Når hunden går bort

28-11-2017 11:33, af Lina Porsborg Laursen

Når den triste dag kommer, hvor din firbenede ven går bort, kan du få den begravet på en dyrekirkegård. Det kan være en god måde at få sagt det sidste farvel og mindes hunden på

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Doris Jensen har 6 seks hunde begravet på dyrekirkegården, Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens. Doris er formand for dyrekirkegården og driver den sammen med sin mand. Derfor besøger hun ofte stedet flere gange om ugen. 

 – Det betyder meget at vide at mine dyr er behandlet godt, og det giver mig ro, at de er blevet begravet ordentligt og respektfuldt, siger Doris Jensen.

Hvilke muligheder har du, når hunden dør?
Når den svære tid er kommet, og du skal sige farvel til din hund, dukker spørgsmålet op, om hvad der så skal ske med dit kæledyr? 

Her er mulighederne mange. Hvis hunden er blevet aflivet hos dyrlægen, kan du efterlade eller indlevere hunden på klinikken, og så vil dyrlægen sørge for, at hunden bliver destrueret. 
Du kan også vælge at tage hunden med hjem og begrave den i din egen have. Her skal hullet graves tilpas dybt, så rovdyr ikke kan grave liget op igen, ifølge Fødevarestyrelsen. Det vil i praksis være mellem 0,5-1 meter dybt. Du må heller ikke begrave dit dyr i nærheden af en drikkevandsboring, da det kan skade grundvandet. I sådanne tilfælde skal der søges dispensation hos kommunen. 

Du kan også vælge, at få din hund kremeret og tage den med hjem i en fin urne, som du derefter kan begrave i haven. Hos PetForever kan du få kremeret dit kæledyr. Prisen afhænger af dyrets vægt, og du kan blandt andet vælge at få træfrø i urnen, så der med tiden vokser et lille mindetræ oven på graven. 

En tredje mulighed er at få hunden begravet på en dyrekirkegård. Der er flere forskellige dyrekirkegårde rundt omkring i Danmark, som kan kontaktes efter interesse. 

Dyrekirkegården er en god måde at sige farvel på 
I Dyrenes Mindelund "Løvhøj" i Horsens begraver de cirka 30 kæledyr om året. Fra første januar 2018 koster det 800 kr., og dyret kan begraves på enten fællesgrav eller enkeltgrav. Det er muligt at få en gravsten til sin hund, hvis den begraves på en enkeltgrav. Stenen skal dog ligge plant med jorden, og den må ikke være over 25x25 cm. Kæledyret behøver ikke at være kremeret for at blive begravet. De fleste kæledyr bliver pakket ind i deres yndlingstæppe eller lagt forsigtigt i en papkasse før begravelsen. 

Doris Jensen har været formand for Dyrenes Mindelund siden 1996 og forsøger altid at overbevise folk om at overvære begravelsen af deres kæledyr. 

 – Jeg anbefaler, at dyrejeren overværer begravelsen af dyret, fordi det er en god måde at få sagt det sidste farvel på. Hermed er man også sikker på, at dyret er blevet pænt stedt til hvile, siger Doris Jensen. 

Copyright Ridehesten.com
Gravpladsen på Dyrenes mindelund "Løvhøj" Horsens

 

Læs også

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Inden hvalpen kommer hjem

28-06-2018 14:45, af Lotte Evers

Det er en god ide at forberede sig godt, inden man får sin nye hvalp indenfor dørene. Her er lidt tips fra Spanielbogen

 

Tyveri af hunde skal straffes hårdere end tyveri af cykler mener minister

19-05-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Flere følelser er på spil, når et kæledyr forsvinder, og derfor bør lovgivningen skelne mellem døde ting og levende væsner, lyder det fra både minister og dyreorganisationer.

Politi skred ind: Familie ville redde hund

20-04-2020 12:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag aften udbrød der brand i en villa i Hvidovre. Familien i huset var ikke hjemme, men det var hunden desværre

Dit kæledyr kan også blive ramt af kræft – derfor skal du huske at tjekke for knuder

15-11-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvert år rammes kæledyr af ondartede tumorer eller kræft, og faktisk er kræft blandt de hyppigste dødsårsager hos hunde. Heldigvis er der gode muligheder for behandling af mange kræftformer, og jo tidligere i forløbet sygdommen opdages, jo bedre er chancerne for helbredelse og behandling, lyder det fra specialdyrlæge i onkologi

Tragisk: Ejer død under eftersøgning af hund

03-02-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu forsøger flere mennesker at finde den forsvundne hund Izy, som har været væk siden 28. januar. For at gøre ondt værre er hundens ejer død under eftersøgningen

NOSTALGI: Et stormfuldt formandskab

16-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 1969 kunne revisor Hans Dønvig fejre 25 års jubilæum som formand for Boxerklubben. Her får du hyldestskriftet, der vidner om en ret så livlig klub

Rottesyge kan også smitte hunde

25-02-2018 08:10, af Astrid Gerd Holtet

Historier om rottesyge har fyldt meget i medierne de sidste par uger. I takt med at den danske rottebestand stiger, ses der flere tilfælde af denne potentielt dødelige sygdom – og det er ikke kun os mennesker, der skal være på vagt, for rottesyge kan også smitte til vores hunde. Vi ser lidt nærmere på sygdommen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.