Titertests bliver tilbudt hos stadig flere dyrlæger rundt omkring i Danmark, og den viser om hunden er beskyttet over for nogle de sygdomme, den kan være vaccineret imod.
Antistoffer er en del af kroppens forsvar mod sygdomme
Når en hund bliver udsat for en virus eller noget andet sygdomsfremkaldende, går kroppens immunforsvar i gang med at bekæmpe den. En af de ting der sker, er blandt andet at kroppen begynder at danne antistoffer mod virussen. Antistoffer er små molekyler, der kan genkende og binde sig til virussen og hjælper kroppen med at nedkæmpe sygdommen. Disse antistoffer kan blive i kroppen i længere tid efter hunden er blevet rask, og skulle det ske at hunden møder den samme type virus igen, kan den hurtigt slå den ned og undgå at blive syg.
Vacciner få kroppen til at danne antistoffer
Når man vaccinerer en hund mod en sygdom, får man hundens immunforsvar til at danne antistoffer, uden at gøre hunden syg, og på den måde opnår hunden en længerevarende beskyttelse mod sygdommen. Gennem vaccinationen kan man beskytte sin hund mod sygdomme, der ellers er livsfarlige, og som er svære at behandle. De fleste hunde vil have antistoffer i kroppen i en del år efter en vaccinationen, men hvor lang tid, kan være lidt forskelligt fra hund til hund.
Titertest måler antistofniveauet
Når man laver en titertest måler man niveauet af antistoffer i hundens blod, og det er muligt at måle niveauet af antistoffer mod flere af de sygdomme, som hunde vaccineres mod. På den måde kan man måle om hunden har nok antistoffer til at være beskyttet, hvis den skulle komme i kontakt med sygdommen. Ved at lave en titertest, kan man altså måle om ens hund er dækket af sine vacciner, eller om det er nødvendigt med en ny vaccination – på den måde undgår man at vaccinere, hvis det ikke er nødvendigt, og hos DKK sidestilles en positiv titermåling med en vaccination
Du kan læse mere om titertest på DKK’s hjemmeside
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Udtagning af biopsier bruges i de fleste dyreklinikker i Danmark – men hvad er en biopsi, hvordan udtages den og hvad bruges den til?
Når Lilleskov Hundedage løber af stablen på Rosenholm Slot 31. maj til 2. juni, er det blandt andet med et stort K9 Biathlonløb. I weekenden blev flere af forhindringerne testet
To hunde er blevet diagnosticeret med hjerte-lungeorm på Dyreklinikken i Vrønding ved Horsens. Det er usædvanligt, og derfor advarer lokal dyrlæge nu
Cherry Eye – eller kirsebærøje – er en øjensygdom hos hunden, hvor tårekirtlen i øjet kommer til syne i hundens øjenkrog, som en stor rød hævelse
I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.
Dyrlæge Mariane Kjær Silset tror kun, vi har set toppen af isbjerget af diarreudbruddene hos hunde i Nordsjælland. Hun opfordrer til, at man får sin hund undersøgt
– Det kan ske, at hunde har været i berøring med bakterier og virus og derfor kaster op og/eller får diarre. Der er i sig selv ikke noget farligt i, at hunden kaster op eller har diarre, det er blot kroppens måde at beskytte sig på, forklarer dyrlæge
Vækstforstyrrelse, der give en ustabilitet i nakkehvirvlerne, kan skabe store problemer for hunden
Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet