Som mange nok har haft mistanke om, så er der sket en stigning i antallet af hundetyverier under lockdownperioden. Sådan ser det i hvert fald ud i England.
Her har foreningen Doglost, der forener stjålne hunde med deres ejere, registreret en stigning på 65 procent i antallet af stjålne hunde i forhold til samme periode sidste år.
I perioden 23. marts til 1. juni 2019 havde foreningen 29 sager om stjålne hunde. Dette tal var i samme periode i 2020 steget til 48 hunde.
Nu kan et enkelt eksempel på en stigning i en privat organisation naturligvis være misvisende.
Men i sidste uge gik politiet i Cambridgeshire ud med en advarsel til hundeejere om at passe godt på deres hunde, da politiet i de seneste to måneder havde registreret 34 stjålne hunde i deres område.
I England er det især racerne labrador, jack russell terrier og chihuahua, som tyvene går efter, da de er nemme at komme af med igen.
Der er ikke tal på udviklingen i Danmark, men når man hører opdrættere, der bliver kimet ned af mere eller mindre seriøse hvalpekøbere, og når DBA og Gul og Gratis til tider er støvsugede for hvalpeannoncer, så er der ingen tvivl om, at der er stor efterspørgsel. Og den slags kan mindre hæderlige personer jo godt lide. Derfor: Pas nu på jeres hunde derude.
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Flere følelser er på spil, når et kæledyr forsvinder, og derfor bør lovgivningen skelne mellem døde ting og levende væsner, lyder det fra både minister og dyreorganisationer.
Torsdag var der indbrud i Birgit Seloys hus på Lolland. Her stjal tyvene blandt andet to mops hvalpe
Corona har bragt hundelufterne i knæ i New York, hvor der opleves store fald i antallet af gåture
Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne
Mens Folketinget beder frisører og andre om at lukke, er der ikke nogen regler for dyrlæger. Derfor opfordrer dyrlægerne Den Danske Dyrlægeforening om at komme med en klar udmelding
I sagen om den manglende hjælp til hundepensioner har hunden.dk været i mailkontakt med erhvervsministeren, som vælger ikke at svare på de spørgsmål, han bliver stillet
Her får du klummen fra HUNDEN 05/2020. En opløftende klumme af Lise-Lotte Christensen
For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget
Corona begrænser og corona gør os kreative. Nu byder Lilleskov Slot op til Danmarks første virtuelle K9 løb for alle
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet