Når ejeren til et kæledyr bliver fængslet, kan det ske, at dyret efterlades i en form for limbo, fordi ejeren ikke vil overdrage dyret.
De seneste tre måneder har Dyreværnets internat i Rødovre taget sig af 13 hunde, hvis ejer sidder inde.
Ifølge direktøren for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee, er det langtfra usædvanligt.
- Hundene bliver syltet og glemt i en uvis periode, mens ejer er i fængsel, siger hun.
Det er kun ejeren af dyret, der kan træffe beslutningen om, hvad der skal ske med det, når de selv havner i fængsel.
Det vil sige, at ejeren kan stå til flere års fængsel, men alligevel modsætte sig, at kæledyret får et nyt hjem.
- Det er frustrerende, at der ikke en maks. grænse for, hvor længe man kan eje et dyr, som man ikke selv kan passe, siger Rikke Christensen-Lee.
Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil nu undersøge muligheden for ny lovgivning på området. Det skriver Ritzau.
- Jeg vil kigge på det juridiske, om man kan lave en lov, som gør, at man tvangsfjerner dyret automatisk, efter at det har været på internatet i tre måneder, siger Karina Due.
Det kæledyr, der har opholdt sig i længst tid på internatet i Rødovre, mens ejeren var i fængsel, var der i 411 dage, oplyser Rikke Christensen-Lee.
Hun fortæller videre, at det kan koste dyreværnet, som er finansieret gennem sponsorerer, op til 100.000 kroner per dyr, der ikke kan overdrages.
Hun har flere grelle eksempler på hunde, hvis ejer er i fængsel, men ikke vil overdrage dyret til foreningen, så det kan få et nyt hjem.
En af dem er en rottweiler, der i januar havde været i Dyreværnets varetægt i otte måneder. Ejeren nægtede at tage stilling til, hvad der skulle ske med hunden, mens vedkommende sad inde.
- Hunden var simpelthen så deprimeret. Den ville ikke spise, den ville ingenting, fordi den var ked af at være et sted med mange mennesker, siger Rikke Christensen-Lee.
Det er politiet, der overdrager kæledyrene til internatet, når ejeren sendes i fængsel. Internatet i Rødovre modtager kæledyr fra tre politikredse på Sjælland.
En hund havde en meget lang nat i Hedensted, hvor den stod bundet til et træ
En 45-årig mand blev onsdag I Retten i Odense dømt for flere tilfælde af dyremishandling
Amerikaner fandt papkasse med hundehvalpe i sin have. Det viste sig dog, at hundehvalpene slet ikke var hunde
Nu hvor Danmark igen er ved at lukke op, skal flere tilbage til arbejdspladsen. Det betyder også, at mange hunde igen skal være alene hjemme, og det kan give problemer
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
I foråret satte vi fokus på Dyreværnets Frynseklinik. Siden da har der været lidt stille, men den kører skam stadig. Her kan du se hvor den holder det næste stykke tid
Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?