Lone Normann Kjelstrup har gennem de sidste par år brugt sin nu 11-årige finske lapphund Molly som læsehund. Molly må siges at være skabt til opgaven, da hendes væsen giver børn med læsevanskeligheder en tryg indgang til bogstavernes forvirrende verden.
– Molly elsker børn. Hun har et dejligt blidt udtryk i ansigtet og så har hun en ro over sig, som smitter, fortæller Lone Normann Kjelstrup.
At Molly er en rolig hund, er lige netop det, børnene med læsevanskeligheder har brug for. For dem er det nemlig alt andet end trygt at kaste sig ud i at læse.
- Nogle børn kan ikke lide at læse højt for klassen, fordi der måske er nogen, der fniser af dem, eller læreren retter på dem, når de laver en fejl. Når børnene læser for Molly, giver hun dem fred og nærvær. Hun retter ikke på dem. Hun ligger bare der ved siden af barnet, lyder det fra Lone Normann Kjelstrup, der også selv er til stede i læsesituationerne.
En gang om ugen tager hun Molly med på Hårlev Bibliotek, hvor de møder børnene med læsevanskeligheder, og hun oplever ofte, at børnene faktisk får noget ud af mødet med læsehunden.
– Jeg havde for eksempel en dreng, der havde svært ved at læse lange ord. Han kunne kun læse korte ord og gad derfor ikke rigtigt at læse. Da han havde været sammen med Molly to gange, så kunne han allerede læse de lange ord også, siger Lone Normann Kjelstrup, der ikke er i tvivl om, hvorfor det hjælper med læsehunden.
– Det handler om, at børnene får tiden til at stave sig igennem ordene uden at blive rettet. Ofte kan de faktisk godt selv høre, når noget lyder forkert, og så læser de bare sætningen forfra helt af sig selv, siger hun.
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Studie peger på, at tilstedeværelsen af en hund, kan øge børns motivation til at læse og hjælpe på deres koncentration
Med et stærkt netværk af frivillige og avanceret teknologi er Vi Finder Hund blevet en uvurderlig hjælp for hundeejere, der søger deres firbenede familiemedlemmer
Hunde kan ikke fortælle os, hvordan de har det, og derfor er de afhængige af, at vi kan formidle deres problemer, når vi tager dem til dyrlægen – så hvordan forbereder du dig bedst, når din hund skal undersøges?
Ny forskning viser, at man kan bruge såkaldte DNA-markører til at vise om en hund tilhører en forbudt race. Opdagelsen er en stor hjælp for de hundeejere, der ikke kan gøre rede for hundens præcise race
I løbet af 2020 blev mere end 67.000 nye hunde registreret i Danmark, hvilket er det største antal nyregistreringer i over 10 år. Hos AniCura, der er en af Europas største grupper af dyrehospitaler, forventer man, at lige så mange danskere vil anskaffe sig en hund i 2021, og derfor har AniCura lanceret en ny digital tjeneste, der skal klæde nye ejere på til tilværelsen med hund
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i
Vi har modtaget dette indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her fortæller hun om en hund, der fik hjælp til sin allergi gennem zoneterapi
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse