Fire gode råd: Sådan sikrer du hunden i juletrafikken

22-12-2020 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ofte glemmer vi alt om hundens sikkerhed, når vi tager den med på køretur i bilen. Men det er vigtigt, at du sørger for, at Fido er spændt ordentligt fast, særligt når turen går ud på de glatte og trafikerede veje i dagene op til jul og nytår. Læs her hvordan du bedst sikrer hunden på køreturen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er december, danskere fra nær og fjern kører ud for at besøge venner og familie, og det betyder øget trafik på landets motor- og landeveje. Udover den tætte trafik skal vi passe på glatte veje, der kan forekomme efter et særdeles vådt efterår og faldende temperaturer. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at alle passagerer i bilen er sikkert fastspændt - det gælder også hunden.

– I Danmark har vi ingen lovgivning om hundes sikkerhed i bilen, som man f.eks. har i Sverige. Derfor er det vigtigt, at du som hundeejer selv tager ansvar, når du transporterer din hund, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør hos Agria Dyreforsikring.

Ved en hård opbremsning kan hunden mangedoble sin vægt, så det er en god idé at fastspænde hunden, også af hensyn til bilens øvrige passagerer. Der findes mange former for biltilbehør til hunden, der kan være afgørende for hundens liv, hvis en ulykke indtræffer. 

Sådan sikrer du bedst hunden på køreturen
Tine Antvorskov giver fire anbefalinger til udstyr, der gør, at din hund sidder mere sikkert og behageligt, når I begiver jer ud i juletrafikken.

1. Hundebur i bilen: Et godt bur kan forhindre, at din hund kastes rundt i kabinen, f.eks. ved meget hårde opbremsninger. Det er en god idé at hundeburet er forankret i bunden eller siderne af bagagerummet, så det ikke kastes rundt i bilen. 

2. Sikkerhedssele til hunde: Der er udviklet specielle sikkerhedsseler til hunde, som beskytter dyret på samme måde som sikkerhedsseler gør til mennesker. Der er forskellige varianter på markedet, hvor nogle endda er kollisionstestet. Sørg for at vælge et sikkert og godkendt mærke til din hund for den bedste beskyttelse. Hunden sidder mest sikkert på bagsædet, hvor den ikke bliver ramt af bilens forreste airbag. Det kan kræve lidt træning før hunden bliver tryg ved selen. En medpassager kan derfor med fordel placeres på bagsædet under kørsel. Undlad at lade hunden sidde alene i bilen med selen på. 

3. Dækken og drikkelse: Vi husker altid vinterjakken, når vi skal på tur i den kolde tid. Hunden kan også få det koldt når den opholder sig i bilen. Hav et dækken med til din hund, hvis den skal opholde sig i bilen, mens du køber julegaver. Husk også på, at din hund skal have adgang til frisk vand, hvis julegaveindkøbene trækker ud.

4. Reflekser: Hvis uheldet skulle være ude, er det en god idé at have en refleksvest med til hunden. Skulle I havne i et uheld, eller hvis bilen pludselig ikke vil køre længere, kan du risikere at skulle stå i vejkanten. Husk derfor refleksvest både til dig selv og hunden.

 

Læs også

Ikke behov for selelov

21-01-2020 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Færdselsstyrelsen vurderer ikke, at der er behov for en ny lov om fastspændte hunde under bilkørsel. Transportministeren vil dog kigge nærmere på sagen

Nye flotte ledlygter fra Orbiloc til tusmørket

15-08-2017 14:16, af Anne Ekenberg

I takt med at flere og flere bruger sikkerhedslys, når de er ude med deres hund, er der kommet øget fokus på lygternes kvalitet og fleksibilitet. Nu lancerer Orbiloc – der er kendt for sine kvalitets LED-sikkerhedslys – en ny, smart fastgørelses-enhed, der er udviklet i samarbejde med brugerne. Den nye Quick Mount Adjustable gør det endnu lettere at placere lygten sikkert på hundens halsbånd eller sele.

Halsbånd eller sele? Hvad er det rigtige for din hund?

21-07-2016 14:11, af Kasper Larsson
Der findes et hav af diverse halsbånd og seler, der alle reklamerer med at være det bedste for netop din hund. Nogle hundeejere mener, at det er sværere at styre hunden med sele, mens andre siger, at hundene får ondt i nakken af at bruge halsbånd. Men hvad skal man overveje, når man træffer sit valg?

Hold juledekorationen væk fra hunden

01-12-2018 13:00, af Astrid Gerd Holtet

Juledekorationer i hundehøjde kan være fristende for den nysgerrige hund og de kan give problemer, hvis hunden spiser dem

Julekalender: Montys jul - afsnit 9

09-12-2019 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke alle, der forstår Monty. Sådan er det nok at være hund

Julekalender: Montys jul - Afsnit 2

02-12-2019 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er i dag den 2. december. Der er stadig lang tid til jul

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Dagens Læserfoto: Sikke en dejlig jul

25-12-2020 07:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Var du lige så tilfreds med dine julegaver i går som denne keeshond åbenbart har været. Billedet er taget af Kenn Munk Larsen

Gilpa

Leo er i bedring og ønsker sig en grand danois

31-01-2023 12:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Leo Nielsen fra duoen Sussi og Leo blev kort før jul indlagt med tarmslyng, som næsten kostede ham livet. Nu er han hjemme igen, og vi har været i kontakt med ham

Fire kærlige julegaveidéer, som dit kæledyr vil sætte pris på

15-12-2021 14:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den søde juletid nærmer sig, som for de fleste byder på familiehygge, julegodter og julegaver. Ofte gemmer der sig også en julegave til familiens firbenede familiemedlemmer, og du kan her finde inspiration til, hvordan du kan forkæle din hund eller kat til jul

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt