1) Husk at tjekke reglerne
Skal du til udlandet, skal du i god tid inden afrejse tjekke hvilke krav der er til hunden. Alt afhængigt af hvilket land I rejser til, er der forskellige krav til vaccinationer og andre behandlinger, der skal opfyldes. Du bør derfor altid tjekke reglerne for ud- og hjemrejse for det pågældende land i god tid inden du skal afsted. Du kan altid finde reglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside, og ellers kan du spørge din dyrlæge til råds.
2) Forbered køreturen godt
Skal I på en længere bilferie, er det en god idé at planlægge køreturen inden. Husk altid at have godt med vand med, og lad hunden få rigeligt med pauser, hvor den kan blive luftet og få ro til at drikke sit vand. Det er ikke alle biler, hvor bagagerummet bliver kølet lige så godt af ventilationssystemet, som resten af bilen. Derfor skal du holde godt øje med, at det ikke bliver for varmt for hunden. Kølemåtter eller køleveste kan være en god måde at sikre, at hunden ikke får det for varmt.
3) Spørg din dyrlæge til råds
Når du rejser ud af Danmark, kan din hund komme i kontakt med sygdomme vi ikke har her i landet. Nogle af disse sygdomme kan du med fordel beskytte hunden imod. Det er derfor en god idé at rådføre dig med din dyrlæge i god tid inden du tager afsted.
4) Pas på varmen
Det kan være hyggeligt at have hunden med på tur, når man er på ferie, men rejser du til varmere himmelstrøg, skal du passe på at hunden ikke får det for varmt. Høje temperaturer kan få hunden til at udvikle hedeslag, især hvis den samtidig skal gå langt eller ikke kan søge skygge. Så, skal du på en vandretur i den bagende sol, skal du måske overveje, om hunden bør blive hjemme i skyggen. Tager du hunden med, skal du sikre dig, at du altid har vand med, og at I får holdt pauser i skyggen en gang i mellem.
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
For mange danskere byder julen på hygge derhjemme med familie og venner, men nogen udnytter feriedagene til at tage ud og rejse. Det kan betyde, at hunden skal passes – men hvad skal man tænke på, når hunden skal i feriepasning?
I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.
Så blev kursen sat mod verdensmesterskabet i lydighed, nærmere bestemt blev kursen sat mod Ermelo i Holland. Turen bød på rigeligt med kø gennem Holland, men efter en lang rejse nåede vi frem til hotellet. Omgivelserne er perfekte til hund, fantastiske luftemuligheder og masser af skov
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund