All-in på logrende kærlighed i Herning

11-11-2022 10:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend den 12.-13. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Den prestigefyldte Winter Wonder Show er dog ikke bare årets sidste, men også årets største udstilling med knap 7.500 hunde tilmeldt. Det er altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra lørdag den 12. november til søndag den 13. november vil 7.500 hunde vende snuden mod Messecenter Herning, hvor årets største og mest festlige udstilling under temaet ”Winter Wonder Show” vil finde sted. Da alle hunderacer bedømmes begge dage, vil der dagligt være 300 forskellige hunderacer, som dyster i hver sin race om at blive kåret som den bedste og mest racetypiske på dagen. Senere mødes racevinderne de andre racer i de såkaldte ”fælles konkurrencer”, hvor der til slut bliver kåret dagens bedste hund; det prestigefyldte ”Best in show”.  

 

Forskelligheder mødes 

Stor eller lille. Jagthund eller selskabshund. Lang pels eller ingen pels. Du kan opleve alt til Winter Wonder Show. Med de netop 300 forskellige hunderacer hver dag er du garanteret at opleve kontraster imellem alt fra den mindste chihuahua til den kæmpe grand danois.  

Du kan f.eks. lægge din vej forbi bedømmelserne af 84 labrador retriever, 83 af den slanke whippet eller intet mindre end 107 af de kortbenede welsh corgis. 

På søndagens udstilling kan du også som noget helt særligt opleve de fem danske nationalracer: dansk/svensk gårdhund, gammel dansk hønsehund, broholmer, dansk spids og grønlandshund. Det er en utrolig sjældenhed at have alle fem racer repræsenteret på samme udstilling, så det er bestemt et skue værdigt.  

 

Årets hunde 

Hundene og deres ejere mødes i venskabelig ”kamp” om at blive kåret til dagens smukkeste hund og når søndagens udstilling er afsluttet, kendes også resultatet for hvem der endeligt kan kåres som Årets Hund 2022 i Dansk Kennel Klub. Winter Wonder Show er nemlig ikke blot en almindelig hundeudstilling, men danner også rammerne for kåring og hædring af de hunde, som i årets løb har vundet mest og dermed kan løbe afsted med titlen som f.eks. ”Årets Hund”, ”Årets Veteran” eller ”Årets avlshund”. Denne hædring af årets mest vindende hunde finder sted søndag efter dagens Best in Show-konkurrence og vil foregå med pomp, pragt og en stor portion grandeur, som disse smukke hunde fortjener.  

 

Dans med hunde 

På søndagens udstilling kan du opleve en anden sjældenhed, som kun forekommer en gang hver fjerde år på dansk grund; nemlig Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music – også kendt som Dog Dancing. Heelwork to Music er en hundesport, hvor hund og fører sammen udfører en koreografi, som passer til et stykke musik. Hund og ejer skal i fællesskab fortælle en historie til et stykke musik, føreren selv har valgt. Hunden lærer en række tricks og øvelser, der udføres, så de passer til musikken og hundens bevægelser, hundeførerens bevægelser og musikken skal gå op i en højere helhed. Til Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music kan du altså opleve de bedste to- og firbenede dansere fra hhv. Danmark, Sverige, Norge og Finland. Hvert landshold skal repræsentere sit land på bedste vis og konkurrere om at blive bedst i både holdkonkurrence og i individuel konkurrence. Konkurrencen starter kl. 08.30 søndag morgen.

 

Læs også

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

Nye instruktører startede deres rejse hos DKK

04-10-2024 09:31, af Cecilie Friis Amstrup

Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. 

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Hundenes kamp om København

21-09-2022 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 24. og 25. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.200 af Danmarks smukkeste - og dygtigste – hunde

Billeder fra DKK-udstillingen i Roskilde er online

13-05-2014 14:42, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde.

Frederikke vandt dagens juniorhandling

25-09-2022 16:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu engang blev juniorhandlingen en opvisning i mange forskellige racer

Frederikke blev dagens juniorhandler

19-06-2022 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lang juniorhandlerkonkurrence sluttede kort efter klokken 15 med Frederikke Dalgaard Petersen som vinder

Hund med snore scorer – igen

09-02-2014 18:53, af Tine Luther
Pulien Bubbleton Feel the Spirit vandt Dansk Kennel Klubs første internationale udstilling 2014.

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Web-tv fra Vejen

12-08-2011 08:40, af Lærke Eifler
Se nu de første klip fra Dansk Kennel Klubs udstilling i Vejen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund