Nørresundby er en by i rivende udvikling, hvor flere og flere nordjyder vælger at bosætte sig. På 10 år er antallet af borgere i Nørresundby steget med 11 procent, og i dag bor knap 24.000 mennesker i byen. Hos AniCura Dyreklinikken Nørresundby mærker man i høj grad til befolkningsudviklingen i byen, for flere borgere er nemlig lig med flere kæledyr:
- Klinikken i Nørresundby har gennem de senere år oplevet en markant stigning i antallet af klienter, og det hænger jo naturligt sammen med den øgede tilflytning i byen. Særligt i forbindelse med den ændrede infrastruktur ved havnefronten i Nørresundby har vi mærket et behov for at øge udbuddet af behandlinger, og derfor opruster vi nu med nye og større lokaler, som giver mulighed for netop det, lyder det Thomas Larsen, der er adm. direktør i AniCura Dyreklinikken Nørresundby.
Flere og bedre behandlingsmuligheder
Siden 2015 har AniCura Dyreklinikken Nørresundby haft adresse i Østerbrogade, men onsdag kunne klinikken slå dørene op til nye og fire gange så store lokaler på Thistedvej, som tidligere husede Lindholm Biograf. Lokalerne har de seneste seks måneder gennemgået en omfattende renovering for at gøre klinikken klar til åbningen.
- Udover at vi får en mere synlig placering, har vi nu også mulighed for at tilbyde flere behandlinger lokalt i klinikken. Tidligere har borgere i Nørresundby søgt ind til Aalborg eller omkringliggende byer for at få foretaget en lang række behandlinger af kæledyrene, men målet er, at 80 procent af alle operationer og behandlinger kan foretages i vores egen klinik. Nørresundby er efterhånden en af Nordjyllands største byer, og derfor giver det rigtig god mening at have en klinik lokalt, som kan tilbyde de fleste behandlingstyper, siger Thomas Larsen og uddyber:
- Vi vil ganske enkelt være lokalbefolkningens foretrukne dyreklinik inden for almen behandling, hvor både borgere og kæledyr altid får en tryg og god service. De nye lokaler giver os desuden mulighed for at øge personaleantallet, som vi har en forventning om at fordoble inden for 1-2 år.
AniCura Dyreklinikken Nørresundby behandler udelukkende kæledyr, hvoraf cirka 60 procent er hunde, 30 procent er katte, mens resten fordeler sig over kaniner, marsvin og fugle.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Det er efterhånden småt med ansøgningerne, når en dyrlægeklinik søger en ny dyrlæge til deres praksis. Specielt i de mindre byer oplever man at manglen er blevet for stor.
Et sandt drama har den sidste uge udspillet sig på Dronninglund Dyrekliniks facebookside. Heldigvis er det et af den slags dramaer med en lykkelig slutning
En helt ny fløj på klinikken giver plads til, at drægtige tæver og nyfødte hvalpe kan holdes adskilt fra syge dyr, og alt reproduktionsarbejdet kan fremover holdes i en separat bygning
Dyreklinikken Rungstedvej fortæller i et opslag på Facebook, at de har opereret et mundbind ud af maven på en gravhund. Dyrlægen fortæller til TV2 Lorry, at han aldrig har oplevet et fremmedlegeme sidde så godt fast
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse