Hjælp hunden når den skal til dyrlæge

08-12-2017 17:30, af Astrid Gerd Holtet

Hunde kan ikke fortælle os, hvordan de har det, og derfor er de afhængige af, at vi kan formidle deres problemer, når vi tager dem til dyrlægen – så hvordan forbereder du dig bedst, når din hund skal undersøges? 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når vi selv skal til lægen, kan vi fortælle lægen hvordan vi har det, men den mulighed har hunden ikke. Den er afhængig af, at vi kan genkende dens symptomer, og fortælle dem videre til dyrlægen. Jo bedre vi er til det, jo større sandsynlighed er der for at dyrlægen hurtigt kan finde frem til, hvad hunden fejler.

3 gode råd til hvordan du forbereder et dyrlægebesøg

1) Hold godt øje med hunden

Du er den, der bedst kender din hund, og derfor er du bedst til at se, hvornår den ikke opfører sig, som den plejer. Det kan eksempelvis handle om, hvor meget den spiser eller drikker, hvor ofte den tisser, hvor meget den sover, eller hvordan den bevæger sig. Det kan også dreje sig om mindre ting, som at den for eksempel leger lidt mindre end den plejer, eller at den virker lidt nedtrykt - selv små ændringer i adfærden kan have betydning. 

2) Notér hvad du oplever

Det kan være svært at huske det hele, når man står i konsultationen. Det kan derfor være en god idé at notere hvad du oplever og hvordan det sker. Varigheden på symptomerne og hvad der sker i omgivelserne inden eller samtidig, kan også have betydning.

3) Film eller tag billeder

Har du mulighed for at filme din hund, når den udviser symptomer, kan det være en stor hjælp, især ved symptomer, der ikke ses hele tiden. Dine ptagelser kan evt. sendes til klinikken inden konsultationen, hvis man aftaler det med dem inden.

 /Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Giv bidskader den opmærksomhed de fortjener

01-03-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.

Kat reddet af hundeblod

23-08-2013 13:10, af Tine Luther
Kun en blodtransfusion kunne redde en syg kats liv. Blodet kom fra en hund.

Hund forsvandt i 26 måneder

04-04-2014 13:52, af Tine Luther
Takket være en mikrochip blev chihuahua fundet efter at have været savnet i over to år.

Gode spørgsmål at stille opdrætteren

10-08-2022 09:43, af Lotte Evers

Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren

Kom med julestemningen

16-12-2020 18:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Puha sikke en melding fra Statsministeren. Lad os lige få genoplivet julestemningen. Vi vil gerne se dine flotteste julebilleder af din hund

Politiet efterlyser hundeejer

20-07-2020 10:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste mandag blev en syvårig pige overfaldet af en hund i Taastrup. Politiet har siden efterlyst vidner. Indtil videre uden held

Islandsk fårehund død af forgiftning

07-02-2011 10:02, af Anne Kristine Tollestrup
Efter den islandske fårehund Valde måtte aflives på grund af en forgiftning, advares andre hundeejere i Kruså-området mod at have deres hund løs.

Over 100 nye hunde optaget i TrygFonden Besøgshunde

16-05-2014 11:45, af Tine Luther
114 nye besøgshunde er på vej til plejecentrene i hele landet. Måske er det også noget for dig og din hund? Der bliver flere optagelsesprøver senere på året.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.