Feber er en af de måder kroppen reagerer på, når hunden bliver syg, og stigning i kropstemperatur kan eksempelvis ses ved infektioner og forgiftninger, men også ved andre sygdomstilstande.
Hvornår har min hund feber?
Normalt ligger hundens kropstemperatur på mellem 37,5 og 39,0 grader, og lige efter fysisk aktivitet kan den komme helt op på 40,0 grader hos den raske hund. Er hundens temperatur over normaltemperaturen, har hunden feber.
Hvordan tager jeg temperaturen på min hund?
Det er en skrøne, at man kan vurdere hvorvidt en hund har feber, ved at mærke på dens poter eller snude. Man kan kun måle hundens kropstemperatur, ved at bruge et termometer.
Når du skal tage din hunds temperatur, skal det gøres i endetarmen og du kan bruge et almindeligt endetarmstermometer, som kan købes på apoteket. Tag altid temperaturen når hunden er rolig og afslappet – og ikke lige efter fysisk aktivitet.
Sådan tager du temperaturen:
1) Smør termometeret med lidt vaseline.
2) Løft hundens hale og sæt spidsen af termometeret ind i endetarmen.
3) Støt eventuelt hunden under maven, således at den ikke kan sættes sig ned.
4) Er hunden urolig, er det en god idé at få en til at holde hunden. Det er vigtigt at hunden står roligt, så du ikke kommer til at lave skader på tarmen.
5) Vent til termometeret bipper, og aflæs temperaturen. Afhængigt af hvilket termometer du bruger, kan det tage mellem 10 til 15 sekunder og et par minutter.
Hvad skal du gøre hvis din hund har feber?
Feber er altid udtryk for at hunden er syg. Nogle gange kan det skyldes harmløse infektioner, som kan gå over af sig selv, men andre gange kan det skyldes mere alvorlige sygdomme, og du bør derfor altid kontakte en dyrlæge, hvis du opdager at din hund har feber.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Vådt og koldt vejr giver kennelhosten ideelle betingelser – men hvad er kennelhoste, og hvad skal du holde øje med?
Når hunden har feber, stiger kropstemperaturen til over det normale niveau – vi ser på hvad feber er og hvad den kan skyldes
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Ny dansk forskning peger på, at hunde af overvægtige ejere har større risiko for også at veje for meget
Læserne har talt, og vinderen er fundet. Vinderen af vores lille lookalike konkurrence blev Pernille Jelvard Hyldeqvist
Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse