Hvad passer bedst til netop din hund? I diskussionen om, hvorvidt henholdsvis selen eller halsbåndet er det bedste valg, findes der lige så mange meninger, som der findes folk. En tommelfingerregel er, at uanset hvad så skal man tage udgangspunkt i sin egen hund og vælge det, der føles rigtigt. – Det spiller ingen rolle, om man vælger sele eller halsbånd. Det er ikke de forskellige former for udstyr, der er afgørende for, om du kan styre din hund. Det er derimod din kommunikation med hunden og det forhold, du har til den, siger hundeadfærdsbehandler Fredrik Steen til Agria Dyreforsikring. Har man en hund, der trækker meget, kan en sele eller et bredere halsbånd være den rigtige vej frem. Det samme gør sig gældende, hvis man har en lille hund eller en hvalp, der naturligt har en svagere nakke end større, voksne hunde. Kvælerhalsbåndet hjælper ikke Har man en hund der trækker, skal man være yderst forsigtig med kvælerhalsbåndet. Hvis halsbåndet strammes i en længere periode, kan blodtilstrømningen til hjernen stoppes, og det kan være meget skadeligt for hunden. Udover smerter kan kvælerhalsbåndet også medføre stress. Men der findes også visse ”fordele” ved kvælerhalsbåndet. For eksempel kan hunden ikke bakke ud af halsbåndet, og det kan derfor føles som en ekstra sikkerhed for ejeren, hvis hunden har tendens til at stikke af, eller ikke har fået lært basiske lydighedsøvelser som indkald, sit eller dæk. Der findes imidlertid alternativer til kvælerhalsbåndet – en slags mellemting mellem et kvælerhalsbånd og et almindeligt halsbånd, hvor båndet strammes når hunden trækker, men har en stopfunktion der bevirker, at hunden ikke kvæles, men samtidig ikke kan komme ud af halsbåndet. – Jeg er generelt imod kvælerhalsbånd. Det eneste tilfælde, hvor jeg selv kunne finde på at bruge et kvælerhalsbånd, skulle være hvis det var absolut nødvendigt af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis hunden har kvælerhalsbånd på, kan den ikke krænge sig ud af halsbåndet. I helt specielle og ekstreme tilfælde kan det være nødvendigt, men ellers vil jeg sige absolut nej, siger Fredrik Steen til Agria. Kilde: Agria.dk
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?