Hunde kan også blive solskoldede

22-07-2016 10:34, af Kasper Larsson
Sommeren er nu for alvor ved at få fat med høje varmegrader og soltimer på den gode side af to om dagen – ja, det er dansk sommer når det er bedst. Derfor skal man huske de gode sol-råd: Bliv ude af solen fra kl. 12-16 og brug solcreme. Det gælder også vores pelsbærende venner, for de kan også blive solbrændt.
Copyright Ridehesten.com
Sørg for at vovsen altid kan finde ly for solen, når turen går til stranden. (Modelfoto: Shutterstock)

Sommeren er lig med lange dage, sene aftener, kold vin, godt selskab og strandture med familien. Er man uheldig – eller uforsigtig – er det samtidig også sæson for solskoldet hud. Vi ved at solskoldninger er et stort problem for mennesker i sommerperioden, men hvad med vores hunde. Lider de også af problemet på trods af deres pelsede panser? Ja, det gør de! Det viser sig faktisk at hunde på trods af deres pels, også kan lide af de irriterende og farlige solskoldninger – akkurat som mennesker. Skønt nogle hunde naturligt er mere udsatte end andre, så har alle hunde områder på kroppen, der er modtagelige for solens skadende stråler. Ikke overraskende er det de hårløse racer som chinese crested og xoloitzcuintle, der har størst risiko for at blive solskoldede. Med sparsomt eller ingen pels til at fungere som barriere mod solen reagerer de præcist som mennesker, når de bevæger sig ud i solen uden beskyttelse. Men at have pels garanterer ikke beskyttelse mod solen. En hvid t-shirt beskytter ca. det samme som en faktor 20 solcreme – og det samme gør en hvid pels. Hunde med hvid pels har ofte også sart hud under pelsen, og er derfor i risikozonen for at blive forbrændt af solens UV-stråler. Hvad med hunde der har tyk, mørk pels? Også hunde i denne kategori har områder på kroppen, der kan blive forbrændte. På områder hvor deres pels er tyndere er risikoen størst, så som på ørerne, maven, næsen og sågar poterne kan blive påvirket ved for lang eksponering for solens stråler. Men hvad kan vi gøre, for at undgå at hunden bliver forbrændt? Det bedste råd gælder også for mennesker – udgå direkte eksponering i middagstimerne. Skal man ud i længere tid, eventuelt en tur til stranden, er det en god ide at medbringe en parasol eller noget, der kaster en stor nok skygge, til at hunden kan søge ly for varmen. Solcreme til hunden? Det findes faktisk. Skal man et sted uden umiddelbar skygge, bør man anvende en solcreme til hunden, så den ikke bliver forbrændt. Men konsulter dyrlægen omkring hvilken solcreme der bedst for din hund. Solcremen skal smøres på de områder, hvor hundens pels er tyndest; ører, mave, næse og poter er generelt udsatte steder. Er skaden sket, kan hunden behandles med eksempelvis aloe vera creme, men vær opmærksom på, at hunden ikke slikker produktet af. Hvis ikke forbrændingen ser bedre ud i løbet af et par dage, skal dyrlægen kontaktes. Kilde: Barkpost.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader