Det er de færreste danske hundeejere, der har mulighed for at tage deres hunde med på arbejde, og derfor bruger de fleste hunde i Danmark mange timer alene hjemme, mens ejerne er på arbejde. Men hvordan oplever hunden denne tiden og har den en fornemmelse for hvor længe den har været alene? Det har et svensk forskerhold forsøgt at blive klogere på.
Holdet undersøgte en gruppe af tolv familiehunde, alle uden alene-hjemme problemer. De videooptog hundene af tre omgange – hvor de blev efterladt alene hjemme i henholdsvis en halv time, to timer og fire timer. Optagelserne startede ti minutter inden ejeren gik og fortsatte til ti minutter efter ejeren kom tilbage, for at de også kunne se hvordan hundene reagerede på at blive efterladt og genforenet med ejeren. Ud over videooptagelserne, målte forskerne også hundens puls under hele perioden.
Ingen af hundene viste på noget tidspunkt tegn på stress eller angst mens de var alene, og de brugt det meste af tiden på at ligge stille og hvile sig, også i de forsøgsgange, hvor de var alene i fire timer. Forskerne fandt derimod en forskel hos hundene, når det kom til genforeningen. Jo længer tid hundene havde været alene, jo mere aktive var de når ejeren kom hjem og jo højere var deres puls. Ligeledes var velkomstadfærden mere intens når ejeren havde været væk i længere tid. Forskerne så blandt andet mere kælen og kontaktsøgende adfærd, mere halelogren, og at hundene slikkede sig mere om munden og rystende sig mere i hilsesituationen.
Hundene i forsøget virkede ikke til at være påvirket negativt imens de var alene, heller ikke i de længere perioder, men forskellen i den velkomst ejerne fik viste, ifølge forskerne selv, at hundene havde en tydelig fornemmelse for om ejeren havde været væk i kortere eller længere tid, og det peger altså på, at hundene har en tidsfornemmelse når det kommer til at være alene. Forskerne efterlyser flere studier, der kan sige mere om hvordan denne tidsfornemmelse påvirker hundenes velfærd, når de efterlades alene.
I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert
Der har været meget fokus på, at hundene bliver angste af at skulle være alene hjemme, efter landet er lukket op igen. Nu peger nyt studie på, at studerende også oplever separationsangst fra deres kæledyr
Coronahjemsendelser og sommerferie har vænnet hundene til, at vi er hjemme hos dem. Nu skal vi arbejde igen, og så skal hunden være alene hjemme
Ultralydsundersøgelser er et almindeligt værktøj, som ofte bruges af dyrlæger, når de skal finde ud af, hvad en hund fejler – men hvad er en ultralydsundersøgelse og hvorfor bruges den?
Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.
Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund endnu ikke er blevet introduceret til det våde element , kan den godt lære det, hvis I kommer godt fra start
HUNDEN's redaktion har besøgt Oslo Hundeskole i Norge. Over 50 børn deltog i skolens Barn og Hund-lejr i efterårsferien for at træne agility og bare have det sjovt. Se HUNDEN's video fra lejren med interview af den daglige leder af Oslo Hundeskole
Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse