Vi kan hurtigt blive enige om, at et Danmark uden hundelorte på gader og stræder vil være at foretrække både for hundenes sundhed, og fordi det ikke er så lækkert at komme i nærkontakt med en hundelort. Derudover sætter de efterladte lorte også hundeejere i et dårligt lys. For som Hanne Mølgaard Plaschke skriver i en kommentar til vores artikel fra sidste uge, så ser man kun de hundelorte, der ikke bliver samlet op.
Flere indlæg i debatten, om hvordan vi får flere til at samle lorte op, argumenterede for, at der skal flere skraldespande op i naturen, og at der skal være flere stativer med gratis hundeposer. Annette Dall Nielsen satte argumentet ind i hendes hverdag. Hendes indlæg lød således:
– Kan tydeligt se at det ene sted hvor jeg lufter min hund og hvor der er en skraldespand i hver ende af arealet, der ligger der få efterladte hundelorte (det optimale ville være 0 men det er vist ønsketænkning), det andet sted hvor jeg lufter hende og hvor der også er legeplads og fodboldmål flyder det bogstavlig talt med lort og der er der ingen affaldsspand i miles omkreds så folk skal bære på lorten hjem, min teori er at flere let tilgængelige skraldespande med et pænt skilt hvor der fx står Ryd op efter din hund- Tak, så folk er opmærksom på, at de meget gerne må smide lorteposer i disse skraldespande.
Men vil flere skraldespande løse problemet?
Lykke Due Nielsen skrev et indlæg, hvor hun nævnte, at problemet også fandtes på deres lokale hundetræningsplads. Her havde et skilt i en lidt negativ tone haft en vis effekt, men fremover vil der også findes gratis hundeposer og et skilt med info om sygdomme, der kan overføres via hundelort på pladsen.
Og hvad skal vi gøre, når vi ser en hundeejer, der ikke samler op efter sin hund? Skal vi konfrontere personen, skal vi samle op for ham eller hende, eller skal vi bare lade lorten ligge?
Theresa Kjær skrev i en kommentar, at hun var blevet truet for at opfordre en mand til at samle op efter sin hund.
Man kunne også bare gøre som Vibeke Riberdal, der fortæller, at hun har sat små flag i efterladte hundelorte. Det er da en festlig måde at gøre opmærksom på problemet på.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på
Mens København fortsat er det område med flest udbrud af hjerte- og lungeorm, så tager Odsherred en overraskende andenplads, hvad angår hotspots for de farlige parasitter
Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?
En ulykkelig hundeejer har fået konstateret, at hendes hund har fået hjertelungeorm. Derfor advarer hun nu andre hundeejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse