År efter år stiger antallet af dyr, som kommer ind på et af Dyrenes Beskyttelses 9 internater. De mange dyr har forskellige årsager, heriblandt corona-nedlukningen.
- Der er sket flere ting, som gør at vi i år har ekstra mange dyr. Vi har overtaget et nyt internat og de dyr der boede der. Ud over det har vi også udvidet vores projekt med flaskekillinger, til flere internater, hvilket har været med til at øge antallet af katte betydeligt, da vi simpelthen kan redde flere, forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Flere store sager og øget fokus på velfærd
De mange dyr lægger pres på internaterne, og der løbes derfor stærkt. Den øgede travlhed kan være et udtryk, for at hverdagen har overrasket folk, og de nu kan se at deres kæledyr ikke passer ind i hverdagen.
- Heldigvis skyldes det også, at folk er blevet mere opmærksomme på, at hvis dyr ikke har det godt, kan de kontakte os og så ved de, at vi kan hjælpe et familiedyr godt videre, fortæller Jens Jokumsen og fortsætter:
- Om de mange indleveringer af kæledyr skyldes corona og landets åbning kan vi ikke sige noget om med sikkerhed. Vi er bare glade for, at disse kæledyr bliver sendt godt og ansvarligt videre, når familierne ikke længere kan have dem.
Desværre har der også været en anden tendens de sidste par måneder, hvor der er kommet flere større dyreværnssager ind, som har bidraget til det rekordstore antal dyr på internaterne.
- Vi modtog blandt andet 56 kaniner i juli og 19 hunde i august. Det skyldes en slags "ketchupeffekt", som kort sagt er, at folk efter 1,5 år med corona nu er begyndt at besøge hinanden igen, og derfor opdager de, hvis der er kæledyr som ikke trives, fortæller Jens Jokumsen.
Kaniner kasseres i stor stil
Kattene tager førstepladsen på antal dyr på internaterne, men i år ses også en anden tendens, blandt de mange dyr som søger nyt hjem. Rekordmange mennesker har skilt sig af med deres kaniner og der har allerede været eksempler på både dumpinger og store dyreværnssager med kaniner.
- Vi har aldrig haft så mange kaniner på vores internater, som vi har netop nu. Vi har på flere internater været helt fyldt op af flere omgange. Det kan skyldes, at flere er blevet opmærksomme på, at deres kanin har et dårligt liv med for lidt plads og aktivering, og derfor er mange kaniner enten blevet indleveret eller bliver fundet, fordi nogen har dumpet dem, forklarer Jens Jokumsen.
I 2020 var der 1. september i alt 115 kaniner, marsvin og andre mindre kæledyr på Dyrenes Beskyttelses internater. På nuværende tidspunkt er der 184 kaniner, 47 marsvin og 101 andre dyr fordelt på de nu 9 internater.
- Nu håber vi bare, at danskerne vil tænke på Dyrenes Beskyttelse når familien skal udvides, for vi har virkelig mange skønne dyr, som bare venter på at få et nyt hjem. Godt genbrug er in, også når det gælder dyr slutter Jens Jokumsen
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?