Nyt jagttræningskoncept

04-02-2012 09:01, af Tine Luther
JAGTTEAMET er kursusstedet, der tilbyder kvalificeret hvalpe- og hundetræning – både som teoretisk og praktisk undervisning. Bag konceptet står Irene Jarnved, der bl.a. er fast skribent på HUNDEN, og Lise Vedelsby.

Som navnet siger, er kursusemnerne hos JAGTTEAMET primært tilegnet jagthunde, der på sigt skal eller allerede bliver anvendt på praktisk fuglejagt og/eller markprøver. Til disse udbydes både hvalpetræning, grundlæggende jagttræning samt apporteringskursus. Også hundeejere, hvis samarbejdende jagthund udelukkende fungerer som familiehund, vil kunne finde kursustilbud, der omhandler jagtrelateret aktivering af familiehunden samt apporteringskursus. Apporteringskurset vil også være velegnet for den hundeejer, der går til lydighedskonkurrencer med sin hund (alle racer velkomne) – der ønsker at få vejledning i apporteringsdelen. JAGTTEAMET er ejet af Irene Jarnved og Lise Vedelsby Begge har gået på praktisk jagt med hund i en lang årrække og træner deres egne hunde med både markprøver og jagt for øje. Irene Jarnved er ejer af to ft cocker spaniels og en ft springer spaniel. Hun har arbejdet professionelt med hundetræning og –adfærd igennem 22 år i sit firma. Igennem disse år har Irene blandt meget andet også skrevet tre bøger om adfærd samt uddannet instruktører og adfærdsbehandlere. Se mere på irenejarnved.dk Lise Vedelsby er ejer af to labrador retrievere. Hun ejer firmaet “Cazadoras - girls, guns and gundogs”, hvorfra hun udbyder enetimer og holdtræning primært for jagthunderacer. Lise er uddannet instruktør hos Irene Jarnved og arbejder også med uddannelse af jægere i sit virke som jagttegnsinstruktør - både med private hold og som free lance instruktør hos andre. Lise er ivrig jæger og går både på fuglejagt med sine retrievere og på riffeljagt. Se mere på www.cazadoras.dk HOLDSTØRRELSEN på kurserne er baseret på et ønske om, at deltagerne går hjem med en følelse af, at de har fået tilfredsstillende, individuel vejledning. Både Irene og Lise er undervisere på alle holdene, der har max. 10 deltagere. I teoridelen vil alle deltagerne på holdet som hovedregel være samlet, og i praktikdelen vil holdet være delt i to, så hver underviser arbejder med max. fem hunde og ejere. KURSUSSTEDET ligger smukt og landligt i nærheden af Hornbæk i Nordsjælland. Der er tilhørende jagt til kursusstedet, så der er rig mulighed for at træne med frisk fært og i varieret terræn for de hunde, der har træningsniveauet til det. Fra starten af 2013 er det planen at afholde jagtrelaterede kurser flere steder rundt om i landet. IDEOLOGIEN på kurserne er, at der udelukkende arbejdes med lystbetonet samarbejde mellem hund og ejer, hvor der fokuseres på korrekt timing og en af hunden selvvalgt motivation. En veltilrettelagt træning og indlæring resulterer i, at ejeren føler sig i stand til at arbejde videre med på egen hånd efter kursusafslutning.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet