Blogindlæg: Hvad laver James når han ikke er i skole?

07-05-2024 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse. 

Copyright Ridehesten.com
Riley og James øver at sidde på vippe sammen.

Både træning og fritid skal være sjovt, så når vi kan kombinere de to ting giver det hele bare ekstra mening. Som skolehund er det vigtig med en god solid miljøtræning og socialisering, så James kan holde til at være i mange forskellige situationer på sit arbejde, selv samme træning gavner ham også hjemme med tilværelsen som familiehund.

Når James holder fri, nyder han at lave ting sammen med sin familie. Vi bor på en landejendom, så det er en naturlig del af hverdagen for James, at han f.eks. hjælper med at fodre heste og æsler. Vi har også lavet en indhegning på den ene mark, som vi kalder hunde-folden. Her må der graves, rulles, løbes og tumles.. Alt hvad hundene kunne have lyst til! På denne fold bygger vi også forhindringer, som kan bruges til miljøtræning eller forberedende træning til K9 biathlon. For netop K9 biathlon er ved at gå hen og blive James’ nye hobby!

K9 biathlon er for James noget helt nyt, men vi håber hans solide miljøtræning vil give ham et lille forspring, nu hvor vi begynder træningen. Hans første deltagelse sammen med mig, vil være til løbet i Give på Lilleskov slot søndag den 2. juni, hvor vi er tilmeldt 3 km walk.

Som træning op til har vi besøgt flere forskellige trænings- og legepladser til hunde, men også af den slags til børn. K9 biathlon kan nemlig trænes alle mulige steder. Til nogle af vores træninger har vi haft Riley (min anden hund) med, da hun har prøvet det en del gange før, og gerne lige viser James hvordan man sidder på en vippe, går over bildæk eller springer over en forhindring. Men én ting er forhindringerne til sådan et event, der er også ALT det andet: Miljøet på pladsen, ventetiden før og efter ruten, og kommandoerne vi får brug for i løbet af hele dagen og ude på selve ruten. Derfor handler en del af vores træning også om, at kunne gå pænt i snor, tage imod kommandoerne: plads, vent, frem og bliv. Noget som egentlig er helt basis-lydighed for os, men som jeg ved af erfaring, vil komme os til gode når vi skal afsted. Og når ja, så er James jo stadig en lidt blank teenager, der indimellem har glemt hjernen hjemme i hundekurven..

Vi glæder os meget til at komme afsted og prøve kræfter med en, for James, ny sport!

Næste blogindlæg: Terminsprøver og konfirmation, kom med James på arbejde.

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

Læsehunde modtager Egmont Fondens initiativlegat

18-12-2017 16:00, af Pressemeddelelse/ Foreningen Læsehunde

Hunde, der hjælper børn til at blive bedre læsere, er blevet et populært fænomen og skal kunne bruges af langt flere fremover

Skolehund

27-09-2012 15:27, af Tine Luther
En norsk skole har som den første i landet ansat en ”skolehund”.

K9 Biathlon: Ros til den korte rute

05-09-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Yasmin Bøllehuus Rasmussen og hendes hund Riley var meget tilfredse med den rute, de prøvede ved K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg

BLOG: Skolehund, er det bare en hund som går i skole?

11-04-2023 08:33, af Yasmin Bøllehuus

Nej, for helt så enkelt er det ikke…
En skolehund er en hund som arbejder på en skole og er særligt trænet hertil. En mere meningsgivende betegnelse kunne være terapi- og skolehund, da mange af de jobfunktionerne hunden vil have er terapeutiske. I dette blogindlæg vil du kunne blive lidt klogere på, hvad en skolehund er men også hvordan min motivation for hele det her projekt startede.
En skolehund kan nemlig gøre en enorm forskel for de børn og unge den er sammen med!

 

Podcast: Yasmin, Riley og weightpull

21-12-2022 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dette nye podcastafsnit kan du høre Yasmin Bøllehuus fortælle om weightpull og om hvordan man dyrker sporten på en sund måde for hunden

Svenske James tog BIS i Rønne

14-08-2021 18:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var en smuk svensk hund, der tog BIS på stadion i Rønne lørdag aften

Firbenet skolepatrulje

27-06-2020 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kigger altid efter nye ting, som hunde kan. Derfor spærrer vi gerne øjnene lidt ekstra op, når vi falder over en nyhed om en hund, der kan noget særligt. Det kan Kursha fra Georgien

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.