Når vi selv skal til lægen, kan vi fortælle lægen hvordan vi har det, men den mulighed har hunden ikke. Den er afhængig af, at vi kan genkende dens symptomer, og fortælle dem videre til dyrlægen. Jo bedre vi er til det, jo større sandsynlighed er der for at dyrlægen hurtigt kan finde frem til, hvad hunden fejler.
3 gode råd til hvordan du forbereder et dyrlægebesøg
1) Hold godt øje med hunden
Du er den, der bedst kender din hund, og derfor er du bedst til at se, hvornår den ikke opfører sig, som den plejer. Det kan eksempelvis handle om, hvor meget den spiser eller drikker, hvor ofte den tisser, hvor meget den sover, eller hvordan den bevæger sig. Det kan også dreje sig om mindre ting, som at den for eksempel leger lidt mindre end den plejer, eller at den virker lidt nedtrykt - selv små ændringer i adfærden kan have betydning.
2) Notér hvad du oplever
Det kan være svært at huske det hele, når man står i konsultationen. Det kan derfor være en god idé at notere hvad du oplever og hvordan det sker. Varigheden på symptomerne og hvad der sker i omgivelserne inden eller samtidig, kan også have betydning.
3) Film eller tag billeder
Har du mulighed for at filme din hund, når den udviser symptomer, kan det være en stor hjælp, især ved symptomer, der ikke ses hele tiden. Dine ptagelser kan evt. sendes til klinikken inden konsultationen, hvis man aftaler det med dem inden.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Tirsdag blev en labrador fundet i Grindsted. Den savner sine ejere
Der er næsten ikke noget bedre, end at få et kram af én man holder af. Eller at give et kram til én man holder af. Derfor har vi også lyst til at kramme vores hund, men er det egentlig smart?
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?