Det er de færreste danske hundeejere, der har mulighed for at tage deres hunde med på arbejde, og derfor bruger de fleste hunde i Danmark mange timer alene hjemme, mens ejerne er på arbejde. Men hvordan oplever hunden denne tiden og har den en fornemmelse for hvor længe den har været alene? Det har et svensk forskerhold forsøgt at blive klogere på.
Holdet undersøgte en gruppe af tolv familiehunde, alle uden alene-hjemme problemer. De videooptog hundene af tre omgange – hvor de blev efterladt alene hjemme i henholdsvis en halv time, to timer og fire timer. Optagelserne startede ti minutter inden ejeren gik og fortsatte til ti minutter efter ejeren kom tilbage, for at de også kunne se hvordan hundene reagerede på at blive efterladt og genforenet med ejeren. Ud over videooptagelserne, målte forskerne også hundens puls under hele perioden.
Ingen af hundene viste på noget tidspunkt tegn på stress eller angst mens de var alene, og de brugt det meste af tiden på at ligge stille og hvile sig, også i de forsøgsgange, hvor de var alene i fire timer. Forskerne fandt derimod en forskel hos hundene, når det kom til genforeningen. Jo længer tid hundene havde været alene, jo mere aktive var de når ejeren kom hjem og jo højere var deres puls. Ligeledes var velkomstadfærden mere intens når ejeren havde været væk i længere tid. Forskerne så blandt andet mere kælen og kontaktsøgende adfærd, mere halelogren, og at hundene slikkede sig mere om munden og rystende sig mere i hilsesituationen.
Hundene i forsøget virkede ikke til at være påvirket negativt imens de var alene, heller ikke i de længere perioder, men forskellen i den velkomst ejerne fik viste, ifølge forskerne selv, at hundene havde en tydelig fornemmelse for om ejeren havde været væk i kortere eller længere tid, og det peger altså på, at hundene har en tidsfornemmelse når det kommer til at være alene. Forskerne efterlyser flere studier, der kan sige mere om hvordan denne tidsfornemmelse påvirker hundenes velfærd, når de efterlades alene.
I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert
Der har været meget fokus på, at hundene bliver angste af at skulle være alene hjemme, efter landet er lukket op igen. Nu peger nyt studie på, at studerende også oplever separationsangst fra deres kæledyr
Coronahjemsendelser og sommerferie har vænnet hundene til, at vi er hjemme hos dem. Nu skal vi arbejde igen, og så skal hunden være alene hjemme
Et forskerhold fra Wien har undersøgt hvordan vores adfærd påvirker vores hundes evne til at håndtere stressende oplevelser
Ligesom mennesker, udvikler nogle hunde epilepsi, og anfaldene kan være ganske skræmmende at overvære. Men hvad er epilepsi, og hvad skal du gøre, hvis din hund får et anfald?
Adfærdsbehandler og træningsinstruktør Irene Jarnved fik sig mandag noget af et chok, da hendes hund efter et maveonde spiste kantbånd fra bilen. Nu advarer hun andre hundeejere
Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge
Denne uges fredagsquiz er om borzoien, som er en sjov, elegant og hurtig hund. God fornøjelse
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?