Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

Copyright Ridehesten.com
Pia Rødvig med volpino italiano "Keeper", som blev bedst i racen til WDS 2024 i Kroatien.

Første skridt på den internationale scene

For første gang i sin karriere som hundeudstiller tog Marianne Holmen Pedersen denne sommer springet og deltog i udstillinger i både Holland og Belgien med sin Collie, DKCH DKJUCH KLBJCH AARHJV22 GBSV23 Shep's Twinkle, Twinkle, Little Star – bedre kendt som Star. Turen var planlagt sammen med en god ven, der også fungerede som handler, hvilket gav Marianne ro. Hun indrømmer, at hun ofte bliver nervøs, når hun udstiller, men med en erfaren ven ved sin side kunne hun fokusere på Star og nyde oplevelsen.

Copyright Ridehesten.com
Star til udstilling i Holland - handleren er Mariannes gode ven.

I Holland blev Star kåret som Bedst i Racen (BIR), mens hun i Belgien opnåede et internationalt eksteriørchampionat (CACIB). - Det var sjovt at prøve, og min kammerat kendte mange andre udstillere, så jeg fik mulighed for at møde mange nye mennesker, både Collie-folk og ejere af andre racer, fortæller Marianne. Selvom udstillingerne i Belgien var anderledes, især fordi de foregik indendørs, var turen en stor succes for Marianne og Star.

Marianne anbefaler andre at tage springet og prøve udenlandske udstillinger. - Det er en stor oplevelse at møde nye mennesker og se, hvordan tingene fungerer i andre lande. Men vær forberedt – læs op på, hvilke papirer du skal have i orden, og overvej, om din hund er klar til det. 
Med både nerver og glæde ser Marianne frem til flere udenlandske eventyr med Star.

Copyright Ridehesten.com
Marianne sammen med hendes Star.

Nerver og nye oplevelser

Linda Gugolka Matthiesen er stadig forholdsvis ny i udstillingsverdenen, men hendes kærlighed til sin portugisiske vandhund, DKCH DKV22 PWD LUCH Unistars Gin Hass – i daglig tale kaldet Milo – har allerede ført hende på flere udenlandsture. Milo, inspireret af Obama-familiens vandhund, har været en drømmehund for Linda, der hurtigt blev engageret i udstillingsverdenen, hvor Milo hurtigt opnåede flotte resultater.

Copyright Ridehesten.com
Der er fuld fart på Linda og Milo, når de viser sig frem i udstillingsringen.

Linda indrømmer, at de første udenlandsture var præget af nerver og usikkerhed, især fordi Milo ikke havde prøvet at rejse så langt før. - Milo havde aldrig kørt så langt før, og han var lidt utilfreds i starten og efter pauserne, men det lykkedes ham heldigvis at finde sig tilpas i bilen, siger Linda.
Deres første udstilling i Polen var udfordrende, men på anden dagen i Luxemburg fandt de deres ro og storformen frem og opnåede flotte resultater – blandt andet en luxemburgsk championtitel.

Copyright Ridehesten.com
Milo er ved at blive gjort klar til udstilling i Luxemburg.

Det sociale aspekt ved udstillinger er stadig nyt for Linda, men hun værdsætter den imødekommenhed, hun møder fra andre udstillere. - Jeg skal lige finde ud af, hvordan jeg skal forholde mig til de andre vandhundeejere, forklarer hun, men ser frem til at lære mere og udvide sin erfaring.
For Linda handler det ikke kun om konkurrencen – det er også vigtigt at få oplevelser med på rejsen. - Vi har snakket om, at vi bør tage en dag ekstra og komme ud og se noget andet end bare hundeudstillingen, siger hun, efter at have haft Milo med på en afslappende shoppetur i hundeklapvognen i Luxemburg.

En garvet globetrotter  

Pia Rødvig har deltaget i internationale udstillinger i årevis med sine italienske spidshunde, volpino italiano. Med sin champion hanhund, DKCH, SECH, NOCH, NORDCH, NLCH, ITCH, CZCH, LUCH, DEVDHCH, ESCH, BRCH, CHCH(U), PLCH, CHHR, WJW18, WW20, WW21, WW22, WW23, WW24, FCIDOTY22 Bella Volpino’s Prince Charming – med det passende kaldenavn Keeper, der har opnået titlen som verdensmester hele seks gange, er Pia blevet en rutineret deltager, der kan køre tusindvis af kilometer alene til udstillinger i hele Europa. - Vi tager afsted, fordi vi vil have titlerne, forklarer Pia, der ser det som både en konkurrence og en måde at møde venner fra hele verden.

