I morges kom det frem, at de danske dyreklinikker har lavet en list med 90 respiratorer, som vil kunne lånes ud til sundhedsvæsnet, såfremt coronavirus får et så alvorligt tag i Danmark, som man kan frygte.
Bliver de 90 respiratorer lånt ud, er der ifølge formand for Den Danske Dyrlægeforening ikke flere respiratorer på dyreklinikker tilbage i Danmark for en periode.
– Det er vigtigt at huske på, at dette bare er en liste over, hvilke respiratorer der findes og eventuelt kan lånes ud. De er ikke opmagasineret på et lager nu, og jeg håber da ikke det bliver så alvorligt, at der bliver brug for dem, fortæller Hanne Knude Palshof til hunden.dk og fortsætter:
– En stor del af de 90 respiratorer befinder sig på Københavns Universitet, hvor de bliver brugt i undervisning og til forskning. Da universitetet også står tomt, vil det ikke have nogen konsekvenser, at disse respiratorer lånes ud, og derudover bruges de ikke til behandling af dyr.
Hun påpeger også, at langt de fleste behandlinger på dyreklinikkerne bliver klaret uden respirator.
– Når det handler om smådyr, bliver de fleste operationer klaret med anæstesianlæg. Desuden bliver planlagte operationer også udskudt i disse dage, ligesom man ser det blandt mennesker. Jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige, at dette i yderste konsekvens kan have konsekvenser for nogle få akutte tilfælde, men indtil videre er det rent hypotetisk, da vi slet ikke er blevet bedt om at levere respiratorerne. Desuden må man også, hvis sygdommen bliver meget alvorlig, prioritere mennesker over dyr. Men som sagt, har man ikke grund til at være nervøs for sine hunde som det ser ud nu, siger Hanne Knude Palshof.
Hun slår desuden fast, at hun ikke ved, om respiratorer til smådyr kan ændres så de kan bruges til mennesker. Men nogle af respiratorerne fra Københavns Universitet er respiratorer, der tidligere er blevet brugt til mennesker, og derfor vil disse i hvert fald kunne bruges.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde
Hanne Knude Palshof, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening, mener ikke, den nye EU-forordning får de store økonomiske konsekvenser for hundeejerne. Men forordningen er stadig problematisk
Langt de fleste kenneler har oplevet en vanvittig stigning i antallet af henvendelser om hvalpekøb under coronakrisen. Det tager Randers Dyrehospital nu konsekvensen af
Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten
Herhjemme tyder meget på, at der er sket en stigning i antallet af hundetyverier under coronakrisen. I England har man tal på stigningen
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Vi har talt med Ghita Nørby om, hvad hun får tiden til at gå med her under coronakrisen. Ikke overraskende går meget tid med hunden Aki
BT har lavet en ganske glimrende video med spørgmål og svar om corona og hunde. Her har de sat formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, stævne, og bedt hende svare på spørgsmålene
Et vietnamesisk ægtepar oplevede deres værste mareridt, da de var indlagt med corona
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?