En gæsling i en hundefamilie

09-06-2022 08:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Hurup i Thy bor en lille familie, som på det seneste er blevet lidt større. Familien har nemlig taget en gæsling til sig. En gæsling, der bliver passet af familiens hund

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

For nogen tid siden fandt Nadine Rönnebeck to voksne gæs, der var efterladt i naturen pakket ind i en plastiksæk. Det kunne hendes store dyrehjerte ikke klare, så hun tog dem derfor med hjem, og installerede dem i en hønsegård.

Efter et par dage fandt hun så et gåseæg i græsset, og igen slog dyrehjertet til, og da de voksne gæs ikke så ud til at interessere sig for ægget, lagde hun det i en rugemaskine.

27. maj klækkede ægget og ud kom gæslingen Willy.

Men hvad gør man, når man står med en nuttet gæsling og to voksne gæs, som ikke har lyst til at tage sig af det lille kræ?

Hedder man Nadine Rönnebeck, forsøger man sig lidt frem.

Det forholder sig nemlig sådan, at familien også har en hund, en mops ved navn Fienchen. Hun er desværre blind, men har netop fået hvalpe. Da hvalpene endnu ikke havde fået øjne, forsøgte Nadine Rönnebeck at lægge gæslingen Willy ned til dem, mens de lå ved deres mor. Og Willy blev med det samme accepteret.

– Hvalpene var for små til egentlig at reagere på Willy, men Fienchen snusede til ham og begyndte at vaske ham. Så var han accepteret, fortæller Nadine Rönnebeck.

For Nadine er denne historie en ulykkelig kærlighedshistorie. For selvom man kunne tro, at hun var glad for at have reddet Willy og de to voksne gæs, så hænger der en trist sky over hele historien.

– Det er en trist historie, der handler om en ensom gås uden mor, far eller andre gæs til at lære den at være gås. Det er en trist kærlighedshistorie. Men det er dejligt at se, hvor god min hund er til at passe på Willy. Det giver mig tårer i øjnene, siger hun til hunden.dk og fortæller, at hele situationen begynder at byde på vanskeligheder:

– Hans næb er begyndt at blive hårdere, og han prikker i alt muligt. Jeg bliver nødt til at passe meget på hvalpene og deres øjne, så han ikke kommer til at prikke i dem. Så hvis der er nogen derude, der vil give eller sælge mig nogle små hvide gæslinger, så vil det gøre det hele lidt nemmere.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Læs også

Druknede i henvendelser fra gode hundemennesker

03-05-2022 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Camile Engborg Jonassen stod pludselig med en hund, da hendes far døde. Derfor lavede hun et opslag på Facebook, og reaktionerne var overvældende

New Hope Denmark svarer TVSYD

04-07-2021 10:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

TVSYD har fået lange svar fra New Hope Denmark. Ændrer svarene din mening om New Hope Denmark

Sæt hunden først, hvis den skal have nyt hjem

19-05-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet