Almindelig stueplante er giftig for hunde

11-11-2018 10:46, af Astrid Gerd Holtet

Den almindelige stueplante, Dieffenbachia, kan blandt andet give bugsmerter, opkast og diarré. Den påvirker samtidigt hundens stemmebånd, så den ikke kan gø

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Den centralamerikanske plante Dieffenbachia er en normal stueplante og den findes i mange danske hjem. Den kendes på sine lange voksagtige blade. Den er grøn, men kan have hvide aftegninger på bladene.

Hvad sker der hvis hunden spiser Dieffenbachia?

Planten indeholder stoffer der er lokalirriterende og giver stor irritation af slimhinden i munden, spiserøret og tarmen. Denne irritation får hunden til at savle, og forårsager opkast, diarré og smerte i bugen. Derudover giver det hævelser omkring stemmebåndet og det betyder, at hunden i en periode ikke kan gø normalt. Irritationen, som plantens giftstoffer medfører, er lokal og hunde kommer sig normalt helt efter indtagelsen.

Symptomer på forgiftning med Dieffenbachia

  • Hunden får diarré
  • Hunden kaster op
  • Hunden savler
  • Hunden virker øm om bugen
  • Hunden kan ikke gø normalt
  • Hunden virker trist og nedstemt

Hvad kan man gøre, hvis hunden spiser Dieffenbachia?

Mistænker man at hunden har indtaget planten, bør man altid kontakte sin dyrlæge, og behandling med væske, smertestillende og irritationsdæmpende medicin kan være nødvendig.

Har man Dieffenbachia i huset, bør man stille den et sted, hvor hunden ikke kan komme til den. Man skal være særligt påpasselig, hvis man har en hvalp i hjemmet, da hvalpe har en større tendens til at spise ting, end voksne hunde.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

 

Læs også

Pas på chokoladen i december

26-12-2022 10:00, af Astrid Gerd Holtet

For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
 

Forgiftninger: 3 ting du skal passe på om efteråret

14-09-2022 10:04, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?  

Pas på – anemoner er giftige for hunde

23-04-2022 09:20, af Astrid Gerd Holtet

Foråret er lige om hjørnet og med foråret følger fine farverige blomster, men mange af blomsterne er giftige og kan være dødelige for hunde – én af de blomster, som hundeejere skal være særligt opmærksomme på, er anemonen   

Kampen mod kiloene

18-10-2019 15:00, af Astrid Gerd Holtet og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvægt har i flere år været et stigende problem hos de danske hunde, men hvad kan vi gøre, hvis vores hund bliver for tyk? 

Rygning skader også din hund

18-05-2016 14:41, af Tine Luther
Hunde, der lever i rygerhjem, får dårligere helbred.

Cannabis giver forgiftninger hos hunde

10-11-2018 09:02, af Astrid Gerd Holtet

Indtager hunde cannabis, kan det blandt andet lede til forstyrrelse af nervesystemet med hallucinationer, muskelsvaghed og umotiveret aggression

Hvert minut bliver 38 hunde dræbt

27-02-2012 10:17, af Tine Luther
Hvert minut bliver 38 hunde dræbt brutalt, fordi folk frygter sygdommen rabies (hundegalskab). De bliver slået, kvalt, forgiftet, gasset eller får elektrisk stød. De dræber også små hvalpe og raske familiehunde, der løber på gaden. Og det sker lige nu, mens du læser dette.

At prøve sig frem – om operant indlæring

03-11-2017 17:53, af Astrid Gerd Holtet

At prøve sig frem og se hvad der giver belønning, og hvad der ikke gør, kaldes også operant indlæring, og er en af de måder hunde lærer nye ting. Vi ser lidt nærmere på hvad det vil sige!

Nyt studie: Hvad motiverer børn til at hjælpe hunde

24-01-2023 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et amerikansk studie har man undersøgt, hvilke faktorer der får helt små børn til at hjælpe hunde i konkrete situationer

BLOG: Når lysten svigter

05-12-2022 08:31, af Susanne Møller Randeris

Hvad gør man egentlig når lysten svigter? Lysten til at træne med sine hunde og lysten til at deltage til konkurrencer. Når man hele ens hundeejerliv har været aktiv træner og konkurrencehundefører, så er det som at miste en stor del af en identitet, når man ikke kan finde glæde i det mere – og hvad gør man så?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.