For et par uger siden var Transportminister Ole Birk Olesen (LA) ude at køre ”hundeslæde” hos Kennel Ulvedalen i Gørlev. Årsagen til ministerens slædetur var, at ministeren gerne ville medvirke til at slå fast, at der er kommet nye, klare regler om hundekørsel i de danske skove.
– Der var blevet skabt tvivl om lovligheden af hundeslædekørsel på vejene i Danmark, og jeg har så sørget for, at der ikke er tvivl længere: Det ER lovligt. Så da Susan inviterede mig til at prøve det, så slog jeg til, for det ville jeg rigtigt gerne. Jeg har selv en hund - en boxer - og jeg synes, det er spændende, hvad man kan lære hunde, hvis man kender og udnytter deres naturlige adfærd. Jeg har nogle gange haft lyst til at gå til rigtig brugshundetræning med min boxer også - jeg har bare ikke haft tiden til det. Så jeg har nøjedes med den mere dagligdags lydighedstræning, lyder det fra Transportministeren, der vist blev en smule overrasket over hastigheden:
– Det var sjovt! Og det gik godt nok stærkt i starten, da hundene stadig var overfyldte med energi. Senere gik det bare almindeligt tjept. Det var dejligt at se, at hundene nød turen, og Susan fortalte mig, at det skyldes, at man udnytter hundenes jagtinstinkt - de får det samme afløb for deres naturlige adfærd, når de tager afsted i “koblet” med en vogn efter sig, som når de tilbage i ulvetiderne tog afsted for at gå på jagt.
Susan Hansen, der havde inviteret ministeren ud på hundetur, fortæller også om en god oplevelse.
– Solen skinnede fra en næste skyfrihimmel, lyset var smukt ude i skoven, og ministeren fik en god oplevelse af det at køre med hund i de danske skove. Og der er ingen tvivl om, at Ole Birk Olesen er "hundemenneske", fortæller hun.
Noget tyder på, at Transportministeren for alvor er blevet vild med hundekræfter. I hvert fald afviser han ikke at skulle prøve det igen.
– Jeg kan sagtens forestille mig at prøve det igen. Men jeg bliver nok aldrig ejer af 10 eller flere slædehunde ligesom Susan, for jeg bor i byen. En enkelt familiehund er nok for mig.
Den grønlandske slædehund har i årtusinder været en uundværlig del af den grønlandske kultur, men i dag er racen truet. Projektet QIMMEQHealth arbejder for at studere og forbedre hundenes sundhed samt at sikre dem en fremtid.
Mikkel Thybo Bach Jensen er den første dansker nogensinde, der kan kalde sig verdensmester i slædehundesport. Med to grønlandshunde og en kickbike triumferede han i sidste måned i Scooter 2-klassen ved WSA Dryland i England.
For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands.
Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring
Næste fredag byder vi på nyt, når fem unge hundemennesker får lov at blogge på hunden.dk. Det kan du følge hver fredag fremover, og du kan møde de fem her
På vores besøg hos Dansk Dyreværn Århus fik vi også en snak med Dennis Knudsen om hans nye titel som protektor for organisationen
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Brøndby er ikke verdens centrum for alle, og derfor er der måske nogen, der ikke tager turen til den københavnske vestegn lørdag. Men alle kan få lov at se Show of Winners
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
I disse dage udkommer juninummeret af HUNDEN, som er Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin - læs hvad du blandt andet kan glæde dig til.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.