Lone Normann Kjelstrup har gennem de sidste par år brugt sin nu 11-årige finske lapphund Molly som læsehund. Molly må siges at være skabt til opgaven, da hendes væsen giver børn med læsevanskeligheder en tryg indgang til bogstavernes forvirrende verden.
– Molly elsker børn. Hun har et dejligt blidt udtryk i ansigtet og så har hun en ro over sig, som smitter, fortæller Lone Normann Kjelstrup.
At Molly er en rolig hund, er lige netop det, børnene med læsevanskeligheder har brug for. For dem er det nemlig alt andet end trygt at kaste sig ud i at læse.
- Nogle børn kan ikke lide at læse højt for klassen, fordi der måske er nogen, der fniser af dem, eller læreren retter på dem, når de laver en fejl. Når børnene læser for Molly, giver hun dem fred og nærvær. Hun retter ikke på dem. Hun ligger bare der ved siden af barnet, lyder det fra Lone Normann Kjelstrup, der også selv er til stede i læsesituationerne.
En gang om ugen tager hun Molly med på Hårlev Bibliotek, hvor de møder børnene med læsevanskeligheder, og hun oplever ofte, at børnene faktisk får noget ud af mødet med læsehunden.
– Jeg havde for eksempel en dreng, der havde svært ved at læse lange ord. Han kunne kun læse korte ord og gad derfor ikke rigtigt at læse. Da han havde været sammen med Molly to gange, så kunne han allerede læse de lange ord også, siger Lone Normann Kjelstrup, der ikke er i tvivl om, hvorfor det hjælper med læsehunden.
– Det handler om, at børnene får tiden til at stave sig igennem ordene uden at blive rettet. Ofte kan de faktisk godt selv høre, når noget lyder forkert, og så læser de bare sætningen forfra helt af sig selv, siger hun.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Studie peger på, at tilstedeværelsen af en hund, kan øge børns motivation til at læse og hjælpe på deres koncentration
Hunde, der hjælper børn til at blive bedre læsere, er blevet et populært fænomen og skal kunne bruges af langt flere fremover
En af de nemmeste måder at belønne vores hunde, er ved hjælp af mad i form af mundrette godbidder. Men hvad gør man, når maden ikke er interessant?
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i
Nyt stort studie viser, at DNA-tests kan bruges til at forudsige, hvilke sygdomme en hund kan komme til at lide af. Det bliver en stor hjælp for hundeejere fremover
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 modtog flere henvendelser om dyr i nød i 2018 end nogensinde før
Zena forsvandt fra Humlebæk 5. december og er ikke set siden. Lad os håbe, hun er at finde derude
Dansk Kennel Klub stiller nu en nødhjælpskonto til rådighed for dem, der vil hjælpe Ukraines hunde
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet