1) Husk at tjekke reglerne
Skal du til udlandet, skal du i god tid inden afrejse tjekke hvilke krav der er til hunden. Alt afhængigt af hvilket land I rejser til, er der forskellige krav til vaccinationer og andre behandlinger, der skal opfyldes. Du bør derfor altid tjekke reglerne for ud- og hjemrejse for det pågældende land i god tid inden du skal afsted. Du kan altid finde reglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside, og ellers kan du spørge din dyrlæge til råds.
2) Forbered køreturen godt
Skal I på en længere bilferie, er det en god idé at planlægge køreturen inden. Husk altid at have godt med vand med, og lad hunden få rigeligt med pauser, hvor den kan blive luftet og få ro til at drikke sit vand. Det er ikke alle biler, hvor bagagerummet bliver kølet lige så godt af ventilationssystemet, som resten af bilen. Derfor skal du holde godt øje med, at det ikke bliver for varmt for hunden. Kølemåtter eller køleveste kan være en god måde at sikre, at hunden ikke får det for varmt.
3) Spørg din dyrlæge til råds
Når du rejser ud af Danmark, kan din hund komme i kontakt med sygdomme vi ikke har her i landet. Nogle af disse sygdomme kan du med fordel beskytte hunden imod. Det er derfor en god idé at rådføre dig med din dyrlæge i god tid inden du tager afsted.
4) Pas på varmen
Det kan være hyggeligt at have hunden med på tur, når man er på ferie, men rejser du til varmere himmelstrøg, skal du passe på at hunden ikke får det for varmt. Høje temperaturer kan få hunden til at udvikle hedeslag, især hvis den samtidig skal gå langt eller ikke kan søge skygge. Så, skal du på en vandretur i den bagende sol, skal du måske overveje, om hunden bør blive hjemme i skyggen. Tager du hunden med, skal du sikre dig, at du altid har vand med, og at I får holdt pauser i skyggen en gang i mellem.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Så blev kursen sat mod verdensmesterskabet i lydighed, nærmere bestemt blev kursen sat mod Ermelo i Holland. Turen bød på rigeligt med kø gennem Holland, men efter en lang rejse nåede vi frem til hotellet. Omgivelserne er perfekte til hund, fantastiske luftemuligheder og masser af skov
Fredag lagde opdrætter Christina Rosenhøj Tindbæk et opslag på Facebook, hvor hun i klare vendinger lod forstå, at folk skal stoppe med at købe hvalpe hos tvivlsomme opdrættere i udlandet. Vi har taget en snak med hende om problemet
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
På grund af dyrets sikkerhed, er det ikke muligt at tage sin hund med på et fly fra Norwegian, hvis hunden hører til de kortnæsede racer
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?