Mange ejere vil opleve at deres hund hoster på et eller andet tidspunkt i hundens liv. Hoste kan være forbigående eller vedvarende – og i sidstnævnte tilfælde, hvis hosten er voldsom eller hvis den ses sammen med andre symptomer, bør det altid give anledning til at hunden undersøges.
Overordnet set, kan hoste opstå som følge af problemer i de øvre luftveje, i lungerne eller i hjertet. Blandt de mest almindelige årsager til hoste hos hunde, er:
1. Sygdomme i de øvre luftveje
Blandt de sygdomme, der kan findes i de øvre luftveje, og som kan give anledning til hoste, er blandt andet infektioner med virus eller bakterier. Oftest vil disse sygdomme være forbigående og hunden kan samtidigt have feber og virke sløv eller nedstemt. Hoste kan også opstå, hvis hundens luftrør kollapser, så hunden har svært ved at trække vejret, og sammenlukningen kan også udløse hoste. Har hunden noget siddende fast i luftrøret, vil det ligeledes give anledning til at hunden hoster.
2. Sygdomme i lungerne
Flere sygdomme i lungerne kan forårsage hoste hos hunde. Blandt disse kan nævnes bronkitis og lungebetændelse, hvor der opstår en betændelse i enten lungernes bronkier eller i lungeblærerne (alveoler). Derudover kan blandt andet kræft i lungerne også give anledning til at hunden begynder at hoste, oged infektioner med fransk hjerteorm, vil larverne på et bestemt stadie i deres udvikling, nå frem til lungerne. Når det sker, vil det også medføre at hunden begynder at hoste.
3. Hjertelidelser
Hvis hundens hjerte har problemer med at arbejde, kan det ikke i tilstrækkelig grad pumpe blodet rundt i kroppen. I sidste ende kan dette medføre en væskeophobning i blandt andet lungerne, og denne væske kan få hunden til at hoste.
Oplever du vedvarende eller udtalt hoste hos din hund, bør du altid kontakte en dyrlæge
/Astrid Holtet, dyrlæge
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan hjælpe hunden af med kløe og lignende
Nedstemthed, høj feber, opkast og blodig diarré er alle sammen symptomer på den frygtede sygdom forårsaget af en virus kaldet parvovirus, men hvad ligger der bag symptomerne?
– Det kan ske, at hunde har været i berøring med bakterier og virus og derfor kaster op og/eller får diarre. Der er i sig selv ikke noget farligt i, at hunden kaster op eller har diarre, det er blot kroppens måde at beskytte sig på, forklarer dyrlæge
Vådt og koldt vejr giver kennelhosten ideelle betingelser – men hvad er kennelhoste, og hvad skal du holde øje med?
Coccidiose, en infektion i hundens tarm, kan give problemer med diarré og utrivelighed og ses især hos hvalpe og unge hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse