Hunde findes i alverdens former og farver og meget tyder på at udseende har stor betydning, når vi skal finde frem til vores nye firbenede venner – måske især når det handler om internathunde, hvor et enkelt besøg kan afgøre hvilken hund blandt mange, der kommer med hjem.
En af de ting kommende hundeejere især lægger mærke til er farven – og her er der klart forskel på hvad folk gerne vil have, viser forskning. Blandt andet viser et større videnskabeligt studie fra i 2018, hvordan tiden hunde tilbringer på internater, afhænger af hvilken farve de har.
I studiet opdelte forskerne hunde fra tjekkiske internater i farvegrupper og undersøgte hvor lang tid hunde i de forskellige grupper tilbragte på internaterne inden de fik et nyt hjem, og deres resultater viste klare forskelle.
Tigerstribede hunde og mangefarvede hunde var de hunde, der lettest fandt et nyt hjem. Disse hunde var i gennemsnit på internaterne i sytten eller atten dage. Derefter fulgte blandt andet farverne hvid, fawn, rød, brun og grå.
På sidstepladsen i spillet om en ny familie, kom gruppen af sorte hunde. Disse hunde var i gennemsnit på internaterne toogtredive dage, inden de kom til deres nye hjem. Det er næsten dobbelt så lang tid som gruppe af de mangefarvede hunde.
Dermed viser resultaterne at kommende hundeejere, har en tendens til at falde for de mere farverige hunde, og hunde med mange aftegninger, mens de mørke, ensfarvede hunde måske lettere overses.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når det kommer til online dating, er kæledyr ikke bare søde ledsagere. De er den ultimative icebreaker og en måde at tjekke kompatibilitet med et match eller endda en terapeut post break-up.
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
Højsæsonen for svigtede kæledyr er i fuld gang på Dyrenes Beskyttelses 10 internater. Netop nu er der knap 2000 svigtede dyr i alt, fordelt i hele landet, hvilket er en stigning på over 30 %. I år er løber internaterne ekstra hurtigt, da de har svært ved at finde det nødvendige antal plejefamilier
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.