Nyt jagttræningskoncept

04-02-2012 09:01, af Tine Luther
JAGTTEAMET er kursusstedet, der tilbyder kvalificeret hvalpe- og hundetræning – både som teoretisk og praktisk undervisning. Bag konceptet står Irene Jarnved, der bl.a. er fast skribent på HUNDEN, og Lise Vedelsby.

Som navnet siger, er kursusemnerne hos JAGTTEAMET primært tilegnet jagthunde, der på sigt skal eller allerede bliver anvendt på praktisk fuglejagt og/eller markprøver. Til disse udbydes både hvalpetræning, grundlæggende jagttræning samt apporteringskursus. Også hundeejere, hvis samarbejdende jagthund udelukkende fungerer som familiehund, vil kunne finde kursustilbud, der omhandler jagtrelateret aktivering af familiehunden samt apporteringskursus. Apporteringskurset vil også være velegnet for den hundeejer, der går til lydighedskonkurrencer med sin hund (alle racer velkomne) – der ønsker at få vejledning i apporteringsdelen. JAGTTEAMET er ejet af Irene Jarnved og Lise Vedelsby Begge har gået på praktisk jagt med hund i en lang årrække og træner deres egne hunde med både markprøver og jagt for øje. Irene Jarnved er ejer af to ft cocker spaniels og en ft springer spaniel. Hun har arbejdet professionelt med hundetræning og –adfærd igennem 22 år i sit firma. Igennem disse år har Irene blandt meget andet også skrevet tre bøger om adfærd samt uddannet instruktører og adfærdsbehandlere. Se mere på irenejarnved.dk Lise Vedelsby er ejer af to labrador retrievere. Hun ejer firmaet “Cazadoras - girls, guns and gundogs”, hvorfra hun udbyder enetimer og holdtræning primært for jagthunderacer. Lise er uddannet instruktør hos Irene Jarnved og arbejder også med uddannelse af jægere i sit virke som jagttegnsinstruktør - både med private hold og som free lance instruktør hos andre. Lise er ivrig jæger og går både på fuglejagt med sine retrievere og på riffeljagt. Se mere på www.cazadoras.dk HOLDSTØRRELSEN på kurserne er baseret på et ønske om, at deltagerne går hjem med en følelse af, at de har fået tilfredsstillende, individuel vejledning. Både Irene og Lise er undervisere på alle holdene, der har max. 10 deltagere. I teoridelen vil alle deltagerne på holdet som hovedregel være samlet, og i praktikdelen vil holdet være delt i to, så hver underviser arbejder med max. fem hunde og ejere. KURSUSSTEDET ligger smukt og landligt i nærheden af Hornbæk i Nordsjælland. Der er tilhørende jagt til kursusstedet, så der er rig mulighed for at træne med frisk fært og i varieret terræn for de hunde, der har træningsniveauet til det. Fra starten af 2013 er det planen at afholde jagtrelaterede kurser flere steder rundt om i landet. IDEOLOGIEN på kurserne er, at der udelukkende arbejdes med lystbetonet samarbejde mellem hund og ejer, hvor der fokuseres på korrekt timing og en af hunden selvvalgt motivation. En veltilrettelagt træning og indlæring resulterer i, at ejeren føler sig i stand til at arbejde videre med på egen hånd efter kursusafslutning.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.