Julen er fyldt med gaver, men gaverne skal ikke være fyldt med dyr, da den nye ejer skal være forberedt og have tid til dyret – hvilket begge er ting, der er svære at opfylde under juleracet.
– Dyr er levende væsner, der har helt specifikke behov, som skal opfyldes. Det er derfor meget uansvarligt at give et dyr i julegave, fordi der er risiko for, at en uforberedt ejer ikke er klar til at påtage sig det ansvar, der følger med et kæledyr, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.
Giv ikke hunden, men foderskålen
I stedet for at give et kæledyr i den stressede juletid, bør man i stedet for give et symbol på det ønskede dyr i form af eksempelvis en hundesnor, en bog om hundes adfærd eller en foderskål. Hunde og andre dyr er nemlig ikke julegaver, de er levende væsner, hvor der følger et langvarigt og omfattende ansvar.
Der er en del faktorer, man skal være forberedt på, inden man anskaffer sig et kæledyr: Hvor meget tid kræver det? Hvor dyrt er det at have? Og hvor længe lever det?
En hund skal eksempelvis aktiveres mindst to timer hver dag, en kat kan koste mellem 6.000 – 8.000 kroner om året, og en kanin kan leve i op til 12 år.
Det er med andre ord ikke en let opgave at holde dyr, fordi de har helt individuelle behov, som enhver ny ejer bør være forberedt på at kunne imødekomme.
Et nyt hjem er stressende
At vænne sig til et nyt hjem kan for mange dyr være forbundet med en hel del stress. Det er derfor vigtigt, at tilvænningen til det nye hjem foregår under de mest rolige og trygge omstændigheder, hvor der er afsat ekstra tid, så dyret kan tilpasse sig det nye hjem.
– Tilvænningen til et nyt hjem kan være en meget stressende oplevelse for et dyr. Det er derfor meget vigtigt, at den nye ejer er velforberedt på, hvilket dyr man anskaffer sig, siger Jens Jokumsen og fortsætter:
– Hele familien skal være klar til at kunne løfte opgaverne, der kommer med det nye dyr; lige fra rengøring, pelspleje og fodring, til stimulering af dyrets sanser.
Leo Nielsen fra duoen Sussi og Leo blev kort før jul indlagt med tarmslyng, som næsten kostede ham livet. Nu er han hjemme igen, og vi har været i kontakt med ham
Det var så den jul. Vi håber, den har været en god en af slagsen
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt, hvor mange danskere har tradition for at samles om nærvær, julegodter, forkælelse, gaver og meget mere. Desværre kan flere af julens fristelser dog indebære livsfare for familiens firbenede medlemmer, og chefdyrlæge hos AniCura deler derfor ud af sine bedste tips til at sikre en god og tryg jul for vores kæledyr
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?