For et par uger siden var Transportminister Ole Birk Olesen (LA) ude at køre ”hundeslæde” hos Kennel Ulvedalen i Gørlev. Årsagen til ministerens slædetur var, at ministeren gerne ville medvirke til at slå fast, at der er kommet nye, klare regler om hundekørsel i de danske skove.
– Der var blevet skabt tvivl om lovligheden af hundeslædekørsel på vejene i Danmark, og jeg har så sørget for, at der ikke er tvivl længere: Det ER lovligt. Så da Susan inviterede mig til at prøve det, så slog jeg til, for det ville jeg rigtigt gerne. Jeg har selv en hund - en boxer - og jeg synes, det er spændende, hvad man kan lære hunde, hvis man kender og udnytter deres naturlige adfærd. Jeg har nogle gange haft lyst til at gå til rigtig brugshundetræning med min boxer også - jeg har bare ikke haft tiden til det. Så jeg har nøjedes med den mere dagligdags lydighedstræning, lyder det fra Transportministeren, der vist blev en smule overrasket over hastigheden:
– Det var sjovt! Og det gik godt nok stærkt i starten, da hundene stadig var overfyldte med energi. Senere gik det bare almindeligt tjept. Det var dejligt at se, at hundene nød turen, og Susan fortalte mig, at det skyldes, at man udnytter hundenes jagtinstinkt - de får det samme afløb for deres naturlige adfærd, når de tager afsted i “koblet” med en vogn efter sig, som når de tilbage i ulvetiderne tog afsted for at gå på jagt.
Susan Hansen, der havde inviteret ministeren ud på hundetur, fortæller også om en god oplevelse.
– Solen skinnede fra en næste skyfrihimmel, lyset var smukt ude i skoven, og ministeren fik en god oplevelse af det at køre med hund i de danske skove. Og der er ingen tvivl om, at Ole Birk Olesen er "hundemenneske", fortæller hun.
Noget tyder på, at Transportministeren for alvor er blevet vild med hundekræfter. I hvert fald afviser han ikke at skulle prøve det igen.
– Jeg kan sagtens forestille mig at prøve det igen. Men jeg bliver nok aldrig ejer af 10 eller flere slædehunde ligesom Susan, for jeg bor i byen. En enkelt familiehund er nok for mig.
Den grønlandske slædehund har i årtusinder været en uundværlig del af den grønlandske kultur, men i dag er racen truet. Projektet QIMMEQHealth arbejder for at studere og forbedre hundenes sundhed samt at sikre dem en fremtid.
Mikkel Thybo Bach Jensen er den første dansker nogensinde, der kan kalde sig verdensmester i slædehundesport. Med to grønlandshunde og en kickbike triumferede han i sidste måned i Scooter 2-klassen ved WSA Dryland i England.
For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands.
I Danmark er der ingen lov, der kræver, at man har sin hund spændt fast i bilen. Bør der være det
Det sker, at man ser en hund med hovedet stukket ud af bilvinduet på en varm sommerdag. Ørerne og læberne flabre, og det ser da lidt komisk ud, og hunden ser ud til at nyde det. Men hvad er reglerne for hunde i biler under kørsel? Behøver de at være spændt fast?
På vores besøg hos Dansk Dyreværn Århus fik vi også en snak med Dennis Knudsen om hans nye titel som protektor for organisationen
Folketinget har vedtaget en ændring til dyreværnsloven som baner vejen for den nye smileyordning for hundekenneler og hundepensioner, som har til formål at fremme dyrevelfærden
Dyreværnet har stillet borgerforslaget, som de kalder Freyas Lov for at komme hvalpefabrikker og ulovlig import af hunde til livs. Men hvad står der egentlig i Freyas Lov
Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?