Mundbind opereret ud af gravhunds mave

02-02-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreklinikken Rungstedvej fortæller i et opslag på Facebook, at de har opereret et mundbind ud af maven på en gravhund. Dyrlægen fortæller til TV2 Lorry, at han aldrig har oplevet et fremmedlegeme sidde så godt fast

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyreklinikken Rungstedvej

Mundbind er det nye sort inden for henkastet affald. Nogle mennesker har tydeligt svært ved at putte dem i skraldespande, ligesom nogle mundbind også bliver taget af fugle eller vinden. Alt for ofte ligger mundbindene på veje, fortove og parkeringspladser, og det er et stort problem ikke mindst for vore hunde.

Det er Ludvig et levende bevis på. Ludvig er en ni år gammel gravhund og 11. januar fik han det dårligt, hvorfor ejerne naturligvis tog ham til dyrlægen.

– Ludvig kom ind med meget kraftige opkastninger og et svært nedsat almenbefindende. Vi tog ham ind til stabilisering og undersøgelser og røntgen viste "noget metal" i bughulen. Blodprøver viste voldsomme inflammationer og problemer i både lever- og bugspytkirteltal - det var tid til operation, skriver dyrlægerne i opslaget på Facebook.

Fremmedlegemet befandt sig i den nedre del af tyndtarmen, og det sad så godt fast, at det måtte rives ud. Det havde nemlig suget al væske fra tarmvæggen.

– Jeg har været dyrlæge i 30 år. Blandt andet 16 år på skadestuen i København. Og jeg har aldrig før fjernet et fremmedlegeme (mundbindet, red.), der sad så godt fat. Vi måtte nærmest flå det af tarmsiden, fortæller dyrlæge Carsten Holm Petersen til TV 2 Lorry.

Heldigvis har Ludvig det godt i dag, men det har også næsten taget ham tre uger at kommer sig over oplevelsen, og opfordringen fra Dyreklinikken Rungstedvej er klar på Facebook

– Moralen er jo simpel! Pas nu på hvordan de mundbind bortskaffes (for pokker da!) - det er ikke alle dyr der har mulighed for at komme til dyrlæge - og det er muligvis ikke alle kæledyr der ville få lov til at komme igennem så intensiv en behandling som Ludvig.

Du kan læse mere om sagen her på TV2's hjemmeside

Læs også

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

Fra HUNDEN: Naturlig smertelindring ved ledsmerter

24-04-2025 07:04, af Ditte Jensen, veterinær rehabiliteringsterapeut, Laser Til Dyr

Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.

Kølervæske kan være dødelig for hunde

19-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.

Forsøgsdyr afløst af kunstig mave

26-01-2011 08:59, af Anne Kristine Tollestrup
30 hunde har mistet deres titel som forsøgsdyr og er blevet erstattet af en kunstig mave.

52.000 mundbind i den danske natur

09-05-2021 09:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I uge 15 holdt Danmarks Naturfredningsforening den årlige affaldsindsamling, hvor hele landet hjælper med at samle ind. Nu er affaldet sorteret, og man må sige, at mundbind nu fylder en del, og det er ikke godt for vores hunde

Akut hæmoragisk diarré hos hunde

10-10-2019 08:24, af Astrid Gerd Holtet

Akut hæmoragisk diarré syndrom ses hos hunde hele året, men i vinterhalvåret stiger antallet af tilfælde

Kastration – når hanhunden skal neutraliseres

24-09-2019 14:57, af Astrid Gerd Holtet

Mange hundeejere vælger at lade deres hanhunde neutralisere – men hvad er en kastration og hvordan foregår operationen egentlig?

Hunde skjuler smerter efter operation

11-09-2015 13:42, af Tine Luther
Hunde er ganske enkelt elendige patienter. De kræver naturligvis ikke hele tiden et glas vand eller anden service, men det er netop det, der er problemet: De skjuler som oftest deres smerter så godt, de kan. Derfor kan hunde vildlede deres ejere, så de tror, at alt er okay efter et kirurgisk indgreb, selvom der er noget galt.

Agria SKK Forskningsfond uddeler 11 millioner til forskning i sundere dyr

31-01-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Roskilde: Cairn terrier triumferede på første dag i Store ring

09-05-2025 20:11, af Cecilie Friis Amstrup

Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.

Roskilde: Simone vandt juniorhandlerfinalen med ro og overblik

10-05-2025 20:09, af Cecilie Friis Amstrup

Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.

Roskilde: Simone løb igen med sejren i juniorhandlingfinalen

11-05-2025 18:15, af Cecilie Friis Amstrup

For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Roskilde: Cairn terrier gentog bedriften og blev Best in Show igen

10-05-2025 21:04, af Cecilie Friis Amstrup

SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Roskilde: Ny stjerne i søndagens Store ring

11-05-2025 20:32, af Cecilie Friis Amstrup

Efter to dage med cairn terrier på toppen blev søndagens Best in Show en norsk-ejet petit basset griffon vendéen ved navn Pat.