Som hundeejer kan man få et lige så nært forhold til dyrlægen, som småbørnsforældre får til lægerne på skadestuen. Man er i kontakt med dyrlægen enten over telefonen eller i konsultationer, når der er noget galt med hunden, eller den skal have vaccinationer eller andet.
En ny undersøgelse viser, at hundeejere først og fremmest vil føle sig taget alvorligt og ordentligt oplyst af deres dyrlæge. Undersøgelsen er gennemført for Boehringer Ingelheim gennem en spørgeskemaundersøgelse blandt mere end 1500 hundeejere i Danmark, Norge og Sverige.
Undersøgelsen tager nemlig fat på emnet, hvorfor skifter hundeejere dyrlæge. Det viser sig, at der er tre ting, der skiller sig ud, når hundeejere skal vurdere, hvad der kan få dem til at skifte dyrlæge. Du kan se de tre ting ved at klikke dig gennem billederne herunder:
Tid og kommunikation
Faktisk mener 80 procent af hundeejerne i undersøgelsen, at tid og sikkerhed er det vigtigste i valget af dyrlæge. De forventer, at dyrlægen bruger tid på at tale med dem og rådgive dem. I den forbindelse sætter hundeejeren størst pris på at blive oplyst om medicinsikkerhed. Dette vægtes højere en rimelige priser, hurtig og effektiv behandling eller gode åbningstider.
Hundeejerne har generelt stor tiltro til dyrlægerne. Alligevel vælger 25 procent at tjekke efter på nettet, når de har været hos dyrlægen og fået noget medicin med hjem. Hvis hundeejeren finder noget information på nettet, som ikke passer med det, dyrlægen har sagt vil 75 procent reagere negativt og 96 procent vil konfrontere dyrlægen. En del vil skifte dyrlæge og dele deres dårlige oplevelse med andre hundeejere.
Derfor er det meget vigtigt, at dyrlægen har en god kommunikation med hundeejeren og husker at oplyse om alle bivirkninger ved det præparat, der udskrives. Hvis en hund får nogle bivirkninger, som man ikke er blevet oplyst om af dyrlægen, vil 60 procent vælge at skifte dyrlæge.
Medicinen
Når der opstår bivirkningerne som ejeren ikke er blevet oplyst om, bliver hundeejeren utryg ved dyrlægen. Det forventes, at dyrlægen fortæller om hele præparatet og alle dets fordele og ulemper, så hundeejeren kan være med til at træffe valget om, hvilken medicin hunden skal have.
Faktisk ønsker 90 procent af hundeejerne at være med til at vælge medicinen. Det kræver, at dyrlægen giver et valg mellem flere lægemidler og får hundeejeren til at forstå forskellen på dem.
Undersøgelsen opstiller også nogle gode råd til dyrlægerne, som skulle give dem gode muligheder for at holde på deres patienter.
Vigtigst er det, at dyrlægen bruger sin faglighed på en empatisk måde til at hjælpe hundeejeren af med sin bekymring. Der skal altså drages omsorg for både hund og ejer. Hvis ikke det opfyldes, er der stor risiko for, at hundeejeren finder en anden dyrlæge og samtidig deler de dårlige erfaringer med andre.
Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.
”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg
Sjældent har så mange ønsket at få en hund som nu. Ifølge Dansk Kennel Klub steg antallet af registrerede hunde med 10 procent i 2020, og den øgede efterspørgsel er noget, som selv opdrættere kan mærke. Mange mennesker vælger at time tidspunktet for deres ferie for at hente deres hvalp. I løbet af de første måneder gennemgår hvalpe intensiv vækst og udvikling. Royal Canins dyrlæge rådgiver nye ejere om, hvad der er vigtigt at tænke på for at hvalpen skal få en sund start på livet
Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien
Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være “tudseforgiftning”
Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
Det er ikke altid til at se på hunden, at den har smerter. Dansk dyrlæge håber, at hun med nyt forskningsprojekt kan kortlægge hundes “pain face”. Det skal hjælpe hundeejere med at forstå hundens signaler, når den har ondt.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse