Tirsdag aften var Holsted Dyreklinik facebookside rødglødende. Klinikken havde nemlig lagt en historie op, hvor de skrev om en hund i området, der var død efter samme sygdomsforløb, som de norske hunde.
Den opdatering fik mange til at fare i blækhuset. Meningerne var delte mellem, at det var godt, at dyreklinikken gjorde opmærksom på det, til at det var dumt at skabe frygt på den måde.
Historien er den, at en hund omkring Varde er død efter at have haft blodig diarre og opkast. Men den slags er ikke unormalt, og kan skyldes rigtig mange ting. Det særlige i Norge er det ekstremt hurtige sygdomsforløb og antallet af hunde, der er ramt netop nu.
Opslaget fik AniCura til at mane til ro på Facebook ved at skrive følgende:
Vi oplever lige nu mange henvendelser på Facebook og mail på grund af hændelserne i Norge. For at undgå misforståelser vil vi gøre det helt klart at vi jævnligt har patienter på vores dyrehospitaler med symptomer som blodig diarré og opkast. Vi har pt. ingen grund til at mistænke at vi ser samme sygdomsbillede som i Norge.
Onsdag formiddag lagde AniCura Varde Dyrehospital desuden dette opslag på Facebook:
Tirsdag eftermiddag kunne de norske myndigheder udelukke, at de norske dødsfald skyldes algeforgiftning, harepest eller miltbrand. Desuden kunne de fortælle, at der heller ikke er noget, der tyder på flåtbårne sygdomme.
Her til morgen udtaler Monica Heggelund, der er dyrlæge på Evidensia-klinikkerne til NRK, at de mange dødsfald i virkeligheden kan skyldes en sæsonbetonet sygdom.
– Et par gange om året har vi disse tilfælde, hvor hunde kommer ind med opkast og diarre, der kan indeholde blod. Her på hospitalet har vi altid en eller to hunde indlagt med den slags symptomer. Det er meget typisk med disse tilfælde i foråret og i efteråret, og dette er et ekstremt efterår, hvad disse symptomer angår, men om det er mere end det, ved vi ikke endnu, siger hun til NRK.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Vinterens kolde vejr er ofte opskriften på snot og snue, men det er ikke kun mennesker, som er ekstra udsatte for sygdom den kommende tid. Lige nu hærger den smitsomme hundesygdom, kennelhoste, nemlig flere steder i landet, og derfor er der god grund til at være særlig opmærksom på sin hund, lyder det fra dyrlæge
Veterinærinstituttet i Norge opdaterede i går deres hjemmeside med en oversigt over, hvad vi ved om hundesygdommen. Her får du en oversigt
Ventrikulær septaldefekt, populært kaldet ”hul i hjertet”, er en medfødt hjertelidelse, der kan føre at hunden med tiden udvikler et hjertesvigt
Mandag holdt kennelklubben i Norge ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde. De besluttede blandt andet, at der ikke skulle sendes landshold til konkurrencer i udlandet
Hunde kan fødes døve eller døvheden kan komme som følge af sygdom. Vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hundens hørelse påvirkes
Leo Nielsen fra duoen Sussi og Leo blev kort før jul indlagt med tarmslyng, som næsten kostede ham livet. Nu er han hjemme igen, og vi har været i kontakt med ham
Den snart 4-årige bichon frisé Sigurd er en af de hunde, der har været ramt af den dødelige sygdom i Norge. Heldigvis endte det godt. Her får du hele historien
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.