Hjemløses hunde kan få de flestes tanker i gang. Får de nu nok mad? Kommer de til dyrlægen? En række spørgsmål melder sig. Derfor har projekt Udenfor i 2006 indledt et samarbejde med en lille gruppe dyrlæger, der har til formål at give forebyggende og basal dyrlæge-hjælp til de hjemløses hunde. Forskningsprojektet er et samarbejde mellem de frivillige dyrlæger i projekt Udenfor og Det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet. Ligeledes er det udført som specialeprojekt af dyrlægestuderende Fanny Mauritzson og Alexandra Malmgren. Alle prøver blev analyseret af Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme, Institut for Produktionsdyr og Heste samt Institut for Veterinær Sygdomsbiologi og det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Undersøgelserne viste ingen tegn på sundhedsproblemer. På et udsnit af 20 hunde blev der foretaget en grundig klinisk undersøgelse, og der blev taget blodprøve og afføringsprøve. Hos 90 % af hundene var alt normalt. Hos de sidste 10 % var der tale om afvigelser uden sundhedsmæssig betydning, der også findes hos den normale familiehund. Gennem hele projektet har dyrlægerne haft det indtryk, at hundene generelt har det godt. Frivillig dyrlæge Stine Jacobsen udtaler, at ofte har hundene en stor betydning for den hjemløs. Og at hundens ve og vel betyder mere for dem end deres eget. Projekt Udenfor håber nu på at kunne gøre op med mange fordomme omkring hjemløses hunde. Kilde: Projekt Udenfor.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund