Studerende fra Aarhus sætter hunden i centrum

06-07-2018 14:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre studerende har netop startet en facebookside, hvor de tager billeder og video af hunde i Danmarks næststørste by. Inspirationen kommer fra den kendte Humans of New York, men i Aarhus handler det om hunde

Copyright Ridehesten.com

Hvad gør man, når man har et fag, der hedder Social Media Management og finder den amerikanske side Humans of New York fascinerende, men egentlig bedst kan lide hunde?

Så starter man en side, som er inspireret af den amerikanske, men som udelukkende handler om hunde. Det har de tre studerende, Alyssa fra Frankrig, Georgia fra Australien og Ida fra Aarhus gjort med siden, Dogs of Aarhus.

– Vi bondede hurtigt over vores kærlighed til dyr, og var helt enige om at hvis vi selv skulle følge en side, så vil vi meget hellere se billeder og læse om hunde, end om mennesker. At gå rundt i byen og tage billeder og snakke med folk om deres hunde, er sådan en universel og nem måde at lære byen at kende for Alyssa og Georgia, og at komme i kontakt med danskere, fortæller Ida Stærkjær Nielsen og fortsætter:

– Mange siger at danskere er et ret reserveret folk, men lige så snart snakken falder på folks kæledyr, så elsker vi danskere at fortælle.

Derfor går de tre studerende rundt på gader, stræder og i parker og leder efter hundeluftere, og nogle gange sker det, at hundene trækker lidt mere end undervisningen på universitet.

– Da Alyssa og jeg gik igennem Unipaken torsdag på vej til undervisning, så vi Victor og hans ejer, som sidder i kørestol. De kører en tur i uniparken hver morgen. Victor var sådan en kælen hund. Han fulgte efter os og snudepuffede os, og når vi stoppede satte han sig ned for at blive nusset og kløet bag øret. Vi kom fem minutter for sent til undervisningen den morgen, for det var svært at stå for sådan en lille kærlig fyr, lyder det fra Ida Stærkjær Nielsen.

Hunden.dk opfordrer hermed officielt læserne til at gå ind og følge facebookgruppen, hvis man slet ikke kan få nok af søde hunde. Og hvem kan egentlig det?

Se gruppen her

 

Læs også

Rekordhøjt antal hunde gik tur for en god sag

09-05-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram

Sjovt opslag fra Amin Jensen

15-04-2023 09:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amin Jensen har lavet et ret underholdende opslag på Facebook

Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

Dyrlægehjælp til hjemløses dyr kommer til Aarhus

27-10-2022 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Aarhus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde

DKK kommer tættere på jyderne

10-01-2020 13:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub får nu kontor i Jylland. Kontoret får til huse på Vilhelmsborg ved Aarhus

Hundens Dag i Tivoli Friheden

01-07-2011 14:06, af Anne Kristine Tollestrup
Vejret holdt tørt, da man i weekenden kunne opleve smukke hunde i Tivoli Friheden i Aarhus.

Hunde reducerer stress hos studerende: Få dyrlægens gode råd til køb af hund

22-09-2020 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Menneskets bedste ven har en positiv effekt på studerendes stress- og energiniveau, viser forskning. Men særligt som ung er det afgørende, at man køber den rigtige hund, der passer ind i et travlt studieliv, fastslår  dyrlæge

Ny opfindelse: hundebetjent lampekontakt

25-05-2014 09:27, af Tine Luther
Studerende har opfundet en lampekontakt, som gør det nemt for bl.a. servicehunde at tænde og slukke lyset.

Ny hundeskov åbner i Aarhus

17-05-2018 14:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag 18. maj klippes den røde snor til den nye hundeskov på Oddervej i Aarhus

Jagthund fandt skelet i Kolind

22-11-2018 08:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var en gruppe jægere og en jagthund, der søndag fandt et skelet i skovene omkring Aarhus Lufthavn. Det skriver Stiften.dk

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader