Mundbind opereret ud af gravhunds mave

02-02-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreklinikken Rungstedvej fortæller i et opslag på Facebook, at de har opereret et mundbind ud af maven på en gravhund. Dyrlægen fortæller til TV2 Lorry, at han aldrig har oplevet et fremmedlegeme sidde så godt fast

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyreklinikken Rungstedvej

Mundbind er det nye sort inden for henkastet affald. Nogle mennesker har tydeligt svært ved at putte dem i skraldespande, ligesom nogle mundbind også bliver taget af fugle eller vinden. Alt for ofte ligger mundbindene på veje, fortove og parkeringspladser, og det er et stort problem ikke mindst for vore hunde.

Det er Ludvig et levende bevis på. Ludvig er en ni år gammel gravhund og 11. januar fik han det dårligt, hvorfor ejerne naturligvis tog ham til dyrlægen.

– Ludvig kom ind med meget kraftige opkastninger og et svært nedsat almenbefindende. Vi tog ham ind til stabilisering og undersøgelser og røntgen viste "noget metal" i bughulen. Blodprøver viste voldsomme inflammationer og problemer i både lever- og bugspytkirteltal - det var tid til operation, skriver dyrlægerne i opslaget på Facebook.

Fremmedlegemet befandt sig i den nedre del af tyndtarmen, og det sad så godt fast, at det måtte rives ud. Det havde nemlig suget al væske fra tarmvæggen.

– Jeg har været dyrlæge i 30 år. Blandt andet 16 år på skadestuen i København. Og jeg har aldrig før fjernet et fremmedlegeme (mundbindet, red.), der sad så godt fat. Vi måtte nærmest flå det af tarmsiden, fortæller dyrlæge Carsten Holm Petersen til TV 2 Lorry.

Heldigvis har Ludvig det godt i dag, men det har også næsten taget ham tre uger at kommer sig over oplevelsen, og opfordringen fra Dyreklinikken Rungstedvej er klar på Facebook

– Moralen er jo simpel! Pas nu på hvordan de mundbind bortskaffes (for pokker da!) - det er ikke alle dyr der har mulighed for at komme til dyrlæge - og det er muligvis ikke alle kæledyr der ville få lov til at komme igennem så intensiv en behandling som Ludvig.

Du kan læse mere om sagen her på TV2's hjemmeside

Læs også

Få rabat på webinar om drægtighed og normal fødsel

22-09-2024 10:44, af Anna Pørtner

Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris

Nedfaldsfrugt er farligt for Fido

26-08-2024 09:34, af Anne Cecilie Sohl

I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Nyt fodertilskud til hunde med dårlig mave

09-08-2017 13:52, af Anne Ekenberg

Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.

Hver anden hvalp ender hos dyrlægen

24-05-2012 10:58, af Tine Luther
Så er det hvalpetid. Mange familier køber en lille ny hvalp i løbet af foråret og sommeren. Men de kluntede små ender ofte hos dyrlægen - og det kan koste dyrt. Hver anden hvalp ender hos dyrlægen, inden den fylder to år, og allerede i løbet af det første år er det hver fjerde lille hund, der får brug for operation, sårpleje eller medicinsk behandling.

Hård kost

21-08-2013 13:41, af Tine Luther
En hund satte sig selv på en ualmindelig hård kost bestående af sten. Hele 16 af slagsen blev fjernet fra dens mave af en dyrlæge.

Hvalpefosterets udvikling

08-05-2022 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser på, hvordan hvalpefostret udvikler sig i tævens mave igennem hele drægtigheden

Hundens mave-tarmkanal

03-07-2011 12:27, af Tine Luther
Ved du, hvor lang hundens mave-tarmkanal er?

Pas på med gavebåndet

18-12-2019 11:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et opslag fra Anicura København viser de et billede af gavebånd hentet ud af en hunds mave

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund