Som mange nok har haft mistanke om, så er der sket en stigning i antallet af hundetyverier under lockdownperioden. Sådan ser det i hvert fald ud i England.
Her har foreningen Doglost, der forener stjålne hunde med deres ejere, registreret en stigning på 65 procent i antallet af stjålne hunde i forhold til samme periode sidste år.
I perioden 23. marts til 1. juni 2019 havde foreningen 29 sager om stjålne hunde. Dette tal var i samme periode i 2020 steget til 48 hunde.
Nu kan et enkelt eksempel på en stigning i en privat organisation naturligvis være misvisende.
Men i sidste uge gik politiet i Cambridgeshire ud med en advarsel til hundeejere om at passe godt på deres hunde, da politiet i de seneste to måneder havde registreret 34 stjålne hunde i deres område.
I England er det især racerne labrador, jack russell terrier og chihuahua, som tyvene går efter, da de er nemme at komme af med igen.
Der er ikke tal på udviklingen i Danmark, men når man hører opdrættere, der bliver kimet ned af mere eller mindre seriøse hvalpekøbere, og når DBA og Gul og Gratis til tider er støvsugede for hvalpeannoncer, så er der ingen tvivl om, at der er stor efterspørgsel. Og den slags kan mindre hæderlige personer jo godt lide. Derfor: Pas nu på jeres hunde derude.
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Flere følelser er på spil, når et kæledyr forsvinder, og derfor bør lovgivningen skelne mellem døde ting og levende væsner, lyder det fra både minister og dyreorganisationer.
Torsdag var der indbrud i Birgit Seloys hus på Lolland. Her stjal tyvene blandt andet to mops hvalpe
I disse triste tider elsker vi positive nyheder. Nyheder om klubber eller mennesker, der gør noget anderledes for at gøre det hele lidt nemmere. Grand danois klubben er en af de klubber
Et vietnamesisk ægtepar oplevede deres værste mareridt, da de var indlagt med corona
I formiddags handlede Brinkmanns briks på P1 om hunde, og det var et interessant program, som du bør høre
Fredagens pressemøde bød på nye restriktioner, som naturligvis også har konsekvenser for hundesporten. Her får du DKK’s overblik
Danskerne blev mere end vanligt hundeglade i 2020, da coronakrisen ramte landet, og mange danskere skal nu vænne sig til et liv med hund, gåture og godbidder. Men det kan være svært at vide, hvordan man får en tryg og glad hund, når man er helt ny i hundefaget, og køen til en plads på hundeskolerne er blevet længere på grund af corona. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre, mens man venter. TrygFonden Besøgshunde og deres hundeadfærdskonsulent Irene Jarnved hjælper de nye hundeejere på vej
Der blæser i den grad nye vinde i Kina i disse tider. Nu følger millionbyen Wuhan i andre byers fodspor og forbyder fortæring af vilde dyr og hunde
Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet