År efter år stiger antallet af dyr, som kommer ind på et af Dyrenes Beskyttelses 9 internater. De mange dyr har forskellige årsager, heriblandt corona-nedlukningen.
- Der er sket flere ting, som gør at vi i år har ekstra mange dyr. Vi har overtaget et nyt internat og de dyr der boede der. Ud over det har vi også udvidet vores projekt med flaskekillinger, til flere internater, hvilket har været med til at øge antallet af katte betydeligt, da vi simpelthen kan redde flere, forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Flere store sager og øget fokus på velfærd
De mange dyr lægger pres på internaterne, og der løbes derfor stærkt. Den øgede travlhed kan være et udtryk, for at hverdagen har overrasket folk, og de nu kan se at deres kæledyr ikke passer ind i hverdagen.
- Heldigvis skyldes det også, at folk er blevet mere opmærksomme på, at hvis dyr ikke har det godt, kan de kontakte os og så ved de, at vi kan hjælpe et familiedyr godt videre, fortæller Jens Jokumsen og fortsætter:
- Om de mange indleveringer af kæledyr skyldes corona og landets åbning kan vi ikke sige noget om med sikkerhed. Vi er bare glade for, at disse kæledyr bliver sendt godt og ansvarligt videre, når familierne ikke længere kan have dem.
Desværre har der også været en anden tendens de sidste par måneder, hvor der er kommet flere større dyreværnssager ind, som har bidraget til det rekordstore antal dyr på internaterne.
- Vi modtog blandt andet 56 kaniner i juli og 19 hunde i august. Det skyldes en slags "ketchupeffekt", som kort sagt er, at folk efter 1,5 år med corona nu er begyndt at besøge hinanden igen, og derfor opdager de, hvis der er kæledyr som ikke trives, fortæller Jens Jokumsen.
Kaniner kasseres i stor stil
Kattene tager førstepladsen på antal dyr på internaterne, men i år ses også en anden tendens, blandt de mange dyr som søger nyt hjem. Rekordmange mennesker har skilt sig af med deres kaniner og der har allerede været eksempler på både dumpinger og store dyreværnssager med kaniner.
- Vi har aldrig haft så mange kaniner på vores internater, som vi har netop nu. Vi har på flere internater været helt fyldt op af flere omgange. Det kan skyldes, at flere er blevet opmærksomme på, at deres kanin har et dårligt liv med for lidt plads og aktivering, og derfor er mange kaniner enten blevet indleveret eller bliver fundet, fordi nogen har dumpet dem, forklarer Jens Jokumsen.
I 2020 var der 1. september i alt 115 kaniner, marsvin og andre mindre kæledyr på Dyrenes Beskyttelses internater. På nuværende tidspunkt er der 184 kaniner, 47 marsvin og 101 andre dyr fordelt på de nu 9 internater.
- Nu håber vi bare, at danskerne vil tænke på Dyrenes Beskyttelse når familien skal udvides, for vi har virkelig mange skønne dyr, som bare venter på at få et nyt hjem. Godt genbrug er in, også når det gælder dyr slutter Jens Jokumsen
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.