All-in på logrende kærlighed i Herning

11-11-2022 10:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend den 12.-13. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Den prestigefyldte Winter Wonder Show er dog ikke bare årets sidste, men også årets største udstilling med knap 7.500 hunde tilmeldt. Det er altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra lørdag den 12. november til søndag den 13. november vil 7.500 hunde vende snuden mod Messecenter Herning, hvor årets største og mest festlige udstilling under temaet ”Winter Wonder Show” vil finde sted. Da alle hunderacer bedømmes begge dage, vil der dagligt være 300 forskellige hunderacer, som dyster i hver sin race om at blive kåret som den bedste og mest racetypiske på dagen. Senere mødes racevinderne de andre racer i de såkaldte ”fælles konkurrencer”, hvor der til slut bliver kåret dagens bedste hund; det prestigefyldte ”Best in show”.  

 

Forskelligheder mødes 

Stor eller lille. Jagthund eller selskabshund. Lang pels eller ingen pels. Du kan opleve alt til Winter Wonder Show. Med de netop 300 forskellige hunderacer hver dag er du garanteret at opleve kontraster imellem alt fra den mindste chihuahua til den kæmpe grand danois.  

Du kan f.eks. lægge din vej forbi bedømmelserne af 84 labrador retriever, 83 af den slanke whippet eller intet mindre end 107 af de kortbenede welsh corgis. 

På søndagens udstilling kan du også som noget helt særligt opleve de fem danske nationalracer: dansk/svensk gårdhund, gammel dansk hønsehund, broholmer, dansk spids og grønlandshund. Det er en utrolig sjældenhed at have alle fem racer repræsenteret på samme udstilling, så det er bestemt et skue værdigt.  

 

Årets hunde 

Hundene og deres ejere mødes i venskabelig ”kamp” om at blive kåret til dagens smukkeste hund og når søndagens udstilling er afsluttet, kendes også resultatet for hvem der endeligt kan kåres som Årets Hund 2022 i Dansk Kennel Klub. Winter Wonder Show er nemlig ikke blot en almindelig hundeudstilling, men danner også rammerne for kåring og hædring af de hunde, som i årets løb har vundet mest og dermed kan løbe afsted med titlen som f.eks. ”Årets Hund”, ”Årets Veteran” eller ”Årets avlshund”. Denne hædring af årets mest vindende hunde finder sted søndag efter dagens Best in Show-konkurrence og vil foregå med pomp, pragt og en stor portion grandeur, som disse smukke hunde fortjener.  

 

Dans med hunde 

På søndagens udstilling kan du opleve en anden sjældenhed, som kun forekommer en gang hver fjerde år på dansk grund; nemlig Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music – også kendt som Dog Dancing. Heelwork to Music er en hundesport, hvor hund og fører sammen udfører en koreografi, som passer til et stykke musik. Hund og ejer skal i fællesskab fortælle en historie til et stykke musik, føreren selv har valgt. Hunden lærer en række tricks og øvelser, der udføres, så de passer til musikken og hundens bevægelser, hundeførerens bevægelser og musikken skal gå op i en højere helhed. Til Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music kan du altså opleve de bedste to- og firbenede dansere fra hhv. Danmark, Sverige, Norge og Finland. Hvert landshold skal repræsentere sit land på bedste vis og konkurrere om at blive bedst i både holdkonkurrence og i individuel konkurrence. Konkurrencen starter kl. 08.30 søndag morgen.

 

Læs også

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Ludvig er årets racevinder for tredje gang

12-11-2022 11:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde har det bare i sig. Den danske spids ludvig må siges at være en af dem

8600 hunde til hundeudstilling i Herning (video)

05-11-2017 14:02, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hunde, høj musik og højt humør er kodeordene denne weekend, når Dansk Kennel Klub afholder årets afsluttende udstilling i MCH Messecenter Herning. Se hunden.dk's stemningsvideo fra udstillingen 

Wilfred ny præsident i FCI’s show commission

02-02-2020 11:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et stort skulderklap til DKK og udstillingsafdelingens store arbejde

Sagde nogen et vildt udstillingsefterår?

25-06-2020 14:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK har netop fået tilladelse til at køre udstillinger til efteråret, og det bliver stort og anderledes

Mops blev Best in Show

13-02-2011 16:44, af Anne Kristine Tollestrup
Det blev en mops, der løb med den største sejr ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Fredericia.

Billederne fra Roskilde er online

03-05-2017 10:41, af Kristine Ulsø Olsen
Nu kan du se og bestille billederne fra Dansk Kennel Klubs store internationale udstilling i Roskilde

Rekordstort hundemøde i Fredericia

07-02-2018 08:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend danner Messe C i Fredericia rammer for årets første hundeudstilling organiseret af Dansk Kennel Klub. Med denne udstilling skydes hundeåret i gang med manér med et rekordhøjt antal tilmeldinger for årets første udstilling. I alt når udstillingen op på næsten 3.500 tilmeldinger fordelt over to dage

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt