Skal vi som mennesker føle os specielle, fordi en hund tilbyder os at klappe den og kæle for den? Er vi i virkeligheden også hundens bedste ven?
Spørger man den amerikanske psykolog med speciale i hundeadfærd, Clive Wynne, er svaret nej.
Mens andre i årevis har snakket om, hvordan hunden og mennesket har et særligt bånd, fordi hundens intelligens gør, at den ved, hvad mennesket vil, så mener Clive Wynne, at båndet er et rent emotionelt bånd.
Det emotionelle bånd, han beskriver, er ikke særligt mellem menneske og hund, men en særlig egenskab hunden har til at knytte emotionelle bånd med alle arter.
– Opdrager man en hund blandt får, bliver den glad for får. Opdrager man en hund blandt geder, bliver den glad for geder. Opdrager man en hund blandt mennesker, ja så kender du nok resten, siger han i en artikel i New York Times.
Clive Wynne henviser også til et eksperiment, der viste, at en hvalp skal tilbringe 90 minutter om dagen i en uge med et menneske, inden hvalpen bliver 14 uger for at være socialiseret med og tryg ved mennesker.
Dermed siger han også, at en hvalp, der ikke har haft kontakt med mennesker, vil blive lige så bange for mennesker som andre vilde dyr.
Grunden til hundes store evne til at kaste kærligheden på andre arter skal ifølge psykologen findes i hundens udvikling fra ulv til hund.
For mere end 15000 år siden begyndte mennesket og ulven at interagere med hinanden. Her begyndte menneskets udvælgelse også. For de har helt sikkert ønsket de mest venlige ulve, og dermed også over tid avlet hunden mere og mere venlig.
Faktisk har molekylærbiologen Bridgett von Holdt fundet gener i hunde, som findes hos mennesker med Williams-Beuren syndrom. Et syndrom, der blandt andet kendetegnes ved manglende social hæmning og overdreven empati.
Bridgett Von Holdt konkluderede gennem sit studie, at disse gener var, hvad der gjorde hunde mere venlige end ulve, og Clive Wynne konkluderer, at generne kan være resultatet af menneskets trang til at fremavle venlige hunde gennem tusindvis af år.
– Hunde har en abnorm lyst til at knytte tætte følelsesmæssige bånd til næsten alt, der krydser deres vej, siger Clive Wynne, hvis nye bog naturligvis hedder Dog is love: Why and how your dog loves you.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Vi ved alle, at menneskets bedste ven er vores hund. I ”Kærlighed giver pote” – er det en whippet, der hedder ”Bella”
Ens egen hund er selvfølgelig altid den bedste, og man elsker den meget højt. Men er kærligheden egentlig gengældt, og hvordan viser hunden, at den elsker en?
Dette er ganske enkelt trist. Et fantastisk menneske og en formidabel formidler af kærlighed til hunde er gået bort
I den kommende weekend den 14.-16. juni kan du med fordel lægge vejen forbi Vejen Idrætscenter og opleve hvordan arealerne bugner af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 6.500 hunde blive bedømt og centeret vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.