Vi kan hurtigt blive enige om, at et Danmark uden hundelorte på gader og stræder vil være at foretrække både for hundenes sundhed, og fordi det ikke er så lækkert at komme i nærkontakt med en hundelort. Derudover sætter de efterladte lorte også hundeejere i et dårligt lys. For som Hanne Mølgaard Plaschke skriver i en kommentar til vores artikel fra sidste uge, så ser man kun de hundelorte, der ikke bliver samlet op.
Flere indlæg i debatten, om hvordan vi får flere til at samle lorte op, argumenterede for, at der skal flere skraldespande op i naturen, og at der skal være flere stativer med gratis hundeposer. Annette Dall Nielsen satte argumentet ind i hendes hverdag. Hendes indlæg lød således:
– Kan tydeligt se at det ene sted hvor jeg lufter min hund og hvor der er en skraldespand i hver ende af arealet, der ligger der få efterladte hundelorte (det optimale ville være 0 men det er vist ønsketænkning), det andet sted hvor jeg lufter hende og hvor der også er legeplads og fodboldmål flyder det bogstavlig talt med lort og der er der ingen affaldsspand i miles omkreds så folk skal bære på lorten hjem, min teori er at flere let tilgængelige skraldespande med et pænt skilt hvor der fx står Ryd op efter din hund- Tak, så folk er opmærksom på, at de meget gerne må smide lorteposer i disse skraldespande.
Men vil flere skraldespande løse problemet?
Lykke Due Nielsen skrev et indlæg, hvor hun nævnte, at problemet også fandtes på deres lokale hundetræningsplads. Her havde et skilt i en lidt negativ tone haft en vis effekt, men fremover vil der også findes gratis hundeposer og et skilt med info om sygdomme, der kan overføres via hundelort på pladsen.
Og hvad skal vi gøre, når vi ser en hundeejer, der ikke samler op efter sin hund? Skal vi konfrontere personen, skal vi samle op for ham eller hende, eller skal vi bare lade lorten ligge?
Theresa Kjær skrev i en kommentar, at hun var blevet truet for at opfordre en mand til at samle op efter sin hund.
Man kunne også bare gøre som Vibeke Riberdal, der fortæller, at hun har sat små flag i efterladte hundelorte. Det er da en festlig måde at gøre opmærksom på problemet på.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på
Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?
Mens København fortsat er det område med flest udbrud af hjerte- og lungeorm, så tager Odsherred en overraskende andenplads, hvad angår hotspots for de farlige parasitter
Hoste hos hunde kan skyldes alt fra en harmløs luftvejsinfektion til alvorlige hjerteproblemer – vi ser lidt nærmere på de sygdomme, der kan give anledning til hosten
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.