I morges kom det frem, at de danske dyreklinikker har lavet en list med 90 respiratorer, som vil kunne lånes ud til sundhedsvæsnet, såfremt coronavirus får et så alvorligt tag i Danmark, som man kan frygte.
Bliver de 90 respiratorer lånt ud, er der ifølge formand for Den Danske Dyrlægeforening ikke flere respiratorer på dyreklinikker tilbage i Danmark for en periode.
– Det er vigtigt at huske på, at dette bare er en liste over, hvilke respiratorer der findes og eventuelt kan lånes ud. De er ikke opmagasineret på et lager nu, og jeg håber da ikke det bliver så alvorligt, at der bliver brug for dem, fortæller Hanne Knude Palshof til hunden.dk og fortsætter:
– En stor del af de 90 respiratorer befinder sig på Københavns Universitet, hvor de bliver brugt i undervisning og til forskning. Da universitetet også står tomt, vil det ikke have nogen konsekvenser, at disse respiratorer lånes ud, og derudover bruges de ikke til behandling af dyr.
Hun påpeger også, at langt de fleste behandlinger på dyreklinikkerne bliver klaret uden respirator.
– Når det handler om smådyr, bliver de fleste operationer klaret med anæstesianlæg. Desuden bliver planlagte operationer også udskudt i disse dage, ligesom man ser det blandt mennesker. Jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige, at dette i yderste konsekvens kan have konsekvenser for nogle få akutte tilfælde, men indtil videre er det rent hypotetisk, da vi slet ikke er blevet bedt om at levere respiratorerne. Desuden må man også, hvis sygdommen bliver meget alvorlig, prioritere mennesker over dyr. Men som sagt, har man ikke grund til at være nervøs for sine hunde som det ser ud nu, siger Hanne Knude Palshof.
Hun slår desuden fast, at hun ikke ved, om respiratorer til smådyr kan ændres så de kan bruges til mennesker. Men nogle af respiratorerne fra Københavns Universitet er respiratorer, der tidligere er blevet brugt til mennesker, og derfor vil disse i hvert fald kunne bruges.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde
Hanne Knude Palshof, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening, mener ikke, den nye EU-forordning får de store økonomiske konsekvenser for hundeejerne. Men forordningen er stadig problematisk
Coronaen har med rette fået skyld for meget skidt, men nu viser det sig, at den også har ført noget godt med sig. USA oplevede kæmpe fald i antallet af aflivninger af kæledyr på internater
Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt
I Sydkorea kan man nu få testet sin hund for corona, men er det egentlig nødvendigt
I dag er det et år siden, Danmark for alvor blev lukket ned, og verden har i den grad forandret sig. Også på hundefronten er meget forandret, og i Sverige melder de sig nu i køen af lande, der uddanner hunde til at opsnuse corona
Drømmen om et almindeligt udstillingsår i 2021 er allerede brast. Udstillingen i Fredericia er aflyst
Coronavirus har i den grad taget Danmark med virusstorm. Landet er næsten gået i stå. Lad os her på hunden.dk vise, at hundemennesker hjælper hinanden
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse