Titertests bliver tilbudt hos stadig flere dyrlæger rundt omkring i Danmark, og den viser om hunden er beskyttet over for nogle de sygdomme, den kan være vaccineret imod.
Antistoffer er en del af kroppens forsvar mod sygdomme
Når en hund bliver udsat for en virus eller noget andet sygdomsfremkaldende, går kroppens immunforsvar i gang med at bekæmpe den. En af de ting der sker, er blandt andet at kroppen begynder at danne antistoffer mod virussen. Antistoffer er små molekyler, der kan genkende og binde sig til virussen og hjælper kroppen med at nedkæmpe sygdommen. Disse antistoffer kan blive i kroppen i længere tid efter hunden er blevet rask, og skulle det ske at hunden møder den samme type virus igen, kan den hurtigt slå den ned og undgå at blive syg.
Vacciner få kroppen til at danne antistoffer
Når man vaccinerer en hund mod en sygdom, får man hundens immunforsvar til at danne antistoffer, uden at gøre hunden syg, og på den måde opnår hunden en længerevarende beskyttelse mod sygdommen. Gennem vaccinationen kan man beskytte sin hund mod sygdomme, der ellers er livsfarlige, og som er svære at behandle. De fleste hunde vil have antistoffer i kroppen i en del år efter en vaccinationen, men hvor lang tid, kan være lidt forskelligt fra hund til hund.
Titertest måler antistofniveauet
Når man laver en titertest måler man niveauet af antistoffer i hundens blod, og det er muligt at måle niveauet af antistoffer mod flere af de sygdomme, som hunde vaccineres mod. På den måde kan man måle om hunden har nok antistoffer til at være beskyttet, hvis den skulle komme i kontakt med sygdommen. Ved at lave en titertest, kan man altså måle om ens hund er dækket af sine vacciner, eller om det er nødvendigt med en ny vaccination – på den måde undgår man at vaccinere, hvis det ikke er nødvendigt, og hos DKK sidestilles en positiv titermåling med en vaccination
Du kan læse mere om titertest på DKK’s hjemmeside
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Udtagning af biopsier bruges i de fleste dyreklinikker i Danmark – men hvad er en biopsi, hvordan udtages den og hvad bruges den til?
Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?
Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.
Hvis linsen i hundens øje rykker sig fra sin normale placering, kan det ende i blindhed
Mange hundeejere vælger at lade deres tæve neutralisere – men hvad er en sterilisation og hvordan foregår operationen egentlig?
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne
Hunde, der bider andre hunde, er et mareridt for alle, der er indblandet. Som hundeejer er du altid ansvarlig for din hund, og selv små bid kan give skader, som altid bør tjekkes af en dyrlæge
Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…
Grand danoisen med det store hjerte og den smittende glæde overvandt både modgang og fysiske ar for at nå til tops i udstillingsringen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Så er billederne fra forårsudstillingen i Roskilde kommet på hjemmesiden.
Dorthe Madsen og hendes tollere, Diva og Ronja, tager ud og finder folks briller, høreapparater, nøgler og andre vigtige ejendele. Det frivillige arbejde i DcH’s Eftersøgningstjeneste handler både om næser med superkræfter og om glæden ved at hjælpe andre.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Flere følelser er på spil, når et kæledyr forsvinder, og derfor bør lovgivningen skelne mellem døde ting og levende væsner, lyder det fra både minister og dyreorganisationer.
Linn K. Øverland og hendes korthåret hønsehund Quattro har vundet begge forårets DM-titler i scooter 1 – en trækhundedisciplin hvor samarbejde, udholdenhed og fart går op i en højere enhed.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt