Siden 2014 har Fiona Wennberg løbet agility med sin hund Thiana, som er hendes første egen agilityhund.
– Det er svært kun at nævne én oplevelse, der har været den største, da vi har været igennem en masse fantastiske oplevelser sammen. Men hvis jeg skal nævne én, der har været ekstra speciel, så er det nok VM i Finland sidste år (2019). Det var en ubeskrivelig fantastisk følelse at stå der på det grønne magiske tæppe, og løbe på fantastiske baner med en fantastisk stemning og man ved, at det virkelig gælder nu. Helt klart en uforglemmelig oplevelse. Og i det hele taget, så elsker jeg bare stemningen til de store stævner, og den brændende vilje indeni for at lykkedes når det virkelig gælder. Og det at stå der med lige præcis Thiana gjorde det ekstra specielt, da det har været vores mål i så lang tid, så det betød ekstra meget, fortæller Fiona Wennberg.
Desværre bliver der ikke flere store agilityoplevelser med Thiana, da hun gennem vinteren har fået sværere og sværere ved at klare de udfordringer, en agilitykonkurrence byder på.
– I løbet af vinteren har vi lagt mærke til lidt ændringer i Thianas syn, og derfor tog vi til en øjenspecialist, hvor Thiana fik konstateret nedsat syn. Efterfølgende var det meget svært at tænke fremad, og vide hvad der ville være det rigtige for Thiana, og for ikke at sætte vores ambitioner over hendes helbred. Derfor besluttede vi efter lange overvejelser, at det ville være bedst at stoppe med at løbe agility med hende for at undgå skader. Selvom det var en meget svær beslutning at tage, var det alligevel en beslutning, som vi kan leve med og selv acceptere, siger fiona Wennberg og fortsætter:
– Men alligevel føltes det lidt tomt indeni, og som om, at jeg havde mistet en del af mig selv, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er den rigtige beslutning for hende.
Mens det er et farvel til seje Thiana, fortsætter Fiona heldigvis med at løbe agility, og ambitionerne er ikke blevet mindre.
– Jeg fortsætter selvfølgelig agility med Saimi, vores anden agilityhund, som virkelig har rykket i løbet af vinteren, og hun er suuuper klar til stævnerne i år, og vores mål er at komme på landsholdet og til VM i Estland.
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
De små hunde har været i agilityfinalen, og igen i år kunne Lilian Rose fejres som Danmarksmester. Denne gang med en ny hund
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet