Hunde findes i alverdens former og farver og meget tyder på at udseende har stor betydning, når vi skal finde frem til vores nye firbenede venner – måske især når det handler om internathunde, hvor et enkelt besøg kan afgøre hvilken hund blandt mange, der kommer med hjem.
En af de ting kommende hundeejere især lægger mærke til er farven – og her er der klart forskel på hvad folk gerne vil have, viser forskning. Blandt andet viser et større videnskabeligt studie fra i 2018, hvordan tiden hunde tilbringer på internater, afhænger af hvilken farve de har.
I studiet opdelte forskerne hunde fra tjekkiske internater i farvegrupper og undersøgte hvor lang tid hunde i de forskellige grupper tilbragte på internaterne inden de fik et nyt hjem, og deres resultater viste klare forskelle.
Tigerstribede hunde og mangefarvede hunde var de hunde, der lettest fandt et nyt hjem. Disse hunde var i gennemsnit på internaterne i sytten eller atten dage. Derefter fulgte blandt andet farverne hvid, fawn, rød, brun og grå.
På sidstepladsen i spillet om en ny familie, kom gruppen af sorte hunde. Disse hunde var i gennemsnit på internaterne toogtredive dage, inden de kom til deres nye hjem. Det er næsten dobbelt så lang tid som gruppe af de mangefarvede hunde.
Dermed viser resultaterne at kommende hundeejere, har en tendens til at falde for de mere farverige hunde, og hunde med mange aftegninger, mens de mørke, ensfarvede hunde måske lettere overses.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne
Dyrenes Beskyttelses internater har aldrig været så fyldt, som de er netop nu. Sammenlignet med sidste år er der lige nu 36 % flere dyr på internaterne, som på sigt kommer til at søge nye hjem. Stigningen skyldes flere ting, heriblandt effekterne af corona-nedlukningen
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
Sommermånederne er travle måneder for Dyrenes Beskyttelses internater. Derfor søger organisationen venner, der vil give et ekstra bidrag i disse varme måneder
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.