Service- og arbejdshunde hjælper mennesker med en lang række forskellige opgaver. Vi bruger hunde til alt fra at hjælpe folk med nedsat syn til at finde mennesker begravet i ruiner efter naturkatastrofer.
Træningen af disse højt specialiserede hunde er lang og omkostningsfuld, og langt fra alle hunde egner sig til disse krævende arbejdsopgaver. Mange af de hunde der starter træningen, kommer aldrig i mål, og ender i stedet som almindelige familiehunde. Der er derfor stort fokus på at finde de rette hunde til træningsprogrammerne, for at begrænse frafaldet mest muligt.
Arizona Canine Cognition Center, som er del af Arizona Universitet arbejder med at finde nye måder til at finde frem til de rigtige hunde. Der har i lang tid været stor fokus på hundenes fysik og temperament, når nye hunde skal udvælges, men i et nyt studie har centeret kigget nærmere på hundenes kognitive evner, og hvorvidt disse kan forudsige deres succes som service- og arbejdshund.
Forskerne bag studiet peger på, at hundene stilles overfor vanskelige opgaver når de træner, som de skal kunne løse. Derudover skal de evne at komme op med nye løsninger på opgaver, når tingene ikke går efter bogen ude i den virkelige verden.
Forskerne bag studiet undersøgte to typer af service- og arbejdshunde; servicehunde, der hjalp folk med fysiske handicap, og bombehunde, der arbejdede for den amerikanske flåde. De testede næsten 300 unge hunde i en lang række puslespil og problemløsningsopgaver.
Det forskerne kom frem til var, at de hunde, der egnede sig til netop disse to typer jobs, havde brug for væsentligt forskellige egenskaber. For servicehundene var det først og fremmest vigtigt at de var opmærksomme på ejerne og evnede at holde øjenkontakt i lang tid ad gangen. Hos bombehundene derimod, var det vigtigt at de havde en god korttidshukommelse og at de var følsomme overfor menneskeligt kropssprog.
Forskerne kiggede derefter på hvorvidt de ved hjælp af kognitive tests kunne forudsige, hvilke hunde der blev gode til deres job, og de fandt at de med stor præcision kunne forudsige hvilke hunde, der ville ligge blandt de bedste 25%, når de gennemførte den afsluttende godkendelse.
Dermed peger holdet fra Arizona Canine Cognition Center på, at hundenes kognitive evner bør testes på lige fod med deres fysik og temperament, når de kommende service- og arbejdshunde skal udvælges.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
De mange coronahunde har skabt et helt nyt problem. Der er ikke hvalpeværter nok til at tage kommende servicehunde til sig det første år
I Herfølge er man godt træt af hærværk ved fodboldbanerne, derfor forsøger man nu at dæmme op for det med civil hundetræning
Det er efterhånden en del år siden jeg begyndte at bruge klikker i min hundetræning og det har vist sig at være en af de bedre ideer for både hunden og mig. Vores relation er klart forbedret at at jeg har lært hunden at tænke selv
– Helt tilbage siden DogDays i 2019 har vi drømt om at kunne klæde hundeejere endnu bedre på til livet med hund - og endelig er vi klar! Nu lancerer DogCoach et nyt, online univers, nemlig DogCoach Family, som både giver inspiration, samt adgang til at lære af udvalgte eksperter indenfor alle områder af livet med hund, fortæller Founder af DogCoach, Linn Radsted.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund