Jarnved advarer hundeejere efter næsten fatal fejl

16-08-2018 13:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdsbehandler og træningsinstruktør Irene Jarnved fik sig mandag noget af et chok, da hendes hund efter et maveonde spiste kantbånd fra bilen. Nu advarer hun andre hundeejere

Copyright Ridehesten.com
Her ser man maveindholdet. Privatfoto

 

Selv de klogeste og mest erfarne hundeejere har lov til at blive endnu klogere. Det måtte Irene Jarnved sande, da hun i mandags stod med en syg hund.

Hunden Fait, der er en ft-springer spaniel, begynder mandag formiddag at spise en masse græs, og Irene Jarnved tænker, at Fait har spist noget, som skal op igen, og hun lader derfor hunden spise af græsset. Fait kaster græstotter op 3-4 gange.

Dette er der som sådan ikke noget usædvanligt i, men i løbet af dagen udvikler situationen sig.

Irene Jarnved har selv delt historien på Facebook til advarsel og lærdom for andre hundeejere. Her følger hendes historie, som hun skriver den på det sociale medie.

Operationen
Jeg skal ud at køre ved middagstid, og som sædvanligt tager jeg hundene med. De ligger i deres hundebure i en times tid.
Da jeg kommer hjem, ser jeg at Fait har trukket kantbåndet af ca. 1/4 af sit liggeunderlag (ca. 40 - 50 cm.)
Og hun har spist det! Fait har ALDRIG ødelagt noget og har aldrig spist noget, hun ikke skulle.
Så hun har tydeligvis været i panik over, at hun ikke har kunnet komme til græs - og har så flået i kantbåndet som erstatning for at spise noget, der kunne hjælpe hende med at kaste op.Hun virker trist og skidt tilpas, men ikke meget dårlig. Så efter vagtdyrlægens råd, vælger jeg at se tiden an, om hun skulle kaste det op eller se om det kom ud med afførringen.
Tirsdag morgen vælger jeg at få tid på Faxe Dyrehospital, der undersøger hende og tager røntgen.
De finder masser af maveindhold og kan derfor ikke kikkertundersøgelse hende. De tænker, at det er foder - på trods af, at jeg selvfølgelig ikke har fodret hende, hvis hun nu skulle have fået forstoppelse.
Vi bliver sendt hjem med beskeden om at komme igen i morgen - hvilket så er onsdag.
Tilstandene i mavesækken var de samme = ingen passage.
Fait bliver lagt i narkose for at blive kikkertundersøgt. Det viser sig, at maveindholdet er mega meget græs! Og blandet med 4 x 10 cm. lange kantbånd.
Kantbåndene er for lange til at dyrlægen kan trække dem ud - så Fait må opereres, hvor de skærer mavesækken op og tager indholdet ud.
Fejlen er min og jeg har lært en MEGET dyr lektie!!!
Lad IKKE hunden være i bilen eller bur eller kurv med et tæppe, når den har behov for at spise græs for at kaste op!
Jeg har haft mange hunde - og har et utal af gange oplevet lignende situationer med græsspisning. Men aldrig nogensinde med dette udfald. Og tænker at det kan ske for alle.
Se mit opslag som en velment hjælp til andre, der heller ikke kunne forestille sig denne konsekvens af græsspisning.
Og vær venlig ikke at “kvittere” med sure opstød eller bedrevidende, negative kommentarer.
For jeg føler mig hårdt nok ramt i forvejen.

Irene Jarnved fortæller til hunden.dk, at operationen tog mere end 3 timer, og den lange operation har naturligvis taget hårdt på hunden:

– På grund af den langvarige narkose, har hun selvfølgelig været ret påvirket efter hun er vågnet op. Hun har det ok efter omstændighederne. Jeg skal være meget obs. på at den skånekost, hun skal have i de næste dage, gives i meget små mængder, da hendes mavesæk ikke må udvides overhovedet under helingen af såret. Hun er på medicinering med smertestillende og kraftig antibiotika for at sikre, der ikke opstår en betændelsestilstand i området, nu hvor de har været inde i mavesækken.

Læs også

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Glade berner sennenhunde trak i arbejdstøjet

01-06-2025 15:55, af Cecilie Friis Amstrup

En grøn græsplæne, rullende hjul og logrende haler dannede rammen om en særlig dag for både nybegyndere og rutinerede hundeførere, da berner sennenhunde fik lov at vise, hvad de er skabt til: vognkørsel

Når børn plager om kæledyr

07-08-2024 14:25, af Anne Cecilie Sohl

For mange børn står et kæledyr øverst på ønskesedlen. De græder sig i søvn og plager efter alt fra en hamster til hund eller hest. Det, at vokse op i en familie med dyr, kan være en berigende oplevelse for børn, som lærer at omgås andre levende væsener med respekt, omsorg og ansvarlighed, men som forældre skal man have samme store ønske om et nyt familiemedlem, for klichéen holder skam endnu: Kæledyr er stadig den voksnes ansvar.

Er den mystiske norske hundesyge virkelig mystisk?

09-12-2019 12:00, af Anne Orholt og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Eller har vi blot oplevet en stigning i sædvanlige sæsonbetonede symptomer? Angsten for det uforklarlige spredte i sensommeren panik, ikke bare i Norge men også blandt danske hundeejere og i store dele af resten af hundeverdenen, da 43 hunde døde, og yderligere 207 blev syge af uforklarlig blodig diarré og opkast. Læs, hvad der er fake news og fakta i historien om den norske hundesygdom

2 dage med vuf i Hillerød

28-05-2018 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I november er der premiere på et helt nyt hundetiltag i FrederiksborgCentret i Hillerød. D. 17-18. november inviteres alle hundeelskere nemlig indenfor til den helt nye Alt til Hund messe, som afvikles sammen med DogCoach.dk

Bailey brækkede benet efter fald fra sofa

28-11-2017 15:45, af Lina Porsborg Laursen

Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen

Mig og min hund i Jels

05-09-2018 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften kan man komme til et spændende arrangement i det sydlige Jylland. Her vil man blandt andet kunne opleve Irene Jarnved

Almindelig stueplante er giftig for hunde

11-11-2018 10:46, af Astrid Gerd Holtet

Den almindelige stueplante, Dieffenbachia, kan blandt andet give bugsmerter, opkast og diarré. Den påvirker samtidigt hundens stemmebånd, så den ikke kan gø

Gør en forskel i julen

09-12-2012 08:49, af Tine Luther
Også i år kører OPERATION X-MAS, der handler om at indsamle foder og godbidder til hjemløse hunde og katte.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?