Lone Normann Kjelstrup har gennem de sidste par år brugt sin nu 11-årige finske lapphund Molly som læsehund. Molly må siges at være skabt til opgaven, da hendes væsen giver børn med læsevanskeligheder en tryg indgang til bogstavernes forvirrende verden.
– Molly elsker børn. Hun har et dejligt blidt udtryk i ansigtet og så har hun en ro over sig, som smitter, fortæller Lone Normann Kjelstrup.
At Molly er en rolig hund, er lige netop det, børnene med læsevanskeligheder har brug for. For dem er det nemlig alt andet end trygt at kaste sig ud i at læse.
- Nogle børn kan ikke lide at læse højt for klassen, fordi der måske er nogen, der fniser af dem, eller læreren retter på dem, når de laver en fejl. Når børnene læser for Molly, giver hun dem fred og nærvær. Hun retter ikke på dem. Hun ligger bare der ved siden af barnet, lyder det fra Lone Normann Kjelstrup, der også selv er til stede i læsesituationerne.
En gang om ugen tager hun Molly med på Hårlev Bibliotek, hvor de møder børnene med læsevanskeligheder, og hun oplever ofte, at børnene faktisk får noget ud af mødet med læsehunden.
– Jeg havde for eksempel en dreng, der havde svært ved at læse lange ord. Han kunne kun læse korte ord og gad derfor ikke rigtigt at læse. Da han havde været sammen med Molly to gange, så kunne han allerede læse de lange ord også, siger Lone Normann Kjelstrup, der ikke er i tvivl om, hvorfor det hjælper med læsehunden.
– Det handler om, at børnene får tiden til at stave sig igennem ordene uden at blive rettet. Ofte kan de faktisk godt selv høre, når noget lyder forkert, og så læser de bare sætningen forfra helt af sig selv, siger hun.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Studie peger på, at tilstedeværelsen af en hund, kan øge børns motivation til at læse og hjælpe på deres koncentration
Hunde, der hjælper børn til at blive bedre læsere, er blevet et populært fænomen og skal kunne bruges af langt flere fremover
Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det
Vi har brug for jeres hjælp. Hvad er jeres bedste råd
Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?
En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation.
Hvad vil du gerne se mere af, og hvad vil du se mindre af på hunden.dk? Svar på spørgeskemaet og hjælp os med at blive endnu bedre
Når årets sidste udstilling i DKK-regi åbner dørene i Herning lørdag, er HUNDEN naturligvis med, og vi har brug for din hjælp
Søndag gik der lidt et chok gennem udstillingen i Vejen, da en ambulance kørte ind på pladsen. Det var Erik Faarup, der havde fået et ildebefindende, men han har det godt igen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.