Hundepensioner: Minister svarer udenom

06-03-2021 09:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om den manglende hjælp til hundepensioner har hunden.dk været i mailkontakt med erhvervsministeren, som vælger ikke at svare på de spørgsmål, han bliver stillet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Keld Navntoft

 

Husker du historien om Birgitte Jensen og Hundepension Perlen? Her fortalte Birgitte om de problemer, hun står i, fordi hun ikke kan få coronastøtte for efteråret 2020. Det skyldes, at hundepensioner ikke er direkte berørt af restriktionerne.

Med den historie i hånden skrev vi til Erhvervsministeriet, som nu har svaret, men bare ikke på de spørgsmål vi stillede.

Her får du spørgsmålene, vi sendte til Erhvervsministeriet.

  1. Hvordan kan det være, at erhverv som for eksempel hundepensioner ikke kan få støtte for perioden fra august til december?
  2. Når hundepensioner stort set ikke har haft nogen hunde siden august, fordi folk ikke tager ud at rejse på grund af restriktionerne, så er pensionerne ramt indirekte. Er det så rimeligt, at de ikke kan få hjælp til at holde sig oven vande?
  3. Hvad er dit råd til hundepensionerne?
  4. Jeg ved, at mange hundepensioner pt. er så pressede, at de overvejer at dreje nøglen om. Det vil sige, at vi kan stå med et stort problem på den anden side af corona, hvor vi kommer til at mangle hundepensioner. Det kan blive et mekka for mennesker, der ser en mulighed for at tjene nogle hurtige penge, og det vil gå ud over hundene. Er du bekymret for det?

Ret skal være ret. Da svaret kom i onsdags, var der svar på det første spørgsmål, men de tre sidste og måske lidt mere interessante, var der ikke svar på.

Her får du svaret, som vi modtog fra Erhvervsministeriet og Erhvervsminister Simon Kollerup.

Erhvervsministeriet oplyser, at hundepensioner, der oplever en omsætningsnedgang på minimum 30 pct. som følge af corona-pandemien, har adgang til kompensation for faste omkostninger og tabt omsætning for selvstændige mv. i perioden den 9. december 2020 til og med den 5. april 2021 som følge af genåbningen af de generelle kompensationsordninger. Såfremt hundepensioner står over for at skulle afskedige mindst 30 pct. af de ansatte, kan der ligeledes søges om lønkompensation for hjemsendte medarbejdere.

De generelle kompensationsordninger var første gang åbne i foråret 2020, og disse blev med udgangspunkt i anbefalinger fra den økonomiske ekspertgruppe hen over sommeren og efteråret 2020 erstattet af de såkaldte målrettede kompensationsordninger. Dyrepensioner har ikke adgang til kompensation fra de målrettede ordninger, da dyrepensioner ikke er direkte ramt af én eller flere COVID-19 relaterede restriktioner det vil sige forbud mod at holde åbent, forsamlingsforbud, grænselukning og Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Erhvervsministeriet følger løbende, om hjælpepakkerne fungerer efter hensigten, og er i den forbindelse opmærksom på udfordringerne for visse virksomheder, der er indirekte ramt af COVID-19-restriktionerne.

Vi har naturligvis igen bedt Erhvervsministeriet om at svare på de spørgsmål, vi har stillet. 

 Vi lover hermed, at vi også løbende følger udviklingen.

 

 

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

Hundepension i kæmpe shitstorm

13-11-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er altid to sider af en sag. Det må være læren efter en hundepension i Sønderjylland i starten af måneden havnede i en voldsom shitstorm efter et hundeslagsmål på kennelen, der endte med at koste den ene hund livet

 

Hunde døde af iltmangel

16-07-2014 08:54, af Nina Marie Villadsen
To familiers fælles ferie fik hurtig en særdeles kedelig drejning, da de fik beskeden om, at deres to hunde var døde på en hundepension ved Silkeborg

Hunde bidt ihjel i svensk hundepension

23-08-2014 11:03, af Tine Luther
Over sommeren er tre hunde, der blev passet i en svensk hundepension, blevet bidt så alvorligt, at det kostede dem livet.

Mange hunde på nytårs-pension

31-12-2012 14:31, af Maja Golles
Mange hundeejere vælger at sende hunden på hundepension, så den slipper for høje nytårsbrag. Og flere bestilte plads allerede i februar

Bortløben hund overlevede med nød og næppe

10-01-2014 11:33, af Tine Luther
En familie ved Ringsted har været en grim tid igennem. Deres ruhårede hønsehund løb væk fra hjemmet, blev anbragt i en hundepension og kom hjem seks uger senere – 10 kg. lettere.

Pensionshund mistede livet i togulykke

29-07-2016 14:17, af Tine Luther
En sjællandsk familiehund stak af fra sin hundepension, blev kørt over af toget og måtte aflives. Ejerne er ulykkelige. Pensionens ejer fraskriver sig ansvaret.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.