Dyreværnet sender fra tid til anden solstrålehistorier ud i verden. Vi er ret store fans af disse historier, og her får I lige en af de nyeste.
I starten af året blev Tøsen bragt ind til Dyreværnet. Hun var en niårig labradorblanding, som netop havde mistet sin ejer. Der var ikke nogen familiemedlemmer til at tage over, hvor den afdøde ejer havde sluppet. Derfor kom Tøsen til Dyreværnet.
Under det obligatoriske besøg hos dyrlægen, blev det konstateret, at Tøsen havde en voldsom livmoderbetændelse, som krævede en hasteoperation. En ubehandlet livmoderbetændelse er livstruende. Derfor var tiden en vigtig faktor for Tøsens chance for at overleve.
Tøsen fik fjernet den betændte livmoder, som vejede 2,3 kg. Normalt vejer en livmoder omkring 250 gram. Operationen gik heldigvis over alle forventninger. Tøsen blev hurtigt frisk igen. Nu, hvor hun var blevet fri for sine voldsomme smerter, kunne personalet se, hvor livsglad og kærlig en pige, hun var.
Efter operationen gik Dyerværnet i gang med at finde Tøsens nye familie. Dyrlægerne havde dog fundet let forhøjede nyreværdier hos hende, og derfor gik adoptionspersonalet målrettet efter at finde en kærlig plejefamilie til patienten. En plejefamilie, som hun kunne nyde tiden hos, mens dyrlægerne fortsat kunne udrede hende og prøve at finde frem til, hvad de høje værdier skyldtes.
Missionen lykkedes, for da Birgit og Vagn trådte ind ad døren og erklærede deres kærlighed til Tøsen, og Tøsen gengældte deres begejstring, blev hun sendt med dem hjem på et plejeophold.
Da dyrlægerne en måned senere kunne erklære, at Tøsen nu var endelig klar til adoption, var det med store smil på læben, at Birgit og Vagn kom forbi en sidste gang for at underskrive adoptionspapirerne, hvorefter de for alvor kunne kalde Tøsen for deres.
Du kan læse flere dejlige historier om dyr, der har fundet nyt hjem her
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Torsdag blev Dyreværnet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, da værnet nægtede at aflive to serbiske hunde
De 9 labradorhvalpe, som var en del af den store hundesag fra Lolland, er næsten klar til at blive adopteret af familier, som ved hvordan, man behandler hunde
Den franske bulldog Gismo havde en meget slem ørebætendelse og sprængte trommehinder, da den blev indleveret i nødpension hos Dansk Dyreværn Aarhus. På grund af intensiv pleje har Gismo det bedre i dag og er snart klar til at komme videre
Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne
TVSYD har fået lange svar fra New Hope Denmark. Ændrer svarene din mening om New Hope Denmark
Hele sit liv har Milt Lessner haft hund. Da han mistede sin kone, mistede han også sine hunde. Nu har han adopteret en ældre hund, og han er lykkelig
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?