Første skridt på den internationale scene
For første gang i sin karriere som hundeudstiller tog Marianne Holmen Pedersen denne sommer springet og deltog i udstillinger i både Holland og Belgien med sin Collie, DKCH DKJUCH KLBJCH AARHJV22 GBSV23 Shep's Twinkle, Twinkle, Little Star – bedre kendt som Star. Turen var planlagt sammen med en god ven, der også fungerede som handler, hvilket gav Marianne ro. Hun indrømmer, at hun ofte bliver nervøs, når hun udstiller, men med en erfaren ven ved sin side kunne hun fokusere på Star og nyde oplevelsen.
I Holland blev Star kåret som Bedst i Racen (BIR), mens hun i Belgien opnåede et internationalt eksteriørchampionat (CACIB). - Det var sjovt at prøve, og min kammerat kendte mange andre udstillere, så jeg fik mulighed for at møde mange nye mennesker, både Collie-folk og ejere af andre racer, fortæller Marianne. Selvom udstillingerne i Belgien var anderledes, især fordi de foregik indendørs, var turen en stor succes for Marianne og Star.
Marianne anbefaler andre at tage springet og prøve udenlandske udstillinger. - Det er en stor oplevelse at møde nye mennesker og se, hvordan tingene fungerer i andre lande. Men vær forberedt – læs op på, hvilke papirer du skal have i orden, og overvej, om din hund er klar til det.
Med både nerver og glæde ser Marianne frem til flere udenlandske eventyr med Star.
Nerver og nye oplevelser
Linda Gugolka Matthiesen er stadig forholdsvis ny i udstillingsverdenen, men hendes kærlighed til sin portugisiske vandhund, DKCH DKV22 PWD LUCH Unistars Gin Hass – i daglig tale kaldet Milo – har allerede ført hende på flere udenlandsture. Milo, inspireret af Obama-familiens vandhund, har været en drømmehund for Linda, der hurtigt blev engageret i udstillingsverdenen, hvor Milo hurtigt opnåede flotte resultater.
Linda indrømmer, at de første udenlandsture var præget af nerver og usikkerhed, især fordi Milo ikke havde prøvet at rejse så langt før. - Milo havde aldrig kørt så langt før, og han var lidt utilfreds i starten og efter pauserne, men det lykkedes ham heldigvis at finde sig tilpas i bilen, siger Linda.
Deres første udstilling i Polen var udfordrende, men på anden dagen i Luxemburg fandt de deres ro og storformen frem og opnåede flotte resultater – blandt andet en luxemburgsk championtitel.
Det sociale aspekt ved udstillinger er stadig nyt for Linda, men hun værdsætter den imødekommenhed, hun møder fra andre udstillere. - Jeg skal lige finde ud af, hvordan jeg skal forholde mig til de andre vandhundeejere, forklarer hun, men ser frem til at lære mere og udvide sin erfaring.
For Linda handler det ikke kun om konkurrencen – det er også vigtigt at få oplevelser med på rejsen. - Vi har snakket om, at vi bør tage en dag ekstra og komme ud og se noget andet end bare hundeudstillingen, siger hun, efter at have haft Milo med på en afslappende shoppetur i hundeklapvognen i Luxemburg.
En garvet globetrotter
Pia Rødvig har deltaget i internationale udstillinger i årevis med sine italienske spidshunde, volpino italiano. Med sin champion hanhund, DKCH, SECH, NOCH, NORDCH, NLCH, ITCH, CZCH, LUCH, DEVDHCH, ESCH, BRCH, CHCH(U), PLCH, CHHR, WJW18, WW20, WW21, WW22, WW23, WW24, FCIDOTY22 Bella Volpino’s Prince Charming – med det passende kaldenavn Keeper, der har opnået titlen som verdensmester hele seks gange, er Pia blevet en rutineret deltager, der kan køre tusindvis af kilometer alene til udstillinger i hele Europa. - Vi tager afsted, fordi vi vil have titlerne, forklarer Pia, der ser det som både en konkurrence og en måde at møde venner fra hele verden.
Denne sommer har Pia brugt mere tid på hvalpe end udstillinger, men hun ser allerede frem til European Dog Show i oktober, hvor hun skal deltage med to hunde. Hendes erfaring betyder, at hun kan tage det mere roligt nu, men hun husker tydeligt, hvordan det var i begyndelsen. - I starten kan det være overvældende, men med tiden bliver man mere rolig og sikker, siger Pia, der opfordrer nye udstillere til at starte med en udstilling i nærheden, som for eksempel Neumünster i Tyskland.
For Pia er det ikke kun konkurrencen, der driver hende. Hun nyder at møde andre udstillere fra hele verden og se de samme ansigter igen og igen ved udstillingerne. Italien er hendes favoritdestination, både på grund af racens oprindelse, men også fordi den italienske kultur og ro passer hende godt.
Spring ud i det!
Trods deres forskellige baggrunde og erfaringer, er Marianne, Linda og Pia enige om én ting: Hvis du overvejer at udstille din hund i udlandet, så spring ud i det og prøv det af. - Man kan starte med en udstilling i nabolandet for at prøve det af,” siger Pia, og både Linda og Marianne stemmer i. Selvom der er praktiske udfordringer som lange køreture, nerver og økonomiske overvejelser, er belønningen altid større end bekymringerne.
For alle tre har det at udstille i udlandet ikke kun handlet om at vinde titler, men også om at skabe minder, møde nye mennesker og udvide deres horisonter. Så hvis du går med en drøm om at tage din hund med til en international udstilling, er rådet klart: Kast dig ud i det og få oplevelsen med. Hvem ved, måske bliver det starten på en ny, international karriere for både dig og din hund.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
En flot hundeudstilling i Fredericia er overstået. Vi har samlet lidt stemningsbilleder fra søndagen her. Fotos: Bjarke Kirkegaard Nielsen
I Neumünster er der i denne weekend hundeudstilling. Hunden.dk er på plads
Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.
Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag.
Årets anden udstillingsdag er i gang, og før vi kan udråbe årets første BIS, har flere tusinde hunde konkurreret om at komme med i Store Ring dagen igennem.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt