Den kan se nok så snedig ud, når den sniger sig langs husmuren med halen pegende direkte mod loftet, som var den en radiobil i en forlystelsespark. Men det er skindet, der bedrager.
Katten er slet ikke så klog, som den forsøger at give sig ud for at være. I hvert fald ikke, hvis man sammenligner den med hunden.
Det er amerikanske Vanderbilt University, der står bag en ny undersøgelse, hvor de har sammenlignet mængden af neuroner i hjernebarken på forskellige dyr.
Hos hunde var den gennemsnitlige mængde af neuroner eller hjerneceller 530 millioner, mens katten måtte nøjes med sølle 250 millioner neuroner. Til sammenligning har mennesket i gennemsnit 16 milliarder neuroner i hjernebarken.
At hunden har mere end dobbelt så mange neuroner som katten er ikke ubetydeligt. Det fastslår en af folkene bag opdagelsen.
– Jeg mener, at det samlede antal neuroner et dyr har, specielt i hjernebarken, bestemmer rigdommen i dyrets mentale tilstand, ligesom antallet også spiller ind på evnen til at bruge sine erfaringer til at forudsige, hvad der vil ske i fremtiden, udtaler lektor fra Vanderbilt University Suzana Herculano-Houzel i en pressemeddelelse fra universitetet.
Hun er ikke i tvivl om, at forskellen betyder, at hunde er i stand til at udrette mere komplekse ting end katte, og hun er også meget bevidst om, hvad opdagelsen kommer til at betyde.
– Nu har vi i det mindste noget biologi, som vi kan drage ind i diskussionen om, hvilket dyr, der er det klogeste af de to, lyder det fra det erklærede hundemenneske.
En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center
Danske Go Dogo vil med kunstig intelligens afhjælpe kedsomhed og forebygge depression hos hunde. Et smart digitalt set-up hjemme i stuen udfordrer hunden med mentalt stimulerende opgaver, som er udviklet i samarbejde med dyrlæger og adfærdseksperter. Når opgaven er løst, kvitteres automatisk med en godbid. Kvinden bag har brugt sine egne hunde til udvikling af systemet, som hun selv beskriver som en slags 'sudoku' for hunde
En gennemgang af forskningen inden for hundes intelligens peger på, at vi måske har en tendens til at overvurdere vores firbenede familiemedlemmer
Mange steder i Danmark, såvel som i udlandet, er besøgshunde blevet en værdifuld måde at forbedre syge og ældres livskvalitet. Ved at komme på besøg på hospitaler og plejehjem, kan hundene sprede glæde hos beboerne, men hvordan oplever hundene besøget? Et nyt amerikansk studie har forsøgt at give et svar!
I modsætning til hvad forskerne har troet i mange år, er børn af familier med kæledyr ikke nødvendigvis sundere end børn af familier uden kæledyr. Den storstilede undersøgelse blev publiceret i online magasinet Anthozooz.
De fleste har nok oplevet at have en dårlig dag med stress eller bekymringer. Sådan nogle dage, man glæder sig til er overstået. Men når man endelig får mulighed for at sove, så er søvnen dårlig og urolig. Ny forskning tyder på, at din hund måske kan opleve det samme!
Et studie fra University of California viser, at hunde allerede havde anlæg for forskellige pelsfarver inden mennesket tog hundene til sig
Folk med udviklingshandicap kan have svært ved at skabe sociale relationer, men ny forskning viser at hunde kan hjælpe dem med at komme i kontakt med andre mennesker
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse