Kalenderen var pakket med spændende aktiviteter. Vi lagde stærkt ud med to groomingkurser i starten af januar. Og til marts skulle vi have endnu to fuldt bookede groomingkurser, handlerkursus og en match, men så kom corona, og alt blev lukket ned.
Udstillingen i april blev udsat til en juleudstilling, men desværre kunne denne heller ikke afholdes. Men det, vi har arbejdet hårdest for i 2020, var ikke i kalenderen. Vi fik nemlig et meget uventet brev fra myndighederne. Myndighederne gjorde os bekendte med, at de ville lave en ny bekendtgørelse, der skulle forbyde rejse med kæledyr. Årsagen var risikoen for smitsomme sygdomme. Den havde vi ikke set komme. Vi havde regnet med, at når en ny bekendtgørelse skulle laves, så ville de måske gøre det lidt lettere at rejse med hunden, og vi forventede en lempelse i forhold til de strenge krav, som i forvejen gælder på Færøerne. Men budskabet fra myndighederne var det stik modsatte. Heldigvis havde vi mulighed for at komme med et høringssvar.
Vi kunne risikere, at alt det, kredsen har arbejdet for, ville gå tabt. Hvis bekendtgørelsen blev til virkelighed, så ville vi ikke kunne rejse til udlandet for at få lavet diverse sundhedsundersøgelser, mulighed for specialdyrlæge, parringer, udstillinger, prøver m.m.
På Færøerne har der altid været arbejdshunde, men det er først efter, kreds 12 blev etableret, at folk har fået øjnene op for, at der er andre racer, der passer bedre til familiens behov, eller familien bedre kan dække hundens behov.
Nu er vi faktisk nået så langt, at flere og flere tænker grundigt over evt. parringer. De rejser for at finde den rigtige hanhund, de laver diverse sundhedsundersøgelser og spørger om hjælp hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det er fantastisk, da vi meget hurtigt kan ende med en del indavl, da Færøerne er meget lille i den sammenhæng. Og nu midt i corona er der fare for, at det bliver fortid. Vi allierede os med Føroya Hundaførarafelag (hundeforening), for sammen står man stærkere. Sammen med Føroya Hundaførarafelag har vi lavet små videoklip, hvor vi snakker med hundeejere, om hvorfor de har behov for at rejse med hunden. Disse videoklip er blevet delt flittigt på de sociale medier. Der har været indslag i medierne, og der er blevet indsamlet underskrifter. Vi har også udarbejdet et udførligt høringssvar, hvor vi kommer med flere forslag til, hvordan man kan mindske smitterisikoen med primært fokus på hårdere kontrol.
Det har været nogle nervepirrende måneder, men lige før jul fik vi den bedste julegave; myndighederne har valgt, at forbuddet ikke bliver til noget. Der kommer stadig en ny bekendtgørelse engang i 2021, så det er med forsigtig optimisme, at vi glædes over denne udmelding. Det er stadig kun muligt for hunde/ejere, der er bosiddende på Færøerne, at rejse til udlandet. Udenlandske hunde har stadig ikke mulighed for at rejse til Færøerne på ferie.
I 2020 var det myndighederne, der sendte os et brev, men vi har valgt at starte 2021 med et brev til dem. Det er dog ikke et brev, der vedrører rejse med kæledyr, men som vedrører fyrværkeri. På Færøerne er der ingen tidsbegrænsning for, hvornår der må skydes med fyrværkeri. Dette vil vi rigtig gerne have lavet om på. Vi har derfor sendt dem et brev med forslag til ændringer i bekendtgørelsen. Vi har også fået dyrlægerne og andre foreninger med interesse for dyr til at tilslutte sig brevet i håbet om, at dette vil skabe en debat, der når hele vejen til lagtinget, så vi kan få en ny bekendtgørelse på området. Vi håber 2021 bliver mere aktivitetsvenligt, så vi kan afholde alle vores planlagte aktiviteter.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Prøv kræfter med ringtræning til Store Hestedag i hundeudstillingsskolen, hvor dommer Annette Bystrup giver gode råd og bedømmer alle hunde
Familieforøgelse er en dejlig ting, men hunden forstår ikke nødvendigvis hvad der foregår og deler ikke altid glæden med de nybagte forældre. Derfor giver Agria Dyreforsikrings hundeekspert dig her en række råd om, hvordan man kommer godt fra start med hund og baby
Vi er igen klar til at modtage billeder til HUNDENS fotokonkurrence
Selvom de bedende hundeøjne kan være svære at modstå, er det vigtigt at tænke over, hvad din hund får fra julebordet. Med den rette omtanke kan du forkæle din firbenede ven uden at sætte dens helbred på spil.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse