Da vi for et stykke tid siden spurgte jer, om vi skal have en lov, der fastslår, at hunde skal spændes fast under kørsel, svarede hele 92,3 procent ja.
Vi har efterfølgende været i kontakt med Transportminister Benny Engelbrecht (S), som har sendt vores spørgsmål videre til Færdselsstyrelsen.
Her mener man ikke, at en ny lov er nødvendig.
– I forbindelse med transport opfattes hunde som gods, og de er derfor omfattet af reglerne for kørsel med gods. Her fremgår det, at hunde ikke må skærme for udsynet for føreren, ligesom de ikke må frembyde fare for personer eller skade på ejendom, lyder det fra Færdselsstyrelsen.
Om disse regler kan bruges i den virkelige verden, når en hund går rundt i bilen under kørslen, kan styrelsen ikke svare på, idet det vil afhænge af en konkret vurdering fra politiet og i sidste ende af domstolene.
Færdselsstyrelsen har endvidere været i kontakt med Vejdirektoratet for at finde ud af, om der findes statistik over, hvor mange uheld der skyldes hunde eller hvor hunde har været skyld i skade ved uheldet.
Vejdirektoratet har hertil oplyst, at der ikke findes den slags oplysninger.
Færdselsstyrelsen konkluderer på baggrund af disse ting, at man i styrelsen ikke er bekendt med forhold, der skulle indikere, at nuværende lovgivning ikke er tilstrækkelig. Eller sagt på jævnt dansk. Loven er fin som den er.
Transportminister Benny Engelbrecht har dog åbnet en dør på klem for, at loven måske kan reguleres. Han skriver nemlig til hunden.dk, at han har bedt Færdselsstyrelsen om at undersøge behovet for nærmere regulering af transport af kæledyr i biler, herunder hvorledes forholdet reguleres i Danmarks nabolande.
Vi følger naturligvis med i, om der sker noget på dette område.
Ofte glemmer vi alt om hundens sikkerhed, når vi tager den med på køretur i bilen. Men det er vigtigt, at du sørger for, at Fido er spændt ordentligt fast, særligt når turen går ud på de glatte og trafikerede veje i dagene op til jul og nytår. Læs her hvordan du bedst sikrer hunden på køreturen
I takt med at flere og flere bruger sikkerhedslys, når de er ude med deres hund, er der kommet øget fokus på lygternes kvalitet og fleksibilitet. Nu lancerer Orbiloc – der er kendt for sine kvalitets LED-sikkerhedslys – en ny, smart fastgørelses-enhed, der er udviklet i samarbejde med brugerne. Den nye Quick Mount Adjustable gør det endnu lettere at placere lygten sikkert på hundens halsbånd eller sele.
Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket
I går blev hunden Bella efterlyst, da hun var løbet væk efter en trafikulykke. Nu er hun heldigvis fundet igen
Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.