Derfor skifter hundeejere dyrlæge

23-03-2018 13:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Som hundeejer kan man få et lige så nært forhold til dyrlægen, som småbørnsforældre får til lægerne på skadestuen. Man er i kontakt med dyrlægen enten over telefonen eller i konsultationer, når der er noget galt med hunden, eller den skal have vaccinationer eller andet.

En ny undersøgelse viser, at hundeejere først og fremmest vil føle sig taget alvorligt og ordentligt oplyst af deres dyrlæge. Undersøgelsen er gennemført for Boehringer Ingelheim gennem en spørgeskemaundersøgelse blandt mere end 1500 hundeejere i Danmark, Norge og Sverige.

Undersøgelsen tager nemlig fat på emnet, hvorfor skifter hundeejere dyrlæge. Det viser sig, at der er tre ting, der skiller sig ud, når hundeejere skal vurdere, hvad der kan få dem til at skifte dyrlæge. Du kan se de tre ting ved at klikke dig gennem billederne herunder:

 

 

Tid og kommunikation
Faktisk mener 80 procent af hundeejerne i undersøgelsen, at tid og sikkerhed er det vigtigste i valget af dyrlæge. De forventer, at dyrlægen bruger tid på at tale med dem og rådgive dem. I den forbindelse sætter hundeejeren størst pris på at blive oplyst om medicinsikkerhed. Dette vægtes højere en rimelige priser, hurtig og effektiv behandling eller gode åbningstider.

Hundeejerne har generelt stor tiltro til dyrlægerne. Alligevel vælger 25 procent at tjekke efter på nettet, når de har været hos dyrlægen og fået noget medicin med hjem. Hvis hundeejeren finder noget information på nettet, som ikke passer med det, dyrlægen har sagt vil 75 procent reagere negativt og 96 procent vil konfrontere dyrlægen. En del vil skifte dyrlæge og dele deres dårlige oplevelse med andre hundeejere.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Derfor er det meget vigtigt, at dyrlægen har en god kommunikation med hundeejeren og husker at oplyse om alle bivirkninger ved det præparat, der udskrives. Hvis en hund får nogle bivirkninger, som man ikke er blevet oplyst om af dyrlægen, vil 60 procent vælge at skifte dyrlæge.

Medicinen
Når der opstår bivirkningerne som ejeren ikke er blevet oplyst om, bliver hundeejeren utryg ved dyrlægen. Det forventes, at dyrlægen fortæller om hele præparatet og alle dets fordele og ulemper, så hundeejeren kan være med til at træffe valget om, hvilken medicin hunden skal have.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Faktisk ønsker 90 procent af hundeejerne at være med til at vælge medicinen. Det kræver, at dyrlægen giver et valg mellem flere lægemidler og får hundeejeren til at forstå forskellen på dem.

Undersøgelsen opstiller også nogle gode råd til dyrlægerne, som skulle give dem gode muligheder for at holde på deres patienter.

 

  1. Hold dig fagligt opdateret på virkning og bivirkninger af forskellig medicin
  2. Brug tid på at hjælpe ejeren med at vælge den løsning, der er nemmest, sikrest og mest effektiv. Husk i den forbindelse, at sikkerhed og effektivitet vægter højest
  3. Tilbyd ejeren at vælge mellem forskellige alternativer på et objektivt grundlag
  4. Vær åben omkring forventet virkning og forbered ejeren på forventede bivirkninger
  5. Gør dig parat til snakken om bekymringer baseret på viden, ejeren har fundet på nettet

 

Vigtigst er det, at dyrlægen bruger sin faglighed på en empatisk måde til at hjælpe hundeejeren af med sin bekymring. Der skal altså drages omsorg for både hund og ejer. Hvis ikke det opfyldes, er der stor risiko for, at hundeejeren finder en anden dyrlæge og samtidig deler de dårlige erfaringer med andre.

 

 

 

Læs også

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Giv bidskader den opmærksomhed de fortjener

01-03-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.

Ledbetændelse kræver hurtig behandling

08-08-2021 11:00, af Astrid Holtet

Hunde kan udvikle betændelse i et eller flere led, og med betændelse følger smerte og ubehag

ADVARSEL: Søg straks dyrlæge, hvis hunden har blodig diarre

11-09-2022 11:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hund fra Helsingør døde i sidste uge efter et kort sygdomsforløb. NU advarer dyrlægen danske hundeejere

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Syv søde hvalpe hos dyrlægen (video)

12-12-2017 06:54, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job, og her tumlede syv skønne hvalpe ind på klinikken for at få et sundhedstjek og blive basisvaccineret og chipmærket, så de er helt klar til at blive hentet af deres nye ejere. Se video fra konsultationen her: 

Kærlighed til hunde går mindst 14000 år tilbage

14-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Båndet mellem hund og menneske er ikke nyt. Hollandsk dyrlæge finder tegn på, at kærligheden mellem menneske og hund også fandtes i stenalderen

Meningitis - betændelse i hjernehinderne

29-07-2022 09:28, af Astrid Holtet

Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt