European Open blev første gang afholdt i Østrig i 2002 som et uofficielt europamesterskab, men afholdes i dag som officielt FCI-mesterskab.
I dag er European Open niveaumæssigt på højde med – og deltagermæssigt endda endnu større – end det officielle FCI-VM.
Ligesom ved VM forventes der deltagelse af ca. 35-40 forskellige nationer fra hele verden, der alle inviteres til at tilmelde et udvidet landshold på op til 28 ekvipager.
Alt i alt forventer vi, at flere end 800 deltagere vil konkurrere i løbet af de tre konkurrencedage, hvor selve mesterskabet afvikles, mens hele eventen vil strække sig over seks dage - fra ankomst over dyrlægekontrol og træning til finalerne er afviklet og stævnedeltagerne er afrejst.
Dansk agility på verdenskortet
– Vi er stolte af, at Danmark har fået tildelt værtsskabet for det prestigefulde FCI European Open i agility i 2023, fortæller formand for DKK´s agilityudvalg, Allan Hansen.
– EO´23 er kun det andet store FCI-Agilitymesterskab, vi afholder i Danmark; Vi var heldige at få lov til at afholde VM tilbage i 1997, og det kommende arrangement bliver forhåbentlig ikke det sidste, siger han.
I 2018 kunne agilitysporten fejre sin 40-årsdag; verdens allerførste agility-konkurrence blev afholdt i forbindelse med Crufts i England i 1978, men sporten, som hentede sin inspiration i hesteverdenen, har siden da udviklet sig til en grænseoverskridende hundeaktivitet.
– For dansk agility betyder det, at vi igen kommer på kortet som arrangører af et officielt FCI-mesterskab i agility og ikke kun nyder godt af alle de andres hårde arbejde. Samtidig viser det, at vi – trods vores lands begrænsede størrelse – er et land der kan samle os om sådan et stort event, og at vores formåen faktisk rækker hertil. Vi får desuden markeret vores danske dommere, to hoveddommere og fire assist-dommere, og alle seks kommer ud i verden og viser, hvad DKK står for, forklarer Allan Hansen.
Unikt samarbejde gør drømmen til virkelighed
Allan Hansen fortæller, at DKK´s agilityudvalg igennem flere år har arbejdet med ideen om på ny at afholde et officielt FCI-mesterskab i Danmark, og at udvalget både har haft VM og EO i sit synsfelt.
– Men da vi altid konkurrerer indendørs til VM, kræver afholdelse af et VM haller af en vis størrelse, og da det ikke så ud til at være muligt at arrangere ud fra den præmis, besluttede vi os for at gå målrettet efter European Open, forklarer han.
– At afholde et European Open i Danmark har vi derfor arbejdet hen imod siden sommeren 2018. Ideen blev faktisk født under en hyggesnak over en kop kaffe for halvandet år siden under EO i Østrig. Poul Lerche fra Kvistgård Agility Forening (KAF) var helt med på ideen, og så begyndte det for alvor at tage fart.
I foråret 2019 holdt DKK´s agilityudvalg og KAF et indledende møde, og i forlængelse heraf påtog KAF sig opgaven med at undersøge mulige lokationer for afholdelse af et så stort arrangement, og samtidig udarbejde et forslag til budget. Forslaget blev i begyndelsen af januar 2020 forelagt for DKK´s agilityudvalg og DKK´s administration, og i fællesskab nåede man frem til en aftale, hvor Kvistgård Agility Forening som stævnearrangør er med til at gøre drømmen om et FCI-mesterskab på dansk jord til virkelighed.
– For seks måneder siden luftede jeg tanken om et EO i Danmark i FCI´s agility-komité – og vores forslag blev positivt modtaget. I januar i år indsendte DKK den officielle ansøgning, og da vi i forvejen havde hejst interesseflaget, var der ingen modkandidater, og derfor var det for FCI en uproblematisk og nem beslutning, fortæller Allan Hansen.
KAF og DKK ser frem til et supergodt samarbejde igennem de næste par år, som vi sammen vil bruge på at forberede en fantastisk international agilitybegivenhed på dansk jord, så vi i 2023 kan være helt klar til at modtage de mange deltagere fra hele verden.
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
De små hunde har været i agilityfinalen, og igen i år kunne Lilian Rose fejres som Danmarksmester. Denne gang med en ny hund
Best In Show Junior er nu afgjort, og vinderen var meget italiensk
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Det danske hold i Heelwork To Music vandt en flot sølvmedalje ved VM i dogdancing i den runde hal
Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram
Når Dansk Kennel Klub i maj 2023 byder hundeejere fra hele verden velkommen til European Dog Show, så vil også den internationale dog dancing elite valfarte til Herning for at tage del i festlighederne. Det er nemlig afgjort, at Danmark skal være værtsland for verdensmesterskaberne i dog dancing 2023
Synes du selv, at du har den perfekte undskyldning for ikke at tage til EDS, så kan du stadig følge med fra sofaen
Dansk Kennel Klub kan nu afsløre, at den amerikanske rapper Snoop Dogg vil kaste stjernestøv over European Dog Show i Herning.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.