Copyright Ridehesten.com
Rosetten, som mange hundeudstillere drømmer om - Verdensvinder ved World Dog Show.

Denne sommer har Pia brugt mere tid på hvalpe end udstillinger, men hun ser allerede frem til European Dog Show i oktober, hvor hun skal deltage med to hunde. Hendes erfaring betyder, at hun kan tage det mere roligt nu, men hun husker tydeligt, hvordan det var i begyndelsen. - I starten kan det være overvældende, men med tiden bliver man mere rolig og sikker, siger Pia, der opfordrer nye udstillere til at starte med en udstilling i nærheden, som for eksempel Neumünster i Tyskland.

Copyright Ridehesten.com
Hvor meget udstyr skal man have med til en lille hund, der skal til WDS - SÅ meget ifølge Pia.

For Pia er det ikke kun konkurrencen, der driver hende. Hun nyder at møde andre udstillere fra hele verden og se de samme ansigter igen og igen ved udstillingerne. Italien er hendes favoritdestination, både på grund af racens oprindelse, men også fordi den italienske kultur og ro passer hende godt.

Spring ud i det!

Trods deres forskellige baggrunde og erfaringer, er Marianne, Linda og Pia enige om én ting: Hvis du overvejer at udstille din hund i udlandet, så spring ud i det og prøv det af. - Man kan starte med en udstilling i nabolandet for at prøve det af,” siger Pia, og både Linda og Marianne stemmer i. Selvom der er praktiske udfordringer som lange køreture, nerver og økonomiske overvejelser, er belønningen altid større end bekymringerne.

For alle tre har det at udstille i udlandet ikke kun handlet om at vinde titler, men også om at skabe minder, møde nye mennesker og udvide deres horisonter. Så hvis du går med en drøm om at tage din hund med til en international udstilling, er rådet klart: Kast dig ud i det og få oplevelsen med. Hvem ved, måske bliver det starten på en ny, international karriere for både dig og din hund.

Læs også

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Roskilde: Campingliv i hundehøjde

24-09-2024 14:20, af Cecilie Friis Amstrup

Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.

Roskilde: Bracco Italiano løb med sejren på sidste udstillingsdag

22-09-2024 18:41, af Cecilie Friis Amstrup

Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.

Følg verdens største hundebegivenhed live

09-03-2016 15:45, af Tine Luther
Verdens største hundeudstilling mmm. – Crufts – løber af stablen for 125. gang! Det sker fra den 10. til den 13. marts. Du kan følge med hjemmefra via livestreaming.

Miles BIS igen

02-07-2012 12:01, af Maja Golles
Storpudlen Abica’s Miles Ahead blev Best in Show ved DKK’s internationale hundeudstilling i weekenden på Bornholm

BIS3 - En kæmpe champion

17-04-2020 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Galaksi Klip og Trim og Cores online hundeudstilling gik BIS-3 til en meget vindende grand danois

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Sådan forløber en hundeudstilling

25-01-2018 09:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Snart er det tid til årets første hundeudstilling, som finder sted i Fredericia 10-11. februar. DKK melder allerede nu om rigtig mange tilmeldinger. Derfor er det en god ide lige at repetere, hvordan en hundeudstilling foregår

Labrador retrieveren overtog lørdag

11-05-2024 19:30, af Anne Cecilie Sohl

Endnu en fantastisk, solskinsrig dag i Roskilde er veloverstået på DKK's internationale udstilling. 

Se program om hundeudstilling på TV2

17-11-2014 09:02, af Tine Luther
I dag kl. 11.20-13.20 sender TV2 Fri et program om hundeudstillinger.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmark vinder sølv ved historisk VM i rallylydighed

28-09-2024 20:47, af Cecilie Friis Amstrup

Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.

Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dansk rallylandshold klar til VM i Finland

27-09-2024 10:22, af Cecilie Friis Amstrup

Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.

Se billederne: Fyns Sommerland gik helt "i hundene"

27-09-2024 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.

Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.