Kommer du kørende om aften eller natten, og rammer lyset fra dine billygter en hund i vejkanten, vil dens øjne skinne tydeligt i mørket. Er hunden i følgeskab med en ejer, vil du se, at ejerens øjne ikke skinner på samme måde som hundens.
Det sker fordi hundens øjne har et særligt reflekterende cellelag, som ikke findes hos mennesker. Disse reflekterende celler, får hundens øjne til at skinne og gør hunden bedre til at se, når lyset er sparsomt.
Det reflekterende tapetum lucidum
De særlige celler, der reflekterer lyset, ligger i et lag i den bageste del af øjeæblet. Dette lag kaldes tapetum lucidum, eller ’det lysende tapet’. Når lyset passerer ind igennem hundens øje, rammer det laget af reflekterende celler og kastes tilbage, som fra et spejl. På den måde genbruger øjet lyset flere gange, og det er med til at gøre øjet mere lysfølsomt. Noget af lyset kastes helt ud af øjet, og det er det, der får øjet til at skinne. Hos hunde ser det lys, der kastes tilbage, hvidligt eller gulligt ud.
Andre dyr har også et reflekterende cellelag
At mennesker har ikke dette reflekterende cellelag, betyder at hunden er bedre til at se i mørket og ved skumringstid, end vi er. Ud over hunden, ses de særlige reflekterende celler hos en lang række andre dyr - typisk dyr der er nat eller skumringsaktive.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Udadkrængning af øjenlågene – eller ektropion – gør øjnene mere modtagelige overfor skader og infektioner
Vi kender det udmærket. En hvalp er kommet til verden, og næsten før den rigtig har fået øjne, hænger den med gabet om ens nye dyre sko. Her er lidt tips fra Spanielbogen til, hvad man kan gøre
Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge
De smukke blå øjne er kendetegnende for racen siberian husky. Nu ved man, hvor den blå farve stammer fra
Hvis linsen i hundens øje rykker sig fra sin normale placering, kan det ende i blindhed
Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse