Feber er en af de måder kroppen reagerer på, når hunden bliver syg, og stigning i kropstemperatur kan eksempelvis ses ved infektioner og forgiftninger, men også ved andre sygdomstilstande.
Hvornår har min hund feber?
Normalt ligger hundens kropstemperatur på mellem 37,5 og 39,0 grader, og lige efter fysisk aktivitet kan den komme helt op på 40,0 grader hos den raske hund. Er hundens temperatur over normaltemperaturen, har hunden feber.
Hvordan tager jeg temperaturen på min hund?
Det er en skrøne, at man kan vurdere hvorvidt en hund har feber, ved at mærke på dens poter eller snude. Man kan kun måle hundens kropstemperatur, ved at bruge et termometer.
Når du skal tage din hunds temperatur, skal det gøres i endetarmen og du kan bruge et almindeligt endetarmstermometer, som kan købes på apoteket. Tag altid temperaturen når hunden er rolig og afslappet – og ikke lige efter fysisk aktivitet.
Sådan tager du temperaturen:
1) Smør termometeret med lidt vaseline.
2) Løft hundens hale og sæt spidsen af termometeret ind i endetarmen.
3) Støt eventuelt hunden under maven, således at den ikke kan sættes sig ned.
4) Er hunden urolig, er det en god idé at få en til at holde hunden. Det er vigtigt at hunden står roligt, så du ikke kommer til at lave skader på tarmen.
5) Vent til termometeret bipper, og aflæs temperaturen. Afhængigt af hvilket termometer du bruger, kan det tage mellem 10 til 15 sekunder og et par minutter.
Hvad skal du gøre hvis din hund har feber?
Feber er altid udtryk for at hunden er syg. Nogle gange kan det skyldes harmløse infektioner, som kan gå over af sig selv, men andre gange kan det skyldes mere alvorlige sygdomme, og du bør derfor altid kontakte en dyrlæge, hvis du opdager at din hund har feber.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Vådt og koldt vejr giver kennelhosten ideelle betingelser – men hvad er kennelhoste, og hvad skal du holde øje med?
Når hunden har feber, stiger kropstemperaturen til over det normale niveau – vi ser på hvad feber er og hvad den kan skyldes
Udseende har betydning, når vi skal vælge en ny hund – og måske især når det kommer til hunde på internater. Et studie fra Tjekkiet viser blandt andet at sorte hunde sidder væsentligt længere tid i internater, inden de kommer ud til en ny familie
En ny opgørelse fra If Forsikring viser, at danskerne i stigende grad forsikrer deres hunde som fuldgyldige familiemedlemmer. Syv ud af ti kunder prioriterede i 2021 at have syge- og ulykkesforsikring til deres hund, og heraf valgte hele 87 procent den bedst dækkende hundeforsikring
Forfatter og institutejer af Sano Canis, Vivian Birlie, giver et råd om øjenproblemer fra sin bog Tryg og tilfreds, som er udkommet på Gyldendal
Hvorfor udvikler nogle hunde problemer med aggression, når andre ikke gør? Det har en gruppe forskere fra universitet i Arizona, USA, forsøgt at blive klogere på, og måske har de fundet endnu en brik i puslespillet
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.