Danskerne mener i høj grad, at dyr kan hjælpe os mennesker i svære tider. 84 % af danskerne svarer i undersøgelsen, at de mener, at dyr kan hjælpe i en svær tid som ved fx skilsmisse, sygdom og død. Det viser sig, at det også gør sig gældende under coronakrisen. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Knap 60 % af de danskere, der har kæledyr, har fået hjælp af deres kæledyr til at komme lettere gennem coronakrisen. I undersøgelsen lavet af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse, angiver knap 60 % af kæledyrsejerne, at kæledyrene i høj eller nogen grad har bidraget til, at man er kommet lettere gennem krisen. Især kvinderne mener, at kæledyrene har gjort krisen lettere at komme igennem, for her svarer 34 %, at kæledyrene i høj grad har hjulpet dem.
– Undersøgelsen viser helt tydeligt, at dyr har stor betydning for os mennesker og kan hjælpe i en svær tid. Kæledyr bidrager uselvisk til, at vi mennesker får det bedre og at vi ikke er alene. De har i dén grad hjulpet danskerne gennem krisen, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.
Hjælp mod ensomhed
Motion, hygge og godt selskab. Det er noget af dét, kæledyrene har hjulpet danskerne med under coronakrisen. Størstedelen af kæledyrsejerne angiver, at kæledyret har hjulpet dem til at få nogle hyggelige stunder og til at komme ud at motionere. Men kæledyrene har også hjulpet de danske kæledyrsejere til at modvirke ensomhed og kedsomhed.
– Et kæledyr er en nær ven i en svær tid, og coronakrisen har i dén grad været udfordrende for os alle. Kæledyrene i de danske hjem har holdt os med selskab, de har opmuntret os og været der med deres gode humør, sjove indfald og behov for leg og aktivering. At gå en tur med hunden, lege med katten eller klappe kaninen kan i sig selv være helende, siger Britta Riis.
De danske kæledyrsejere er enige om, at dyrene har hjulpet dem under coronakrisen. Når man spørger de danske kæledyrsejere om, hvordan deres dyr har hjulpet dem, er nogle af svarene: ”Det har hjulpet min kæreste, der lider af depression, og dermed også mig”
En anden kæledyrsejer har fået hjælp til at holde en god hverdag på trods af krisen: ”Til fastholdelse af rutine, f.eks. sørge for frisk vand og mad hver dag”
Mens en tredje kæledyrsejer har fået hjælp til det nære, nemlig til ”at kunne give omsorg og modtage omsorg”.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Dyrenes Beskyttelse oplever flere sager med folk, der holder langt flere dyr, end de magter. De er velmenende, men dyrehoarding går ud over dyrene og presser dyreinternaterne
Lørdag 28. marts kan man komme til en vaskeægte hundeprøve uden at risikere at blive smittet eller udsætte andre for smitte med corona
Nu begynder aflysninger grundet corona også at melde sig for det kommende år
I USA beder man kæledyrsejere om at undgå, at dyrene kommer i kontakt med mennesker eller dyr uden for husstanden. I Danmark tager vi det mere roligt
En mops er testet positiv for Covid-19 i North Carolina. Myndighederne fastholder, at der er lav risiko for smitte fra hund til menneske
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
Langt de fleste kenneler har oplevet en vanvittig stigning i antallet af henvendelser om hvalpekøb under coronakrisen. Det tager Randers Dyrehospital nu konsekvensen af
TV2.dk har kigget på, hvordan vores kæledyr har det i disse tider med ejeren hjemme hele tiden. Her kan du læse, hvad de skriver om hunde
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet