Den kan se nok så snedig ud, når den sniger sig langs husmuren med halen pegende direkte mod loftet, som var den en radiobil i en forlystelsespark. Men det er skindet, der bedrager.
Katten er slet ikke så klog, som den forsøger at give sig ud for at være. I hvert fald ikke, hvis man sammenligner den med hunden.
Det er amerikanske Vanderbilt University, der står bag en ny undersøgelse, hvor de har sammenlignet mængden af neuroner i hjernebarken på forskellige dyr.
Hos hunde var den gennemsnitlige mængde af neuroner eller hjerneceller 530 millioner, mens katten måtte nøjes med sølle 250 millioner neuroner. Til sammenligning har mennesket i gennemsnit 16 milliarder neuroner i hjernebarken.
At hunden har mere end dobbelt så mange neuroner som katten er ikke ubetydeligt. Det fastslår en af folkene bag opdagelsen.
– Jeg mener, at det samlede antal neuroner et dyr har, specielt i hjernebarken, bestemmer rigdommen i dyrets mentale tilstand, ligesom antallet også spiller ind på evnen til at bruge sine erfaringer til at forudsige, hvad der vil ske i fremtiden, udtaler lektor fra Vanderbilt University Suzana Herculano-Houzel i en pressemeddelelse fra universitetet.
Hun er ikke i tvivl om, at forskellen betyder, at hunde er i stand til at udrette mere komplekse ting end katte, og hun er også meget bevidst om, hvad opdagelsen kommer til at betyde.
– Nu har vi i det mindste noget biologi, som vi kan drage ind i diskussionen om, hvilket dyr, der er det klogeste af de to, lyder det fra det erklærede hundemenneske.
En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center
Danske Go Dogo vil med kunstig intelligens afhjælpe kedsomhed og forebygge depression hos hunde. Et smart digitalt set-up hjemme i stuen udfordrer hunden med mentalt stimulerende opgaver, som er udviklet i samarbejde med dyrlæger og adfærdseksperter. Når opgaven er løst, kvitteres automatisk med en godbid. Kvinden bag har brugt sine egne hunde til udvikling af systemet, som hun selv beskriver som en slags 'sudoku' for hunde
En gennemgang af forskningen inden for hundes intelligens peger på, at vi måske har en tendens til at overvurdere vores firbenede familiemedlemmer
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Ny undersøgelse viser, at ældre hundeejere har halvt så stor risiko for at udvikle fysiske og kognitive handicap, end folk der aldrig har haft hund
Nyt studie viser, at forskellige hunderacer ikke har lige nemt ved at have øjenkontakt med mennesker. Studiet viste, at blandt andet hovedformen spiller ind
Hundens lugtesans er meget veludviklet, men indtil nu har man ikke vidst, om hunden rent faktisk ved, hvad der har afgivet den lugt, som den finder. Det svarer nyt studie på
Trøstespisning er et velkendt fænomen hos mennesker, hvor en negativ følelsesmæssig tilstand fører til at man overspiser i et forsøg på at få det bedre. Men denne type spiseforstyrrelse, er ikke kun begrænset til mennesker. Hunde kan også trøstespise – og ny forskning peger på at det kan spille en væsentlig rolle i de stigende problemer med fedme hos hunde
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.