Torsdag den 21. juni blev EM i lure coursing i Nørresundby officielt skudt i gang med en åbningsceremoni og Jørgen Hindse formand DKK åbnede seancen , hvor landene blev præsenteret og de officielle taler blev efterfulgt af kamp ivrige vikinger fra det nærliggende vikingemarked.
De 22 landshold var i festhumør og lod sig ikke mærke med den orkanlignende blæst, der udover at få gang i flagene ihærdigt forsøgte at lægge teltene ned på campingområderne.
Tyskland gjorde sig bemærket med det største landshold med 154 deltagere efterfulgt af Sverige med 124 deltagere. Danmark kan på hjemmebane stille med imponerende 35 danske deltagere.
Fra den 22. – 24. juni afvikles løbene for næsten 900 mynder og vi håber ejerne er lige så friske som hundene, da 1. gennemløb starter kl. 7.00. Alle hunde skal løbe to gange, medmindre de bliver diskvalificeret efter 1. gennemløb.
Samtlige hunde skal inden de løber have tjekket chip og igennem dyrlæge kontrol, hvor dyrlægerne blandt andet tjekker slimhinder, ømme tæer og led, og om bevægelserne er frie. Tæver tjekkes om de er i løbetid, og hvis det er tilfældet, må de ikke deltage.
Hunde under 2 år og over 6 år tjekkes yderligere efter 1. gennemløb, og om det er forsvarligt at de løber en gang mere. Det er Biersted dyreklinik der har taget den udfordring op og det er med garanti ikke hver dag de har muligheden for at få så mange mynder imellem hænderne.
Hundene ve og vel prioriteres højt. Procedurerne synes ingen at tage, en stor del af whippets og italienske mynder skal desuden igennem en måling.
Hver dag afsluttes med en sejrceremoni med højtidelig flaghejsning og national melodi og hvornår det kan foregå afhænger af, hvordan det fungerer ude på banerne.
Alle sejl er sat til og 90 hjælpere er i gang hver dag for at få tidsplanen til at gå op i en højere enhed.
Det vigtigste budskab fra åbningsceremonien EM er en konkurrence men det er også stedet hvor venner mødes og man skal glæde sig over at se hundene arbejde og have tålmodighed og respekt for alle de frivillige, der har gjort arrangementet muligt.
Fødevareminister Jacob Jensen viser vejen med ”den danske model for sund hundeavl”. – Vi skal have bedre dyrevelfærd for hunde, og det får vi bl.a. ved at fokusere på at vælge at bruge de sundeste avlsdyr samt at give avlstæven gode betingelser. Det skal gælde for alle hunde, der opdrættes i Danmark og ikke kun i den organiserede del af hundeopdrættet, lyder det resolut fra Jacob Jensen, minister for landbrug, fødevarer og fiskeri.
Bakterien Clostridium tetani danner en nervegift, og kan give den livsfarlige krampetilstand, der kaldes stivkrampe eller tetanus
IBD er en forkortelse for det engelske navn Inflammatory bowel disease, og dækker over en lang række sygdomme, hvor hundens tarmslimhinde forstyrres
Årets første udstilling er nu slut, og som sædvanlig sluttede det hele med et brag af en BIS-finale
Det er ikke kun hundredvis af heste, der indtager Dyrskuepladsen i Roskilde til Store Hestedag i weekenden. Hestedagen er i høj grad også en hundens dag med over 700 tilmeldte racehunde og et væld af aktiviteter for hundeejere og deres firbenede venner
Den 1. maj i år lød der et ramaskrig, som gik det meste af hundeverdenen rundt, efter at billeder af en stærkt underernæret mynde af racen sloughi, som vandt Best of Breed-titlen ved en hundeudstilling i Rusland var blevet lagt på nettet. Med på nogle af billederne sås præsidenten for FCI Rafael de Santiago. Han skrev et svar d. 6. maj, som kan læses oversættelse her. Hunden.dk beklager, at vi ikke har været opmærksomme på dette tidligere.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
I takt med at temperaturerne nærmer sig frysepunktet, indstilles lure coursing-sæsonen for mynderne. Det gælder om at få de sidste træninger med, og i weekenden afholdt Myndeklubben en af årets sidste på Sjælland
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt