European Open blev første gang afholdt i Østrig i 2002 som et uofficielt europamesterskab, men afholdes i dag som officielt FCI-mesterskab.
I dag er European Open niveaumæssigt på højde med – og deltagermæssigt endda endnu større – end det officielle FCI-VM.
Ligesom ved VM forventes der deltagelse af ca. 35-40 forskellige nationer fra hele verden, der alle inviteres til at tilmelde et udvidet landshold på op til 28 ekvipager.
Alt i alt forventer vi, at flere end 800 deltagere vil konkurrere i løbet af de tre konkurrencedage, hvor selve mesterskabet afvikles, mens hele eventen vil strække sig over seks dage - fra ankomst over dyrlægekontrol og træning til finalerne er afviklet og stævnedeltagerne er afrejst.
Dansk agility på verdenskortet
– Vi er stolte af, at Danmark har fået tildelt værtsskabet for det prestigefulde FCI European Open i agility i 2023, fortæller formand for DKK´s agilityudvalg, Allan Hansen.
– EO´23 er kun det andet store FCI-Agilitymesterskab, vi afholder i Danmark; Vi var heldige at få lov til at afholde VM tilbage i 1997, og det kommende arrangement bliver forhåbentlig ikke det sidste, siger han.
I 2018 kunne agilitysporten fejre sin 40-årsdag; verdens allerførste agility-konkurrence blev afholdt i forbindelse med Crufts i England i 1978, men sporten, som hentede sin inspiration i hesteverdenen, har siden da udviklet sig til en grænseoverskridende hundeaktivitet.
– For dansk agility betyder det, at vi igen kommer på kortet som arrangører af et officielt FCI-mesterskab i agility og ikke kun nyder godt af alle de andres hårde arbejde. Samtidig viser det, at vi – trods vores lands begrænsede størrelse – er et land der kan samle os om sådan et stort event, og at vores formåen faktisk rækker hertil. Vi får desuden markeret vores danske dommere, to hoveddommere og fire assist-dommere, og alle seks kommer ud i verden og viser, hvad DKK står for, forklarer Allan Hansen.
Unikt samarbejde gør drømmen til virkelighed
Allan Hansen fortæller, at DKK´s agilityudvalg igennem flere år har arbejdet med ideen om på ny at afholde et officielt FCI-mesterskab i Danmark, og at udvalget både har haft VM og EO i sit synsfelt.
– Men da vi altid konkurrerer indendørs til VM, kræver afholdelse af et VM haller af en vis størrelse, og da det ikke så ud til at være muligt at arrangere ud fra den præmis, besluttede vi os for at gå målrettet efter European Open, forklarer han.
– At afholde et European Open i Danmark har vi derfor arbejdet hen imod siden sommeren 2018. Ideen blev faktisk født under en hyggesnak over en kop kaffe for halvandet år siden under EO i Østrig. Poul Lerche fra Kvistgård Agility Forening (KAF) var helt med på ideen, og så begyndte det for alvor at tage fart.
I foråret 2019 holdt DKK´s agilityudvalg og KAF et indledende møde, og i forlængelse heraf påtog KAF sig opgaven med at undersøge mulige lokationer for afholdelse af et så stort arrangement, og samtidig udarbejde et forslag til budget. Forslaget blev i begyndelsen af januar 2020 forelagt for DKK´s agilityudvalg og DKK´s administration, og i fællesskab nåede man frem til en aftale, hvor Kvistgård Agility Forening som stævnearrangør er med til at gøre drømmen om et FCI-mesterskab på dansk jord til virkelighed.
– For seks måneder siden luftede jeg tanken om et EO i Danmark i FCI´s agility-komité – og vores forslag blev positivt modtaget. I januar i år indsendte DKK den officielle ansøgning, og da vi i forvejen havde hejst interesseflaget, var der ingen modkandidater, og derfor var det for FCI en uproblematisk og nem beslutning, fortæller Allan Hansen.
KAF og DKK ser frem til et supergodt samarbejde igennem de næste par år, som vi sammen vil bruge på at forberede en fantastisk international agilitybegivenhed på dansk jord, så vi i 2023 kan være helt klar til at modtage de mange deltagere fra hele verden.
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
De små hunde har været i agilityfinalen, og igen i år kunne Lilian Rose fejres som Danmarksmester. Denne gang med en ny hund
Dag tre byder på en lidt anderledes quiz. Den er produceret af www.hforhund.dk. Quizzen er lavet for noget tid siden, og derfor er spørgsmålet vedrørende forventede antal deltagende hunde ikke helt tidssvarende
I dag var der danske racer i den udstilling, der kører sideløbende for de racer, der ikke er FCI-godkendt
Man skulle ikke tro det, men sådan er det.
Når man følger store ring fra EDS på skærmen derhjemme, så bliver man meget mere obs på, hvad der sker i ringen. Lægger faktisk mærke til langt mere end hvis man sidder ved ringsiden.
Man distraheres ikke, som det sker når man er fysisk til stede ved ringen af folk, der kommer hen og skal snakke, eller af hvad der sker udenfor ringen
En fantastisk europaudstilling er nu slut, og udstillingen fik en flot og værdig vinder
European Dog Show bliver et af de største hundearrangementer på dansk grund nogensinde. Skal din hund være en del af dette, så er det ved at være tid til at tilmelde den
2023 er startet rigtig vådt. Derfor er der nok også mange hundeejere, der får en lidt træls oplevelse i næsen, når de snuser til hundepelsen. Men hvorfor lugter en våd hund så dårligt
European Dog Show 2023 og Agria Winner 2023 – set fra sofaen
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet