Mundbind er det nye sort inden for henkastet affald. Nogle mennesker har tydeligt svært ved at putte dem i skraldespande, ligesom nogle mundbind også bliver taget af fugle eller vinden. Alt for ofte ligger mundbindene på veje, fortove og parkeringspladser, og det er et stort problem ikke mindst for vore hunde.
Det er Ludvig et levende bevis på. Ludvig er en ni år gammel gravhund og 11. januar fik han det dårligt, hvorfor ejerne naturligvis tog ham til dyrlægen.
– Ludvig kom ind med meget kraftige opkastninger og et svært nedsat almenbefindende. Vi tog ham ind til stabilisering og undersøgelser og røntgen viste "noget metal" i bughulen. Blodprøver viste voldsomme inflammationer og problemer i både lever- og bugspytkirteltal - det var tid til operation, skriver dyrlægerne i opslaget på Facebook.
Fremmedlegemet befandt sig i den nedre del af tyndtarmen, og det sad så godt fast, at det måtte rives ud. Det havde nemlig suget al væske fra tarmvæggen.
– Jeg har været dyrlæge i 30 år. Blandt andet 16 år på skadestuen i København. Og jeg har aldrig før fjernet et fremmedlegeme (mundbindet, red.), der sad så godt fat. Vi måtte nærmest flå det af tarmsiden, fortæller dyrlæge Carsten Holm Petersen til TV 2 Lorry.
Heldigvis har Ludvig det godt i dag, men det har også næsten taget ham tre uger at kommer sig over oplevelsen, og opfordringen fra Dyreklinikken Rungstedvej er klar på Facebook
– Moralen er jo simpel! Pas nu på hvordan de mundbind bortskaffes (for pokker da!) - det er ikke alle dyr der har mulighed for at komme til dyrlæge - og det er muligvis ikke alle kæledyr der ville få lov til at komme igennem så intensiv en behandling som Ludvig.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Vi ser på, hvordan hvalpefostret udvikler sig i tævens mave igennem hele drægtigheden
Mange hundeejere vælger at lade deres hanhunde neutralisere – men hvad er en kastration og hvordan foregår operationen egentlig?
Kemisk kastration af hanhunde, som også kaldes medicinsk kastration, undertrykker testiklernes aktivitet og deres produktion af kønshormonet testosteron. Modsat den kirurgiske operation, forsvinder effekten med tiden, og hanhundens produktion af testosteron vender tilbage. Vi ser lidt nærmere på hvordan den kemiske kastration virker
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse