All-in på logrende kærlighed i Herning

11-11-2022 10:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend den 12.-13. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Den prestigefyldte Winter Wonder Show er dog ikke bare årets sidste, men også årets største udstilling med knap 7.500 hunde tilmeldt. Det er altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra lørdag den 12. november til søndag den 13. november vil 7.500 hunde vende snuden mod Messecenter Herning, hvor årets største og mest festlige udstilling under temaet ”Winter Wonder Show” vil finde sted. Da alle hunderacer bedømmes begge dage, vil der dagligt være 300 forskellige hunderacer, som dyster i hver sin race om at blive kåret som den bedste og mest racetypiske på dagen. Senere mødes racevinderne de andre racer i de såkaldte ”fælles konkurrencer”, hvor der til slut bliver kåret dagens bedste hund; det prestigefyldte ”Best in show”.  

 

Forskelligheder mødes 

Stor eller lille. Jagthund eller selskabshund. Lang pels eller ingen pels. Du kan opleve alt til Winter Wonder Show. Med de netop 300 forskellige hunderacer hver dag er du garanteret at opleve kontraster imellem alt fra den mindste chihuahua til den kæmpe grand danois.  

Du kan f.eks. lægge din vej forbi bedømmelserne af 84 labrador retriever, 83 af den slanke whippet eller intet mindre end 107 af de kortbenede welsh corgis. 

På søndagens udstilling kan du også som noget helt særligt opleve de fem danske nationalracer: dansk/svensk gårdhund, gammel dansk hønsehund, broholmer, dansk spids og grønlandshund. Det er en utrolig sjældenhed at have alle fem racer repræsenteret på samme udstilling, så det er bestemt et skue værdigt.  

 

Årets hunde 

Hundene og deres ejere mødes i venskabelig ”kamp” om at blive kåret til dagens smukkeste hund og når søndagens udstilling er afsluttet, kendes også resultatet for hvem der endeligt kan kåres som Årets Hund 2022 i Dansk Kennel Klub. Winter Wonder Show er nemlig ikke blot en almindelig hundeudstilling, men danner også rammerne for kåring og hædring af de hunde, som i årets løb har vundet mest og dermed kan løbe afsted med titlen som f.eks. ”Årets Hund”, ”Årets Veteran” eller ”Årets avlshund”. Denne hædring af årets mest vindende hunde finder sted søndag efter dagens Best in Show-konkurrence og vil foregå med pomp, pragt og en stor portion grandeur, som disse smukke hunde fortjener.  

 

Dans med hunde 

På søndagens udstilling kan du opleve en anden sjældenhed, som kun forekommer en gang hver fjerde år på dansk grund; nemlig Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music – også kendt som Dog Dancing. Heelwork to Music er en hundesport, hvor hund og fører sammen udfører en koreografi, som passer til et stykke musik. Hund og ejer skal i fællesskab fortælle en historie til et stykke musik, føreren selv har valgt. Hunden lærer en række tricks og øvelser, der udføres, så de passer til musikken og hundens bevægelser, hundeførerens bevægelser og musikken skal gå op i en højere helhed. Til Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music kan du altså opleve de bedste to- og firbenede dansere fra hhv. Danmark, Sverige, Norge og Finland. Hvert landshold skal repræsentere sit land på bedste vis og konkurrere om at blive bedst i både holdkonkurrence og i individuel konkurrence. Konkurrencen starter kl. 08.30 søndag morgen.

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Årets hunde

04-11-2013 14:12, af Tine Luther
Traditionen tro blev alle vinderne af Dansk Kennel Klubs årskonkurrencer hyldet ved årets sidste udstilling.

Flot udstilling, flot finale, flot vinder

20-06-2021 17:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er udstillingen i Vejen slut. Vi fik næsten al slags vejr og en fantastisk masse gode hunde. BIS søndag var et bevis på det sidste

Kald mig bare bolonka

25-06-2023 11:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For at udtale det fulde racenavn skal man ikke have kigget ret dybt i de bornholmske fadøl eller kølige hvidvin. Heldigvis kan man bare kalde racen bolonka

 

Hvorfor skal jeg komme til Herning i dag?

13-11-2021 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er man ikke udstiller, kan man måse spørge sig selv, hvorfor man skal tage rejsen til Herning i dag. Her kommer en række argumenter

Roskilde endte med norsk jubel

14-05-2018 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En fantastisk hundeudstilling i Roskilde er overstået. Tilbage står oplevelsen af en veltrimmet udstilling i højt solskin

 

Fredericia: På guidet tur med DKK

11-02-2023 14:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er egentlig en halvgammel ide, der lørdag klokken 10.30 blev til virkelighed i Fredericia, da de første personer kunne komme på en guidet rundtur på udstillingen

Se billederne: Lørdag formiddag i Vejen

16-06-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er der lidt billeder fra første halvdel af lørdagen, hvor regnen spillede udstillingen et puds

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.