Skal straffefangers dyr tvangsfjernes

28-02-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når ejeren til et kæledyr bliver fængslet, kan det ske, at dyret efterlades i en form for limbo, fordi ejeren ikke vil overdrage dyret.

De seneste tre måneder har Dyreværnets internat i Rødovre taget sig af 13 hunde, hvis ejer sidder inde.

Ifølge direktøren for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee, er det langtfra usædvanligt.

- Hundene bliver syltet og glemt i en uvis periode, mens ejer er i fængsel, siger hun.

Det er kun ejeren af dyret, der kan træffe beslutningen om, hvad der skal ske med det, når de selv havner i fængsel.

Det vil sige, at ejeren kan stå til flere års fængsel, men alligevel modsætte sig, at kæledyret får et nyt hjem.

- Det er frustrerende, at der ikke en maks. grænse for, hvor længe man kan eje et dyr, som man ikke selv kan passe, siger Rikke Christensen-Lee.

Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil nu undersøge muligheden for ny lovgivning på området. Det skriver Ritzau.

- Jeg vil kigge på det juridiske, om man kan lave en lov, som gør, at man tvangsfjerner dyret automatisk, efter at det har været på internatet i tre måneder, siger Karina Due.

Det kæledyr, der har opholdt sig i længst tid på internatet i Rødovre, mens ejeren var i fængsel, var der i 411 dage, oplyser Rikke Christensen-Lee.

Hun fortæller videre, at det kan koste dyreværnet, som er finansieret gennem sponsorerer, op til 100.000 kroner per dyr, der ikke kan overdrages.

Hun har flere grelle eksempler på hunde, hvis ejer er i fængsel, men ikke vil overdrage dyret til foreningen, så det kan få et nyt hjem.

En af dem er en rottweiler, der i januar havde været i Dyreværnets varetægt i otte måneder. Ejeren nægtede at tage stilling til, hvad der skulle ske med hunden, mens vedkommende sad inde.

- Hunden var simpelthen så deprimeret. Den ville ikke spise, den ville ingenting, fordi den var ked af at være et sted med mange mennesker, siger Rikke Christensen-Lee.

Det er politiet, der overdrager kæledyrene til internatet, når ejeren sendes i fængsel. Internatet i Rødovre modtager kæledyr fra tre politikredse på Sjælland.

Læs også

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Dyreværnet forventer ikke, hunde kommer tilbage til Lolland

20-04-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom

Kom i praktik hos Dyreværnet

12-09-2018 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du lige så glad for arbejdet med dyr, som Dyreværnet er? Kunne du tænke dig at komme ud på en masse friske gåture med hunde, nusse kaniner, socialisere med katte og hjælpe til med andre praktiske dyrepasseropgaver?

Hunde i bil led ikke overlast

10-10-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær

Karina Due (DF): Derfor skal hunde af fængslede bortadopteres

05-03-2019 14:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Folkepartis Karina Due var også på besøg hos Dansk Dyreværn Århus mandag. Vi greb chancen og fik en snak om hendes forslag om at hunde skal kunne bortadopteres, når deres ejere sidder i fængsel

Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Hund efterladt bundet til træ

16-01-2020 12:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hund havde en meget lang nat i Hedensted, hvor den stod bundet til et træ

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt