En gæsling i en hundefamilie

09-06-2022 08:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Hurup i Thy bor en lille familie, som på det seneste er blevet lidt større. Familien har nemlig taget en gæsling til sig. En gæsling, der bliver passet af familiens hund

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

For nogen tid siden fandt Nadine Rönnebeck to voksne gæs, der var efterladt i naturen pakket ind i en plastiksæk. Det kunne hendes store dyrehjerte ikke klare, så hun tog dem derfor med hjem, og installerede dem i en hønsegård.

Efter et par dage fandt hun så et gåseæg i græsset, og igen slog dyrehjertet til, og da de voksne gæs ikke så ud til at interessere sig for ægget, lagde hun det i en rugemaskine.

27. maj klækkede ægget og ud kom gæslingen Willy.

Men hvad gør man, når man står med en nuttet gæsling og to voksne gæs, som ikke har lyst til at tage sig af det lille kræ?

Hedder man Nadine Rönnebeck, forsøger man sig lidt frem.

Det forholder sig nemlig sådan, at familien også har en hund, en mops ved navn Fienchen. Hun er desværre blind, men har netop fået hvalpe. Da hvalpene endnu ikke havde fået øjne, forsøgte Nadine Rönnebeck at lægge gæslingen Willy ned til dem, mens de lå ved deres mor. Og Willy blev med det samme accepteret.

– Hvalpene var for små til egentlig at reagere på Willy, men Fienchen snusede til ham og begyndte at vaske ham. Så var han accepteret, fortæller Nadine Rönnebeck.

For Nadine er denne historie en ulykkelig kærlighedshistorie. For selvom man kunne tro, at hun var glad for at have reddet Willy og de to voksne gæs, så hænger der en trist sky over hele historien.

– Det er en trist historie, der handler om en ensom gås uden mor, far eller andre gæs til at lære den at være gås. Det er en trist kærlighedshistorie. Men det er dejligt at se, hvor god min hund er til at passe på Willy. Det giver mig tårer i øjnene, siger hun til hunden.dk og fortæller, at hele situationen begynder at byde på vanskeligheder:

– Hans næb er begyndt at blive hårdere, og han prikker i alt muligt. Jeg bliver nødt til at passe meget på hvalpene og deres øjne, så han ikke kommer til at prikke i dem. Så hvis der er nogen derude, der vil give eller sælge mig nogle små hvide gæslinger, så vil det gøre det hele lidt nemmere.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Læs også

Druknede i henvendelser fra gode hundemennesker

03-05-2022 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Camile Engborg Jonassen stod pludselig med en hund, da hendes far døde. Derfor lavede hun et opslag på Facebook, og reaktionerne var overvældende

New Hope Denmark svarer TVSYD

04-07-2021 10:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

TVSYD har fået lange svar fra New Hope Denmark. Ændrer svarene din mening om New Hope Denmark

Sæt hunden først, hvis den skal have nyt hjem

19-05-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde