Stafet for Livet for newfoundlændere

30-05-2019 15:01, af Mia Thulstrup

Stafet for Livet er et landsdækkende arrangement afholdt af Kræftens Bekæmpelse. Men kræft rammer ikke kun de tobenede

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Flere hundeejere har måttet se deres elskede hunde kæmpe mod kræft. Mange af dem har også måttet møde sorgen, da kampen blev tabt. Bolette Frølund fortæller om tabet af hendes newfoundlænder, Pernille:

– Jeg modtog en fantastisk tæve ved navn Pernille, da hun var 2 år gammel. Pernille faldt så hurtig til, at efter 2 dage var hun altid, hvor vi var. En rigtig familiehund. Pernille kom på et tidspunkt i vores liv, hvor vi var lidt hårdt spændt for, især mig. Men hun blev hurtigt den, som altid kunne få mig til at smile, selv når alt andet var træls. En dag opdagede jeg, at hun begyndte at drikke voldsomt meget og savle mere, end en newfoundlænder normalt gør. Dyrlægen kunne ikke finde noget, så han valgte at beholde hende til en kikkertundersøgelse i halsen. Men der var intet at se. Efter 4 dage opdagede jeg en morgen, at hun havde en kæmpe knude under tungen, som ikke var der aftenen forinden. Vi hastede afsted til Doktor Dyr, som bedøvede hende for at dræne kuglen for væske. Men desværre var der ingen væske. Derfor kunne det kun være kræft. Min bedste ven stod ikke til at redde. Jeg fik hende med hjem i et tæppe og måtte sige det sidste svære farvel. I dag er det 3 år siden, og jeg savner hende stadig.

Bolettes forældre, indehavere af Frølunds Newfhome Heidi og Mogens Frølund, har været gennem kampen med tæven Didde:

– Didde og vores yngste datter havde et helt særligt bånd, som vi andre ikke var en del af. De kunne alt sammen. Didde fejlede aldrig noget, indtil hun blev 4 år. Pludselig ville hun ikke spise. Vi undrede os, for hun var en madglad hund. Efter en enkelt dag eller to begyndte Didde at hyle, hver gang hun vendte sit hoved nedad. Vi lagde mærke til, at hun var helt hævet omkring hals og brystkasse. Dyrlægen blev kontaktet. Der blev taget alverdens prøver, men der var intet at se. End ikke på de prøver, som blev sendt til Tyskland. Imens prøverne fra Tyskland blev undersøgt, spiste Didde kun, hvis vi håndfodrede hende. Da prøverne stadig intet viste, tog vi den lange køretur til Bygholm Dyrehospital i Horsens for at få hende nærmere undersøgt. Dyrlægen tog atter prøver og ventetiden var lang ude i venterummet, hvor vi sad med Didde. Dyrlægen var 99 % sikker på, at Didde havde kræft. Vi tog den tunge beslutning, og Didde tog sin sidste vejrtrækning.

Newfoundlandklubben i Danmarks region Jylland Nord har indgået samarbejde med arrangørerne af Stafet for Livet i Aalborg. Klubben får programsat tid til at vise vores dejlige hunde frem til kæl og knus, og hvad vi/I ellers kan finde på af sjove og hyggelige indslag. Regionen inviterer derfor alle newfoundlænderejere, deres familier og venner til at deltage i stafetten i Aalborg d. 17./18. august 2019.

Info

Ønsker I at slå os følge til en dejlig dag, kan I tilmelde jer vores hold ved at følge linket

https://www.stafetforlivet.dk/stafet/aalborg/tilmeldte-hold/hold/12017

(Hunde oprettes som børn – skriv hundens navn og en *) Her kan holdet også støttes økonomisk ved donationer, deltagerstøtte og køb af lysposer.

Læs også

Fra HUNDEN: Hunde med kræft giver håb til mennesker med kræft

25-03-2025 07:42, af Cecilie Friis Amstrup

Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Agria SKK Forskningsfond uddeler 11 millioner til forskning i sundere dyr

31-01-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond

Overvægt mindsker hundes leveår: Sådan får du hunden i gang med træningen

29-10-2019 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde lider af overvægt, og det går ud over menneskets bedste ven, som i gennemsnit lever 1,3 år mindre med de ekstra kilo på sidebenene. Det får hundeejere til at dyrke motion med hunden som aldrig før

Babesiose – en flåtbåren sygdom

24-06-2019 08:48, af Astrid Gerd Holtet

Med engflåtens mulige indtog i Danmark følger en flåtbåren sygdom, Babesiose, som hundeejere skal være opmærksom på

Hyggeligt juleløb for to- og firbenede

07-12-2023 11:41, af Anne Cecilie Sohl

Løbeklubben DIRTY PAWS inviterer til juleløb ved Silkeborg for alle, som har lyst til at komme ud og være aktive sammen med deres hund. Alle kan være med, da der både er ture for hurtigløberne og for dem, som hellere vil gå.

Pemphigus – når kroppen angriber sig selv

21-05-2019 08:00, af Astrid Holtet

Pemphigus er en autoimmun sygdom i hundens hud, hvor kroppen angriber sig selv og forårsager alvorlig skade

Må min hund spise løg?

29-01-2021 12:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Løg er en vigtig bestanddel af mange retter. Men må vi egentlig give vores hunde løg? Svaret kommer her

Pludselig sygdom i nethinden

07-08-2022 08:20, af Astrid Holtet

Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Fra HUNDEN: Raceportræt af den intelligente cairn terrier

16-07-2025 07:54, af Berit Rosenfeldt

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.