter i frygt, når nytåret brager på nattehimlen. Hos facebookgruppen Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, havde man flere end 100 sager

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Mandag lagde vi en nyhed på hunden.dk med hunde, der var blevet væk i forbindelse med nytåret. Vi erkendte, at vi nok ikke havde fået fat på dem alle, og det kunne Jeannette Madsen, der er administrator på facebooksiden, Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, bekræfte.

– Vi har haft rigtig travlt med at hjælpe folk med at finde deres hunde. Der har ikke været helt lige så mange i år som i de foregående år, men der har været nok at se til, fortæller hun.

De tørre tal viser, at gruppens seks administratorer har haft 60 efterlyste hunde, 56 fremlyste og en dødfunden hund over nytåret.

– Og det er jo så bare vores tal. Jeg tror, vi er dem, der har flest sager, men der er også sager derude, som vi ikke har hørt om, fastslår Jeannette Madsen.

 

De 60 efterlyste hunde fordelte sig således:

 • 30 i Jylland
 • 15 på Sjælland
 • 8 på Fyn
 • 3 på Bornholm
 • 1 på Langeland
 • 1 på Lolland
 • 1 på Falster
 • 1 på Amager

 

De 56 fremlyste hunde fordelte sig således:

 • 27 i Jylland
 • 25 på Sjælland
 • 1 på Fyn

 

Selvom tallene er mindre end de foregående år, så er der en ting, der slår Jeannette Madsen.

– Vi har flere hvalpe i år, end vi plejer at have, og der er stadig en hvalp, der ikke er fundet, fortæller hun og konstaterer, at der i alt er tre hunde af de 60 efterlyste hunde, som endnu ikke er fundet.

 

Sådan arbejder gruppen

Når man hos Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde får en efterlysning af en hund, bliver efterlysningen delt i gruppen på Facebook. Hundeejerne får også en række gode råd.

– Vi råder dem til at lægge nogle duftspor ved at placere nogle tæpper og lignende omkring det sted, hunden er forsvundet fra. Derudover råder vi dem også til at trække et spor, som kan være noget tun i en nylonstrømpe, som man så trækker i et langt spor, fortæller Jeannette Madsen.

I de fleste tilfælde ringer de også ejerne op for at høre, om de har fået hjælp, eller om de vil have hjælp fra gruppen.

– Så sidder vi simpelthen med på sidelinjen. Jeg følger med via nettet, og har ejerne i telefonen, men vi har også personer, der kan tage ud og fysisk hjælpe i eftersøgningen, siger hun og fortsætter:

– Viser det sig så at være en svær sag, opretter vi en facebookgruppe til den forsvundne hund, og bliver det nødvendigt, så har vi nogle dygtige mennesker, vi kan trække på, som tager ud og sætter fælder op. Og de er virkelig effektive.

Jeannette Madsen har været med i gruppen siden 2017, hvor hendes egen hund forsvandt. Dengang stiftede hun bekendtskab med gruppen, og selvom det ikke er lykkes at finde hendes hund, blev hun fascineret af gruppen og i dag nyder hun at kunne være med til at hjælpe andre med at genforene hunde og ejere. 

I den tid hun har været med, er hun blevet klogere på emnet, og hun kender også stederne, hvor hunde kan finde på at gemme sig, eller måske endda være kommet ud for en ulykke.

– Vi havde en chihuahua sidste år, hvor mor og datter gjorde alt, hvad vi bad dem om og mere til. Hele deres vej var nærmest broderet med tæpper, de havde lagt ud, men hunden var bare væk. En dag stod moren så ude på terrassen, da hun pludselig hørte nogle mærkelige lyde. Det viste sig, at hunden havde forvildet sig ind under terrassen og der sad den så fast, fortæller Jeannette Madsen, og påpeger, at der de seneste år er begyndt at dukke en helt ny fare op for hundene.

– Vi har faktisk oplevet en del hunde, der er druknet i swimmingpools, der har haft overdækning på. Her kan hunden lige presse sig ned for at få noget at drikke, men falder den i, kan den ikke komme op igen. Det er forholdsvist nyt, at vi har den slags sager.

Af de 60 hunde, der blev efterlyst hen over nytåret, savnes der fortsat fire. Du kan se efterlysningerne af disse fire herunder

 

 

 

 

Copyright Ridehesten.com
Screenshot

Læs også

Hundeejere forsøgt afpresset

05-01-2022 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En af de hunde, der forsvandt nytårsaften var Trine, der er en golden retriever. Hun er nu hjemme igen, men ejerne oplevede desværre, at en person forsøgte at udnytte deres situation

Mange hunde forsvundet gennem nytåret

03-01-2022 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Igen i år bød nytåret på en masse forsvundne hunde. Du får her et overblik

Hvordan gik jeres nytårsaften

01-01-2022 11:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet 2022. Mange har sikkert festet i går. Vi vil gerne se, hvordan jeres nytår gik med hunden

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

England: Hund fundet otte år efter at være stjålet

18-01-2022 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 2013 blev Cassie, der er en cocker spaniel, stjålet fra sine ejere. Nu er Cassie genforenet med sin familie

De mest populære hundenavne 2021

19-01-2022 12:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som noget nyt i år har Agria lavet en liste over de mest populære hundenavne blandt de hunde, der tegnede forsikring i 2021, fordelt mellem hanhunde og tæver

Grøntsager til hunden: Hvad kan den tåle?

12-01-2022 08:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan hunde spise grøntsager? Mange hunde kan faktisk godt lide grøntsager. Her kan du læse, hvilke grøntsager du kan give din hund, og hvilke der er farlige for den

Livet med en terminalsyg hund: Tre gode råd

19-01-2022 08:30, af Astrid Holtet

Her får du tre ting, du bør overveje, hvis du lever med en terminal syg hund

Fredagsquiz: Hvad ved du om finsk lapphund

14-01-2022 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Så er der igen fredagsquiz. Denne gang om den finske lapphund

Hvornår er hundens personlighed færdigudviklet

13-01-2022 14:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundens personlighed er selvsagt en vigtig del af den, men hvornår er den rent faktisk færdigudviklet – hvis den da overhovedet bliver det? Agria Dyreforsikrings hundeekspert giver dig svaret her

Hvad gør du hvis din hund spiser rottegift?

17-01-2022 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Rotter er uønskede gæster, som blandt andet bekæmpes med gift – og indtager hunden denne gift, kan det være livsfarligt 

 

BLOG: Husk lige tandbørsten!

18-01-2022 08:26, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange af os hundeejere vil gøre næsten alt for, at vores hunde får lange og lykkelige liv. Så hvorfor er det stadig så svært at huske tandbørstningen, selvom manglende tandhygiejne har stor indflydelse på vores hundes livskvalitet

Hunde kan opdrages hele livet

17-01-2022 11:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste har nok hørt ordsproget “Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Men det er faktisk ikke helt rigtigt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om at lære hunden nye øvelser. Det er nemlig noget, man kan gøre hele hundens liv, forklarer Agria Dyreforsikrings hundeekspert

Vuffeli slog rekord i Løvens Hule

20-01-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har i flere dage forsøgt at få et interview med drengene fra Vuffeli, efter de havde stor succes i sidste uges afsnit af Løvens Hule. Den store succes har dog også givet travlhed, og så må hunden.dk naturligvis vente