Når ejeren til et kæledyr bliver fængslet, kan det ske, at dyret efterlades i en form for limbo, fordi ejeren ikke vil overdrage dyret.
De seneste tre måneder har Dyreværnets internat i Rødovre taget sig af 13 hunde, hvis ejer sidder inde.
Ifølge direktøren for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee, er det langtfra usædvanligt.
- Hundene bliver syltet og glemt i en uvis periode, mens ejer er i fængsel, siger hun.
Det er kun ejeren af dyret, der kan træffe beslutningen om, hvad der skal ske med det, når de selv havner i fængsel.
Det vil sige, at ejeren kan stå til flere års fængsel, men alligevel modsætte sig, at kæledyret får et nyt hjem.
- Det er frustrerende, at der ikke en maks. grænse for, hvor længe man kan eje et dyr, som man ikke selv kan passe, siger Rikke Christensen-Lee.
Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil nu undersøge muligheden for ny lovgivning på området. Det skriver Ritzau.
- Jeg vil kigge på det juridiske, om man kan lave en lov, som gør, at man tvangsfjerner dyret automatisk, efter at det har været på internatet i tre måneder, siger Karina Due.
Det kæledyr, der har opholdt sig i længst tid på internatet i Rødovre, mens ejeren var i fængsel, var der i 411 dage, oplyser Rikke Christensen-Lee.
Hun fortæller videre, at det kan koste dyreværnet, som er finansieret gennem sponsorerer, op til 100.000 kroner per dyr, der ikke kan overdrages.
Hun har flere grelle eksempler på hunde, hvis ejer er i fængsel, men ikke vil overdrage dyret til foreningen, så det kan få et nyt hjem.
En af dem er en rottweiler, der i januar havde været i Dyreværnets varetægt i otte måneder. Ejeren nægtede at tage stilling til, hvad der skulle ske med hunden, mens vedkommende sad inde.
- Hunden var simpelthen så deprimeret. Den ville ikke spise, den ville ingenting, fordi den var ked af at være et sted med mange mennesker, siger Rikke Christensen-Lee.
Det er politiet, der overdrager kæledyrene til internatet, når ejeren sendes i fængsel. Internatet i Rødovre modtager kæledyr fra tre politikredse på Sjælland.
I sagen om de to serbiske shih-tzu hvalpe er der nu godt nyt for hundene og for Dyreværnet
Amerikaner fandt papkasse med hundehvalpe i sin have. Det viste sig dog, at hundehvalpene slet ikke var hunde
Dyreværnet har i den grad været i centrum den seneste tid på grund af hvalpene Alba og Daisy, der er kommet ulovligt til Danmark fra Serbien. Direktør Rikke Christensen-Lee vil bruge situationen til en forenet kamp mod import fra udenlandske hvalpefabrikker
Dyreværnet har skrevet en af disse nyheder, der skærer langt ind i hjertet. Heldigvis ser den ud til at ende godt
Sidste onsdag fandt Dyreværnet en papkasse på deres trappe. Indholdet chokerede dem
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
I Skotland boomer hvalpesalget som i mange andre lande her under coronaen. Desværre er mængden af hvalpefabrikker øjensynligt også eksploderet
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.