Rolf fra Polisen Hässleholm, Osby, Östra Göinge i Sverige er for tiden grænsebetjent ved Øresundsbroen. Her havde han søndag en ubehagelig oplevelse, som han fortæller om på Facebook.
Forleden stoppede han og kollegerne to varevogne. Da betjentene åbnede om til varerummet, fik de et chok. Først blev de ramt af en ubeskrivelig stank, og så opdagede de, hvad bilerne gemte.
Her fandt betjentene 59 hunde i skidt forfatning. Hundene var af forskellige racer.
I den ene bil var 39 hunde fra Rumænien og i den anden 20 fra Bosnien.
Ifølge opslaget på Facebook sad hundene i deres egen afføring og opkast, og det så ud som om, de ikke havde fået noget at drikke i lang tid.
Bilen med de 39 hunde fik lov at komme ind i Sverige, idet papirerne var i orden, men bilen med de 20 hunde fra Bosnien blev bedt om at køre tilbage til København, da papirerne ikke var i orden.
Hundene skulle til hundekøbere i Sverige, som tydeligvis ikke havde undersøgt, hvor deres hunde kom fra.
Ifølge Aftonbladet var transporten arrangeret af en organisation, der hjælper med at adoptere gadehunde. Chaufføren erkendte, at hundene ikke havde fået hvile i to døgn.
– Det er ikke første gang, vi oplever den slags transportbrister med hunde, der skal adopteres. Vi oplever, at hundene sidder i for små bure, ikke får nok hvile og generelt er i dårlig stand, siger Mattias Gårdlund, der er dyreværnsinspektør hos Länsstyrelsen.
SVT har talt med en kvinde, som skulle have haft en af hundene. Hun fortæller til SVT, at hun havde betalt 5500 svenske kroner for hunden, og at hun var rejst til Jönköping for at tage imod sin hund, når den kom frem.
Hundene skulle have været fremme lørdag, men de blev forsinket på grund af dårligt vejr. Søndag fik kvinden så at vide, at hendes hund fra Bosnien ikke havde fået lov at komme ind i Sverige, og at hundene nu var på et internat i Danmark.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi deltog den 9., 10. og 11. oktober 2021 i en fælles europæisk kontrolindsats med fokus på organiseret ulovlig grænseoverskridende handel med hunde og truede dyr. Mere end 300 køretøjer blev kontrolleret
England er mere end Wembley og EM i fodbold. Også i England oplever man problemer med mennesker, der køber hunde af dårlige opdrættere. Det kan Jane Broomfield skrive under på
TVSYD har fået lange svar fra New Hope Denmark. Ændrer svarene din mening om New Hope Denmark
Fredag lagde opdrætter Christina Rosenhøj Tindbæk et opslag på Facebook, hvor hun i klare vendinger lod forstå, at folk skal stoppe med at købe hvalpe hos tvivlsomme opdrættere i udlandet. Vi har taget en snak med hende om problemet
I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje
I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat
Selv om Fødevarestyrelsens nye smileyordning for hundehold ikke kan stoppe ikke-registrerede virksomheder, ser Dyrenes Beskyttelse positivt på ordningen. For at få de ulovlige hundehandlere frem i lyset har foreningen taget initiativ til sin egen efterforskning
Ny undersøgelse viser store mangler i hundeannoncer på diverse køb og salgssider
Da den nye dyreværnsenhed i Nordjyllands Politi slog til mod en adresse i Hadsund, mente man, der kunne være tale om en hvalpefabrik. Leder af enheden holder fast i opfattelsen
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.