Jarnved advarer hundeejere efter næsten fatal fejl

16-08-2018 13:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdsbehandler og træningsinstruktør Irene Jarnved fik sig mandag noget af et chok, da hendes hund efter et maveonde spiste kantbånd fra bilen. Nu advarer hun andre hundeejere

Copyright Ridehesten.com
Her ser man maveindholdet. Privatfoto

 

Selv de klogeste og mest erfarne hundeejere har lov til at blive endnu klogere. Det måtte Irene Jarnved sande, da hun i mandags stod med en syg hund.

Hunden Fait, der er en ft-springer spaniel, begynder mandag formiddag at spise en masse græs, og Irene Jarnved tænker, at Fait har spist noget, som skal op igen, og hun lader derfor hunden spise af græsset. Fait kaster græstotter op 3-4 gange.

Dette er der som sådan ikke noget usædvanligt i, men i løbet af dagen udvikler situationen sig.

Irene Jarnved har selv delt historien på Facebook til advarsel og lærdom for andre hundeejere. Her følger hendes historie, som hun skriver den på det sociale medie.

Operationen
Jeg skal ud at køre ved middagstid, og som sædvanligt tager jeg hundene med. De ligger i deres hundebure i en times tid.
Da jeg kommer hjem, ser jeg at Fait har trukket kantbåndet af ca. 1/4 af sit liggeunderlag (ca. 40 - 50 cm.)
Og hun har spist det! Fait har ALDRIG ødelagt noget og har aldrig spist noget, hun ikke skulle.
Så hun har tydeligvis været i panik over, at hun ikke har kunnet komme til græs - og har så flået i kantbåndet som erstatning for at spise noget, der kunne hjælpe hende med at kaste op.Hun virker trist og skidt tilpas, men ikke meget dårlig. Så efter vagtdyrlægens råd, vælger jeg at se tiden an, om hun skulle kaste det op eller se om det kom ud med afførringen.
Tirsdag morgen vælger jeg at få tid på Faxe Dyrehospital, der undersøger hende og tager røntgen.
De finder masser af maveindhold og kan derfor ikke kikkertundersøgelse hende. De tænker, at det er foder - på trods af, at jeg selvfølgelig ikke har fodret hende, hvis hun nu skulle have fået forstoppelse.
Vi bliver sendt hjem med beskeden om at komme igen i morgen - hvilket så er onsdag.
Tilstandene i mavesækken var de samme = ingen passage.
Fait bliver lagt i narkose for at blive kikkertundersøgt. Det viser sig, at maveindholdet er mega meget græs! Og blandet med 4 x 10 cm. lange kantbånd.
Kantbåndene er for lange til at dyrlægen kan trække dem ud - så Fait må opereres, hvor de skærer mavesækken op og tager indholdet ud.
Fejlen er min og jeg har lært en MEGET dyr lektie!!!
Lad IKKE hunden være i bilen eller bur eller kurv med et tæppe, når den har behov for at spise græs for at kaste op!
Jeg har haft mange hunde - og har et utal af gange oplevet lignende situationer med græsspisning. Men aldrig nogensinde med dette udfald. Og tænker at det kan ske for alle.
Se mit opslag som en velment hjælp til andre, der heller ikke kunne forestille sig denne konsekvens af græsspisning.
Og vær venlig ikke at “kvittere” med sure opstød eller bedrevidende, negative kommentarer.
For jeg føler mig hårdt nok ramt i forvejen.

Irene Jarnved fortæller til hunden.dk, at operationen tog mere end 3 timer, og den lange operation har naturligvis taget hårdt på hunden:

– På grund af den langvarige narkose, har hun selvfølgelig været ret påvirket efter hun er vågnet op. Hun har det ok efter omstændighederne. Jeg skal være meget obs. på at den skånekost, hun skal have i de næste dage, gives i meget små mængder, da hendes mavesæk ikke må udvides overhovedet under helingen af såret. Hun er på medicinering med smertestillende og kraftig antibiotika for at sikre, der ikke opstår en betændelsestilstand i området, nu hvor de har været inde i mavesækken.

Læs også

Når børn plager om kæledyr

07-08-2024 14:25, af Anne Cecilie Sohl

For mange børn står et kæledyr øverst på ønskesedlen. De græder sig i søvn og plager efter alt fra en hamster til hund eller hest. Det, at vokse op i en familie med dyr, kan være en berigende oplevelse for børn, som lærer at omgås andre levende væsener med respekt, omsorg og ansvarlighed, men som forældre skal man have samme store ønske om et nyt familiemedlem, for klichéen holder skam endnu: Kæledyr er stadig den voksnes ansvar.

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Derfor spiser hunden græs?

06-04-2023 08:18, af Astrid Gerd Holtet

Snart vokser græsset frem med en vældig fart, og mange hunde kaster sig over de grønne strå. Hunde spiser græs af flere forskellige årsager, og ofte er det ganske problemfrit

Nyt jagttræningskoncept

04-02-2012 09:01, af Tine Luther
JAGTTEAMET er kursusstedet, der tilbyder kvalificeret hvalpe- og hundetræning – både som teoretisk og praktisk undervisning. Bag konceptet står Irene Jarnved, der bl.a. er fast skribent på HUNDEN, og Lise Vedelsby.

NY BOG: Fra hvalp til jagthund

01-06-2015 08:54, af Tine Luther
"Fra hvalp til jagthund" af Irene Jarnved er bogen, der beskriver jagthundens naturlige adfærdsmønstre og giver vejledning til dens indlæring startende allerede fra hvalpen er 8 uger gammel.

Kastration – når hanhunden skal neutraliseres

24-09-2019 14:57, af Astrid Gerd Holtet

Mange hundeejere vælger at lade deres hanhunde neutralisere – men hvad er en kastration og hvordan foregår operationen egentlig?

Kemisk kastration af hanhunde

28-08-2018 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kemisk kastration af hanhunde, som også kaldes medicinsk kastration, undertrykker testiklernes aktivitet og deres produktion af kønshormonet testosteron. Modsat den kirurgiske operation, forsvinder effekten med tiden, og hanhundens produktion af testosteron vender tilbage. Vi ser lidt nærmere på hvordan den kemiske kastration virker

 

Sådan får du en god start som hundeejer, selvom landet er lukket ned

05-03-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne blev mere end vanligt hundeglade i 2020, da coronakrisen ramte landet, og mange danskere skal nu vænne sig til et liv med hund, gåture og godbidder. Men det kan være svært at vide, hvordan man får en tryg og glad hund, når man er helt ny i hundefaget, og køen til en plads på hundeskolerne er blevet længere på grund af corona. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre, mens man venter. TrygFonden Besøgshunde og deres hundeadfærdskonsulent Irene Jarnved hjælper de nye hundeejere på vej

Når hunden skal i narkose

19-01-2021 12:17, af Astrid Gerd Holtet

Mange hunde oplever at skulle i narkose i løbet af deres liv – men hvad sker der egentlig når hunden bedøves?

Mundbind opereret ud af gravhunds mave

02-02-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreklinikken Rungstedvej fortæller i et opslag på Facebook, at de har opereret et mundbind ud af maven på en gravhund. Dyrlægen fortæller til TV2 Lorry, at han aldrig har oplevet et fremmedlegeme sidde så godt fast

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund