Forskere fra University of Sussex i England har lavet et forsøg med 70 hunde af forskellige racer.
Her afspillede de seks ord, som var indtalt af forskellige personer, i det samme toneleje. Ordene adskilte sig kun på vokalerne. For eksempel afspillede forskerne de nærliggende engelske ord ’had’ og ’hid’, der på dansk betyder henholdsvis ’havde’ og ’gemte’. Det skriver Videnskab.dk.
48 af hundene rykkede enten deres ører eller skiftede øjenkontakt, når de bemærkede, at stemmen eller ordet ændrede sig.
Men deres opmærksomhed forsvandt, når de hørte det samme ord blive gentaget flere gange.
Forskerne vurderede derfor, at hundene lagde mærke til forandringerne.
- Jeg var overrasket over, hvor godt nogle af hundene reagerede på ukendte stemmer, siger hovedforfatteren på studiet, Holly Root-Gutteridge til New Scientist ifølge Videnskab.dk.
Britta Osthaus, lektor i evolutionær psykologi ved Canterbury Christ Church University i England, siger om studiet, at det påviser styrken af sociale interaktioner mellem hund og menneske, men:
- Det kunne være interessant at se, om en hund vil reagere anderledes på kommandoerne ’sat’ og ’sit’, siger hun.
Årsagen til, at hundene kan høre forskel på vores ord, er måske et resultat af, at hunde, som er bedre til at lystre, er blevet fremavlet gennem tiden.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.