På søndag den 15. december vil det danske juniorhandlerlandshold repræsentere Danmark ved det nordiske mesterskab i juniorhandling. Konkurrencen finder sted i Stockholm som en del af den prestigefyldte Nordisk Vinder-udstilling, og Danmark stiller med et hold af dygtige unge talenter: Simone Riisgaard Kristiansen, Naya Kühne Andersen, Frederikke Dalgaard Petersen og Mathilde Bekker.
En unik konkurrenceoplevelse
Det nordiske mesterskab er en særlig konkurrence, der samler de bedste unge handlere fra hele Norden, og hvor hver juniorhandler skal fremvise en hund, de ikke kender på forhånd. Hver deltager ønsker tre hunderacer i prioriteret rækkefølge, og værtslandet stiller en hund til rådighed ud fra disse valg. De møder hunden kun en time inden konkurrencen, hvilket stiller store krav til handlernes evner og fleksibilitet.
— Jeg glæder mig rigtig meget til selve konkurrencen, fordi du står med en helt fremmed hund, man lige har mødt en time forinden. Jeg glæder mig selvfølgelig også til at få en god oplevelse med de andre piger, fortæller Naya Kühne Andersen.
Flere års erfaring blandt de unge talenter
Selvom nordisk mesterskab er en udfordring, er det ikke første gang for flere af deltagerne. Naya og Frederikke har begge været med tidligere. Frederikke er den mest erfarne på holdet og har deltaget hele tre gange tidligere.
— Det er altid en fantastisk oplevelse, og jeg glæder mig til endnu en gang at prøve kræfter med det, siger hun.
Naya ser også frem til at bygge videre på sine erfaringer fra de sidste to gange og håber at kunne bruge dem til at styrke holdets samlede indsats.
Mathilde deltog første gang som 11-årig og har drømt om at vende tilbage lige siden.
— Det var en fantastisk oplevelse, som jeg altid har ønsket at prøve igen, fortæller hun.
For Simone bliver det første gang, og hun glæder sig til at træde ind i den særlige atmosfære, der kendetegner konkurrencen.
Målrettet forberedelse og mental styrke
Forberedelsen til et nordisk mesterskab adskiller sig væsentligt fra træningen til almindelige udstillinger. Selvom de fleste juniorhandlere træner hver uge, så har der i tiden op til mesterskabet været skruet gevaldigt op for intensiteten.
— Når du træner til et nordisk mesterskab, er det på en anden måde end en almindelig udstilling. Her har du ofte fokus på at træne med én bestemt hund eller race, mens du til mesterskabet i bund og grund ikke ved, hvilken hund du får tildelt, hvordan den er eller opfører sig. Derfor skal du have et større overblik over flere racer, forklarer Frederikke og tilføjer:
— Jeg har terpet en masse racestandarder og været ude og træne med en masse hunde i forskellige racer, både trænede udstillingshunde og utrænede, for at finde de bedste ”værktøjer” til at håndtere dem i de situationer, der kan opstå i konkurrencen.
Hos de fire juniorhandlere går det igen, at de virkelig har terpet racestandarder, så de er bedst muligt forberedte på dommerens spørgsmål, og at de har fået trænet med mange forskellige hunde og racer. De er dog også alle enige om, at konkurrencen i Stockholm i høj grad også skal forberedes mentalt i deres hoved.
— Mesterskabet er meget mere mentalt, og man skal være klar på hvilken som helst udfordring, fordi du ikke ved, hvilken type hund eller race du ender med. Derfor skal du også være klar i hovedet til at kunne håndtere den hund, du får, lyder det fra Simone Riisgaard Kristiansen.
En kompleks konkurrence
Konkurrencen dømmes af Jitka Svobodová fra Tjekkiet og omfatter både en individuel og en holdkonkurrence. I den individuelle konkurrence tildeles guld, sølv og bronze til de tre bedste juniorhandlere, mens holdkonkurrencen afgøres på baggrund af de samlede point for hvert lands hold.
Konkurrencen bliver livestreamet af Handling Sverige, og du kan følge med søndag på deres Facebookside - find linket her.
Deltagernes prioriteter
De danske deltagere har ønsket følgende hunderacer som deres 1. prioritet:
For at være helt klar til mesterskabet har pigerne nøje udvalgt de ting, de ikke kan undvære:
Simone Riisgaard Kristiansen: Racestandarder på sine tre racevalg, forældres opbakning, showsuit.
Mathilde Bekker: Godbidder, showsuit, racestandarder på sine prioriteter og reserverace.
Frederikke Dalgaard Petersen: Showsuits, racestandarder, godt humør.
Naya Kühne Andersen: Showsuits/liner, racestandarder på sine prioriteter og reserverace, positiv energi og gå på mod.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Hvad der skulle have været en fest for hunde og ejere, endte med at blive en udfordrende oplevelse grundet pladsproblemer og dårlige forhold for hundene
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Som de fleste ved, er der hundeudstilling i Herning. Her kan man meget mere end at kigge på flotte udstillingshunde. Så Herning Messecenter er et godt sted at bruge sin søndag
Den almindelige stueplante, Dieffenbachia, kan blandt andet give bugsmerter, opkast og diarré. Den påvirker samtidigt hundens stemmebånd, så den ikke kan gø
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet