Det er december, danskere fra nær og fjern kører ud for at besøge venner og familie, og det betyder øget trafik på landets motor- og landeveje. Udover den tætte trafik skal vi passe på glatte veje, der kan forekomme efter et særdeles vådt efterår og faldende temperaturer. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at alle passagerer i bilen er sikkert fastspændt - det gælder også hunden.
– I Danmark har vi ingen lovgivning om hundes sikkerhed i bilen, som man f.eks. har i Sverige. Derfor er det vigtigt, at du som hundeejer selv tager ansvar, når du transporterer din hund, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør hos Agria Dyreforsikring.
Ved en hård opbremsning kan hunden mangedoble sin vægt, så det er en god idé at fastspænde hunden, også af hensyn til bilens øvrige passagerer. Der findes mange former for biltilbehør til hunden, der kan være afgørende for hundens liv, hvis en ulykke indtræffer.
Sådan sikrer du bedst hunden på køreturen
Tine Antvorskov giver fire anbefalinger til udstyr, der gør, at din hund sidder mere sikkert og behageligt, når I begiver jer ud i juletrafikken.
1. Hundebur i bilen: Et godt bur kan forhindre, at din hund kastes rundt i kabinen, f.eks. ved meget hårde opbremsninger. Det er en god idé at hundeburet er forankret i bunden eller siderne af bagagerummet, så det ikke kastes rundt i bilen.
2. Sikkerhedssele til hunde: Der er udviklet specielle sikkerhedsseler til hunde, som beskytter dyret på samme måde som sikkerhedsseler gør til mennesker. Der er forskellige varianter på markedet, hvor nogle endda er kollisionstestet. Sørg for at vælge et sikkert og godkendt mærke til din hund for den bedste beskyttelse. Hunden sidder mest sikkert på bagsædet, hvor den ikke bliver ramt af bilens forreste airbag. Det kan kræve lidt træning før hunden bliver tryg ved selen. En medpassager kan derfor med fordel placeres på bagsædet under kørsel. Undlad at lade hunden sidde alene i bilen med selen på.
3. Dækken og drikkelse: Vi husker altid vinterjakken, når vi skal på tur i den kolde tid. Hunden kan også få det koldt når den opholder sig i bilen. Hav et dækken med til din hund, hvis den skal opholde sig i bilen, mens du køber julegaver. Husk også på, at din hund skal have adgang til frisk vand, hvis julegaveindkøbene trækker ud.
4. Reflekser: Hvis uheldet skulle være ude, er det en god idé at have en refleksvest med til hunden. Skulle I havne i et uheld, eller hvis bilen pludselig ikke vil køre længere, kan du risikere at skulle stå i vejkanten. Husk derfor refleksvest både til dig selv og hunden.
Færdselsstyrelsen vurderer ikke, at der er behov for en ny lov om fastspændte hunde under bilkørsel. Transportministeren vil dog kigge nærmere på sagen
I takt med at flere og flere bruger sikkerhedslys, når de er ude med deres hund, er der kommet øget fokus på lygternes kvalitet og fleksibilitet. Nu lancerer Orbiloc – der er kendt for sine kvalitets LED-sikkerhedslys – en ny, smart fastgørelses-enhed, der er udviklet i samarbejde med brugerne. Den nye Quick Mount Adjustable gør det endnu lettere at placere lygten sikkert på hundens halsbånd eller sele.
Så blev det juleaften, og det har denne boxer helt sikkert glædet sig til. Det dejlige julebillede er taget af Heidi Glisborg
Missionen må altså fortsætte
Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen
Så er det blevet juleaften, og vi vil gerne ønske alle vores læsere glædelig jul
I dette afsnit går det op for Monty, hvad jul er
Pas nu på kære Monty
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.