Mange steder i landet kommer særligt trænede hunde på besøg på hospitaler og plejehjem, for at øge livskvaliteten hos syge og ældre danskere. Hundene skal kunne håndtere at blive kælet og klappet af fremmede mennesker, og bevæge sig rundt potentielt stressende omgivelser. At besøgshunde kan gavne livkvaliteten hos mennesker, viser flere studier efterhånden, men hvordan påvirker besøgene hundenes egen livskvalitet? Det satte en gruppe amerikanske forskere sig for at finde ud af.
Studiet, der blev udgivet i december i magasinet ”Applied Animal Behavior Science”, undersøgte et hold besøgshunde, der besøgte børneafdelinger på fem forskellige hospitaler i USA. Forskerne forsøgte at vurdere hundenes oplevelser på flere forskellige måder. De videooptog blandt andet hundenes besøg, for senere hen at kunne vurdere deres adfærd, og de målte også hundenes niveau af hormonet kortisol – et hormon, der stiger i forbindelse med stress. Kortisolniveauet blev målt imens hundene var hjemme og afslappede, samt under besøgene, for at se hvordan oplevelsen påvirkede deres stressniveau.
Da forskerne kiggede på videooptagelserne af hundenes besøg, fandt de kun få tilfælde af stress- eller angstrelateret adfærd. Til gengæld så de meget adfærd forbundet med positiv social interaktion – altså, så det ud som om hundene kunne lide kontakten med patienterne. Derudover viste kortisolmålingerne ingen stigning i forbindelse med besøget, og dermed bekræftede de indtrykket af, at hundene ikke oplevede besøgene som værende stressende.
Ud fra studiet konkluderede forskerne, at alt tyder på, at for den særligt trænede besøgshund, er arbejdet på de travle hospitaler ikke forbundet med stress og ubehag, som man vil kunne forvente hos ikke-trænede hunde – tværtimod fandt forskerne tegn på, at hundene nød at være på arbejde og interagere med patienterne.
Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle
For 10 år siden meldte Karsten Mikkelsen sig til TrygFonden Besøgshunde. En beslutning, der har betydet glæde og stjernestunder til både ham selv, hans to hunde og de ældre i den vestjyske by Tarm og omegn. Og hvis det står til Karsten selv, vil han fortsætte i ordningen 10 år mere
At demente kan have glæde af besøgshunde, er efterhånden ikke helt ukendt. Studie bekræfter den positive effekt – og viser at både depression og dårlig livskvalitet kan forbedres ved kontakt med en firbenet besøgsven
Hunde er født med deres overfrakke på, og mange af dem er gode til at holde varmen, når det bliver koldt udenfor. Alligevel kan det godt blive for koldt – men hvordan kan du vide om din hund fryser?
Amerikansk studie peger på, hvilke aromaforbindelser hunde foretrækker i deres foder
Ny forskning viser, at det populære bone and raw food til hunde kan give store problemer for dyrene. Foderet kan nemlig indeholde e. colibakterier, listeria og salmonella. Det skriver Jyllands Posten.
Tirsdag den 2. april 2019 mellem klokken 10 og 12 er der for første gang frit lejde for indlevering af hunde hos Dyreværnet Kolding
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?