Den centralamerikanske plante Dieffenbachia er en normal stueplante og den findes i mange danske hjem. Den kendes på sine lange voksagtige blade. Den er grøn, men kan have hvide aftegninger på bladene.
Hvad sker der hvis hunden spiser Dieffenbachia?
Planten indeholder stoffer der er lokalirriterende og giver stor irritation af slimhinden i munden, spiserøret og tarmen. Denne irritation får hunden til at savle, og forårsager opkast, diarré og smerte i bugen. Derudover giver det hævelser omkring stemmebåndet og det betyder, at hunden i en periode ikke kan gø normalt. Irritationen, som plantens giftstoffer medfører, er lokal og hunde kommer sig normalt helt efter indtagelsen.
Symptomer på forgiftning med Dieffenbachia
Hvad kan man gøre, hvis hunden spiser Dieffenbachia?
Mistænker man at hunden har indtaget planten, bør man altid kontakte sin dyrlæge, og behandling med væske, smertestillende og irritationsdæmpende medicin kan være nødvendig.
Har man Dieffenbachia i huset, bør man stille den et sted, hvor hunden ikke kan komme til den. Man skal være særligt påpasselig, hvis man har en hvalp i hjemmet, da hvalpe har en større tendens til at spise ting, end voksne hunde.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?
Vores fotografer fik ondt i pegefingrene i weekenden i Fredericia, fordi der var så mange søde hunde og mennesker at tage billeder af. Nu kan du selv købe et eller flere af billederne
Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde
Byen Laixi City i Kina stiller sig nu i køen af asiatiske byer, der vil mindste brugen af hundekød
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?